Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!

PREOTUL POMOHACI: SFÂNT SAU FĂȚARNIC?


08.07.2017


Povestea scandalului cu tendințele homosexuale ale preotului Pomohaci din Mureș, dar și a acuzațiilor mult mai grave și penale cu coruperea de minori și pedofilie, scoate în evidență anumite tabere care s-au format în jurul acestui subiect:

- de o parte sunt susținătorii lui până în pânzele albe: unii neagă total acuzațiile de corupere de minori și de homosexualitate, alții admit posibilitatea ca acuzațiile să fie adevărate dar zic că vinovații sunt băieții corupți de dinainte, iar preotul trebuie iertat în virtutea harului(!) pe care-l are.

- de cealaltă parte sunt cei care sunt dezgustați mai mult de fățărnicia lui decât de preferințele sexuale și mai ales de faptul că sub adăpostul hainei bisericești a strâns o avere colosală și a ademenit tineri care puteau să-i fie copii, lucru cu atât mai grav cu cât el trebuia să fie un exemplu de curățenie sufletească și trupească.

 

Într-o astrogramă natală, există planete, aspecte, configurații planetare, poziții care arată felul cum persoana respectivă iubește, este atrasă fizic și emoțional de parteneri de sex opus sau ... de același sex. Unul sau două indicii care sugerează homosexualitatea nu sunt de ajuns pentru a pune această etichetă pe persoana respectivă. Când însă avem patru sau chiar mai multe și toate arată în aceeași direcție, atunci există o probabilitate foarte mare ca respectiva persoană să aibă înclinațiile erotice sugerate de acestea. Să vedem însă ce spune astrograma natală a preotului Cristian Pomohaci.

 

În primul rând, remarcăm două configurații planetare extrem de puternice. Pomohaci are patru planete în aceeași zodie, în Balanță, și anume: o conjuncție Soare-Uranus și una Mercur-Jupiter. Aglomerarea de planete într-un singur semn poartă denumirea de stelium și polarizează energia individului în domeniul reprezentat de zodia respectivă. Balanța este semnul relațiilor și interacțiunii, al moderației, iar conjuncția Mercur-Jupiter face vorba domoală, mieroasă, împăciuitoare și aduce talent muzical. Soarele în Balanță este slăbit și distorsionat de apropierea lui Uranus. Această conjuncție sugerează un caracter pasional, rebel, o fire independentă și excentrică. Sunt de notorietate abaterile și canoanele primite de el și care confirmă intrarea în conflict cu niște cutume, niște tradiții și chiar fuga de acasă pe când era adolescent.


imagine
Cristian Pomohaci 

Acest stelium de patru planete este în opoziție cu Luna (la orice oră s-ar fi născut, Luna este tot în Berbec). Luna în semnul lui Marte și în opoziție cu Soarele din Balanță (s-a născut la Lună Plină!) arată faptul că preotul este un bun psiholog, cu o capacitate înnăscută de a citi caractere, o figură carismatică. Această opoziție între Soare (conștiință, ego, logică) și Lună (subconștient, emoții, instincte) este una care demonstrează O LIPSĂ INTERIOARĂ DE ARMONIE tradusă prin relații conflictuale familiale, prin desconsiderarea sau respingerea soției și/sau a femeii, în general. Hotărârea de divorț a preotului după 5 ani de căsnicie conține formularea că el nu și-ar fi îndeplinit ”îndatoririle de soț”(!) timp de 3 ani de zile. Această respingere a femeii este susținută astrologic și de aspectul dificil între cele două planete masculine și cu implicații asupra virilității și sexualității și anume careul dintre Soarele în Balanță și Martele în Capricorn. Soarele este slăbit în Balanță, dar Martele este puternic în Capricorn, astfel că apare o impulsivitate, o pasiune carnală greu de strunit de conștiință. Martele în Capricorn mai este iubitor de putere, de a fi un lider, dar și o dorință exaltată de bani, carieră și statut social.

 

De altfel, cea de-a doua configurație planetară extrem de puternică este o piramidă în semne de Pământ, adică trei planete aflate aproximativ în vârfurile unui triunghi echilateral: Venus-Saturn retrograd-Marte. Venus este slăbită în Fecioară (în cădere) și arată pentru un bărbat atracție către un ideal de femeie foarte pură, virgină sau în cazurile unei hărți astrale distorsionate pe plan erotic ... atracție către copii și adolescenți. Saturn retrograd în Taur vorbește despre o lecție karmică neînvățată multe vieți la rând, o lecție care arată obsesia de a obține bunuri materiale cauzată de o teamă teribilă de sărăcie. De fapt, pare nelalocul ei această piramidă de Pământ care ar fi mai potrivită în astrograma unui bancher sau a unui om de afaceri. Dar cu atâtea talente și înclinații ”lumești”, destinul, lecția acestei vieți pentru părintele Pomohaci este tocmai slujirea Divinității, căci el are Nodul Nord în spiritualul semn al Peștilor.

 

Mai aruncăm o singură privire asupra asteroidului Eros care reprezintă viața intimă, dragostea la primă vedere, dorința senzuală. Eros în Leu predispune spre multă imaginație erotică, fantezii sexuale, pasiuni nebune și dragoste pentru flirt, pentru jocul dragostei. Eros în Leu în aspect negativ cu Neptun duce aproape explicit la ideea distorsionării apetitului sexual către copii (Leul este guvernatorul generic al  casei copiilor,  iar Neptun arată predispoziție spre duplicitate și imoralitate). Neptun este și un indiciu al religiei, al mistificării, sugerând pasiuni mistice, împletirea erotismului cu preceptele religioase. Acest lucru vine mult în sprijinul înregistrării apărute în care preotul Pomohaci declară că a văzut un semn divin în atracția lui către adolescentul căruia îi face propuneri indecente.

 

În analiza prezentată, am constatat multe indicii care vin în susținerea veridicității mărturiilor care îl învinovățesc pe părintele Pomohaci. Sunt sigură că dacă acestea vor putea fi dovedite ca fiind reale, vor rămâne mulți creștini fascinați de carisma lui. Un stelium în Balanță, cu un Mercur retrograd aici, va continua să-și exercite atracția prin vorbe blajine și gesturi domoale. Mă aștept însă ca bunii creștini să se gândească și la victimele lui, la acei tineri care puteau să-i fie copii chiar dacă ei nu erau așa de puri cum visa părintele și cum suntem tentați să avem pretenția. În cazul vinovăției fără dubiu a duhovnicului, răul făcut lor este imens și nu va putea fi spălat cu toate minunile percepute de creștinii bine intenționați și sinceri. Nodul Nord în Pești cere sacrificii imense și autoflagelare și evident renunțare la recompensele materiale și meschine.

 

AstroVesta®

 

Vă invit să citiți și articolul ”Mesajul profanării mormântului lui Arsenie Boca”: http://astrovesta.com/articole.php?id=89

 Horoscop zilnic

Facebook