Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!

ROMÂNIA 2017


01.12.2017


Acest articol este un colaj de postări făcute pe pagina de facebook  a siteului pe care vă invit să o urmăriți. Veți găsi acolo postări de actualitate și pe care unele din ele nu voi putea să le includ într-un articol de sine stătător.


Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?
Braţele nervoase, arma de tărie,
La trecutu-ţi mare, mare viitor!


Postare din 9 februarie

TRANZITELE LUI SATURN ASUPRA ȚĂRII NOASTRE
Prin tranzitele sale, indiferent care ar fi planeta receptoare, Saturn ne vorbeşte despre maturitate şi obligaţii. Dacă se refuză să fie ascultat, cu atât Saturn devine mai sever, iar rezultatul riscă să fie mai dureros. În schimb, dacă se învăţă (de voie, dar cel mai adesea de nevoie) mesajul lui, rezultă un salt calitativ, o maturitate care va evita pe viitor excesele. Saturn înaintează lent pe zodiac, turul său complet durează 29,5 ani şi atunci când intră în interacţiune cu planetele natale aduce, de obicei, decizii importante şi profunde, de destin.

De la revoluția din 1989 când Saturn se afla la gradul 14 Capricorn ne apropiem încet de revenirea lui pe aceleași coordonate. La sfârșitul lui 2018, începutul și toamna lui 2019, Saturn va trece peste poziția avută în 1989. Până atunci, democrația noastră tânără și originală se va confrunta cu încercări dificile și obstacole.
În același timp, Uranus – planeta care aduce noul, imprevizibilul, revolta față de ceea ce este vechi – agită scena politică românească începând cu 2015. Uranus a făcut careu la Mercurul din tema de la 1989 în a doua perioadă a anului 2015 (vedeți incendiul din Colectiv din noiembrie acel an), apoi în perioada (aprilie-iunie) 2016 cu alegerile locale și în fine a treia oară se manifestă chiar acum (noiembrie 2016 – martie 2017). Uranus aduce răbufniri, crize, răsturnări de situaţie, transformări dure, violente și cum Mercur simbolizează în harta astrologică a unei națiuni tinerii, iată cum reflectă el protestele din aceste zile. Dar efectele lui Uranus nu vor înceta. În prima jumătate a anului viitor 2018, el va face opoziție la Luna României de la 1989 și acest tranzit dificil poate aduce mișcări mult mai ample, revolte populare majore. Este îngrijorătoare constatarea faptului că Luna se află în casa a VII-a, a dușmanilor țării, ori asta ne poate duce la confruntări cu țări care ne sunt ostile.

Acest Saturn în Săgetător mai face însă victime și asupra unui alt actor de pe scena politică românească. PSD a luat ființă, sub actuala denumire și formă, în 16 iunie 2001, prin unirea a 3 partide social-democrate: PSDR, PDSR și PUR. În harta astrologică a nașterii acestui partid, Soarele care desemnează forța și conducătorul se află la 25 grd Gemeni. Acum Saturn face o opoziție puternică și foarte strânsă la acea poziție a Soarelui. Saturn vorbește de înțelepciune, corectitudine, responsabilitate. Sunt lecții care trebuie învățate pe parcursul tranzitelor dificile ale lui Saturn. În caz contrar, Saturn este o planetă care distruge fără milă.


imagine
Tranzit SaturnPostare din 20 iunie

SPRE MECCA LUI LIVIU DRAGNEA

Liderul PSD Liviu Dragnea s-a născut pe 28.10.1962, în comuna Gratia, unde tatăl lui era atunci șef de post. Deși ora de naștere îmi este necunoscută și se pierd astfel informații privind anumite domenii ale vieții sale, se poate vedea totuși temperamentul și trăsăturile lui de caracter. Aș vrea însă să fac niște precizări în ceea ce privește acestea. Caracterul nu este totuna cu temperamentul și astrologia face distincție netă între acestea. Caracterul se formează prin educație și prin interacțiunea cu mediul în care trăiește un individ. Și da, deși expresia este dezavuată, te poți dezbăra de el. Cel mai adesea atunci când persoana este pusă în situații limită, când instinctele sau altfel spus temperamentul nativ izbucnesc cu putere. Sunt puțini oameni care se exprimă exact așa cum sunt și asta nu este întotdeauna un lucru rău. Caracterul unui om este dat de poziția și aspectele Ascendentului și ale Soarelui, dar și de o anumită zonă a astrogramei natale. Temperamentul unui bărbat este dat de Luna și Martele său, de aspectele pe care le fac ele cu alte planete sau între ele.

Liviu Dragnea are o conjuncție Soare/Lună în Scorpion (oricare ar fi ora de naștere, Luna se afla în preajma Soarelui, în același semn). Este practic născut la Lună Nouă, ceea ce oferă un temperament și un caracter inflexibil, unilateral. Se pliază pe circumstanțe doar atunci când acestea îi servesc intereselor lui. Un om cu asemenea marcaj astral și în zodie fixă precum Scorpionul ia decizii fără dificultate (nu are nicio dilemă interioară dacă e bine sau nu ceea ce face). Are o voință puternică și subiectivă și se simte foarte bine așa cum este, nefiind aproape deloc supus unor influențe exterioare. Scorpionul arată posesivitate și control, un individ care muncește și acționează cu încrâncenare pentru a-și atinge scopurile. Este foarte mândru (tendință accentuată și de Marte în Leu, alt semn fix), chiar dacă uneori poate juca rolul umilului (dualitate în exprimare dată de Neptun în același semn cu conjuncția Soare/Lună).

Mercur în Balanță ar fi de bun augur, dacă el nu ar fi o planetă izolată, fără aspecte. Acest fapt arată o lipsă de a valorifica calitățile semnului Balanței, o dezvoltare unilaterală a intelectului, o capacitate de înțelegere și comunicare într-un domeniu limitat. În fine, Marte în Leu și cu aspecte negative (careu la Marte și opoziție la maleficul Saturn), îl desemnează pe liderul autoritar sau chiar despotic, pe cel care vrea să fie respectat și temut, cu dispreț față de ceilalți, dispreț care are la bază un sentiment de superioritate.

CONCLUZII: Dacă vă așteptați ca Liviu Dragnea să fie de acord cu retragerea ordonanțelor contestate atât de masiv de demonstranți, de instituții ale statului cu profl juridic, de asociații profesionale, de țările europene și de aliatul nostru strategic, vă înșelați. El este întocmai precum emirul din poezia lui Alexandru Macedonski, care a plecat pe drumul cel drept și fără ocolișuri spre Mecca. Pentru un Scorpion pozitiv, Mecca poate fi un frumos ideal pentru care se va bate până la moarte, mai bine decât Săgetătorul care nu are perseverența lui. Pentru un Scorpion negativ, Mecca înseamnă o obsesie, și cum Pluton îl guvernează, este vorba de obesia de avea putere și de a controla. Va merge pe drumul lui, chiar dacă va fi nevoie să pârjolească totul în calea lui și chiar dacă îl va duce și pe el însuși la pierzanie.
El nu va înțelege conștient că poate fi necesar să-și schimbe obiectivele sau chiar să renunțe la ele. Poate fi doar constrâns să o facă.

Nu am timp să scriu acum foarte mult și argumentat, dar eu mi-am făcut o părere. Acum, fie că va fi sau nu va fi moțiune, Dragnea va repurta un aparent succes și își va menține cu dinții și cu ghearele poziția. Adevăratul cutremur va fi însă la sfârșitul acestui an, atât pentru PSD cât și pentru întreaga scenă politică.


imagine
Liviu Dragnea

 


Concluzii de ziua națională

În această zi de 1 decembrie, am făcut din nou tranzitele planetare la harta astrologică a României (din 1989) și astfel mă simt datoare să vă spun că se apropie momentul coliziunii frontale dintre vechi și nou. Există în astrologie un concept numit Axa Nodurilor Lunare și el se referă la misiunea pe care o are un individ sau o țară, despre ceea ce are nevoie ca să poată evolua, dar și la greșelile acumulate în trecut și de care este nevoie să se elibereze. Avem de-a face zilele acestea cu o inversare a Nodurilor Lunare, Nodul Nord din prezent fiind în opoziție cu Nodul Nord din decembrie 1989. Acest tranzit karmic semnalează o răscruce în evoluția țării noastre, un moment în care modele noi de evoluție se ciocnesc de tipare vechi comportamentale. Apare un sentiment de nesiguranță care este resimțit de mulți dintre români, căci se pregătesc transformări majore și care pot implica răsturnări traumatizante. Este posibil să simțim și o descurajare ca în fața unui destin implacabil, ca atunci când ne luptăm cu ceva rău din noi înșine de care vrem să scăpăm, dar nu reușim decât cu mari sacrificii. Inversarea Nodurilor Lunare pregătește terenul pentru întoarcerea lui Saturn, planeta responsabilităților și a maturității, care va ajunge în aceeași poziție din 22 decembrie 1989, la sfârșitul anului viitor. Mai întâi va ”călca” însă peste Soare (conducerea țării, vitalitatea noastră ca popor, bunul renume, suveranitatea, independența), Uranus (libertatea de exprimare, mișcări contestatare, drepturi și libertăți cetățenești) și peste Neptun, care este și guvernatorul Ascendentului în Pești (corupție, criminalitate, fanatism religios, masele populare, imaginea de sine). Ne așteaptă vremuri în care vom fi provocați să luăm atitudine și să ne poziționăm pe Axa acestor Noduri în Leu și Vărsător, să preluăm ce este bun din trecut, dar să ne și debarasăm de tot ceea ce ne ține pe loc.


imagine
RomaniaAstroVesta®

 Horoscop zilnic

Facebook