Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!

POVESTEA ULTIMULUI REGE AL ROMÂNIEI


05.03.2016


În seara zilei de 25 octombrie 1921, se năştea, înainte de vreme, cel care avea să fie ultimul monarh al României. A fost înscăunat rege la 6 ani, dar după 3 ani a fost detronat de tatăl său. A redevenit rege după 10 ani, în 1940, dar a abdicat el însuşi(forţat sau nu, istoria este contradictorie) după 7 ani şi a luat drumul exilului. Unii istorici spun că a plecat încărcat cu averi, dar există ceva neclar, căci fiind bogat, nu se înţelege de ce ar fi muncit ca să-şi câştige existenţa. A condus ţara în război, întâi de partea germanilor, naţiunea din care proveneau înaintaşii săi din partea tatălui, apoi împotriva lor şi de partea englezilor atât de dragi mamei sale(regina Elena era anglofilă prin educaţie şi relaţii de familie). Unii spun că a fost trădător şi laş, dar a fost pilot de încercare şi a înfiinţat afaceri şi a mai dat şi faliment. Cu atâtea urcuşuri şi coborâri, cu celebritate şi anonimat, fie înconjurat de un popor întreg, fie pe drumul exilului, viaţa lui Mihai I de România poate fi oricând subiectul unui roman sau al unui film de Hollywood.


El este ultimul supravieţuitor dintre şefii de stat care au fost implicaţi în ultimul război mondial şi fie că ne place sau nu, reprezintă o parte importantă din istoria modernă a României. Dar să vedem ce arată astrograma natală a omului care şi-a identificat numele şi viaţa cu ţara în care s-a născut, chiar dacă a petrecut 50 de ani departe de ea.


imagine
Regele Mihai


Mihai este un Scorpion cu Ascendentul în Gemeni. Adesea acest Ascendent indică o persoană de statură înaltă, dreaptă, cu faţa, nasul şi bărbia lunguieţe, braţele şi degetele prelungi, părul de culoare închisă, mersul vioi şi rapid. Se ştie prea bine înclinaţia regelui spre mişcare şi sporturi şi e vizibilă, chiar şi la 90 de ani, statura sa atletică. Soarele în Scorpion descrie o natură puternică, introvertită şi care este primul semn al celui care a fost descris frecvent ca un taciturn, căci Scorpionii sunt cei mai secretoşi nativi. Zodia îi conferă o aură de mister, o mândrie şi o forţă morală şi fizică de a depăşi obstacolele, de a rezista în condiţii dificile. Aspectul pozitiv pe care-l face Soarele cu Uranus semnifică spirit de independenţă, inventivitate, o capacitate de a-şi manifesta puterea şi autoritatea în sens benefic. Trigonul cu Uranus, cel care patronează zborul, mai este un indiciu al atracţiei către avioane şi a abilităţilor de pilot, dar şi al unei cariere legate de aeronautică(a deţinut, în exil, o afacere în acest domeniu).


Naşterea lui Mihai I a fost plină de pericole pentru el şi pentru mamă şi acest lucru este arătat de o Lună situată în Leu(zodia Soarelui şi în care ea nu se simte bine) şi afectată de Lilith. Ea mai arată o copilărie nefericită, în care Mihai copil fiind a trebuit să asiste la suferinţele şi umilinţele  mamei sale, adânc rănită de infidelităţile şi comportamentul regelui Carol al II-lea, soţul ei. Luna asta stă aproape de Neptun şi se opune Mijlocului Cerului, cel mai înalt punct al astrogramei, unde se află reputaţia, urcuşul şi coborârea, mărirea şi decăderea. Aceste aspecte negative vorbesc de influenţa nefericită uneori din partea mamei sale, deşi se poate ca ea să fi avut cele mai bune intenţii. Regina mamă Elena a fost cea care l-a determinat pe Mihai să renunţe la alianţa cu Germania şi să înceapă tratativele cu ruşii şi astfel să-l trădeze pe Antonescu. Toată perioada comunistă s-au ascuns multe din implicaţiile zilei de 23 august 1944: s-a „omis”, în primul rând, faptul că mareşalul Antonescu începuse din septembrie 1943, cu aproape un an înainte, negocieri cu englezii şi americanii, în condiţii mai avantajoase pentru ţară.


Lilith, element karmic negativ, este situată pe casa carierei şi în Vărsător, semnul prieteniei şi sugerează trădarea în acest domeniu, suportată de rege sau făcută de el însuşi. Şi totuşi Luna în Leu(cea care arată cum este un om pe interior, după cum Soarele arată cum se prezintă el celorlalţi) înseamnă loialitate, generozitate, onestitate, dragoste de urmaşi, responsabilitate. Efectul lui Neptun este însă şi mai subtil, căci el face un careu(un aspect nefavorabil) chiar cu Mercur, care semnifică comunicare, intelect, capacitate de exprimare şi de discernământ. Mercur este însă într-o poziţie foarte nefericită: este retrograd, cu aspectul nefavorabil cu Neptun şi într-o casă rea. El explică şi exprimarea greoaie a lui Mihai, dar nu arată neapărat o întârziere a minţii. Cei cu Mercur retrograd gândesc foarte mult, iar dacă zodia este şi Scorpion, ca în cazul de faţă, gândirea este destul de profundă. Este însă dificil pentru ei să exprime ce gândesc şi adesea nici nu există dorinţa pentru aşa ceva. Apoi însăşi educaţia regelui a fost fixată pe ascunderea gândurilor şi a emoţiilor, ceea ce a s-a adăugat peste această introvertire nativă.     


Iată ce spune chiar el despre perioada primei sale domnii, cea cuprinsă între 1927 şi 1930, respectiv la vârsta de 6-9 ani. „La drept vorbind, eu m-aş fi lipsit bucuros de aceste obligaţii(ieşirile oficiale cu mama sa)  pe care le suportam fără a le înţelege. A-ţi îndeplini datoria, atunci când ai şase ani, este întotdeauna o corvoadă. Asistam la parade sau la treceri în revistă militare, ceea ce - departe de a mă distra - îmi provoca un sentiment de plictiseală şi de stinghereală. Reîntors acasă, redeveneam un copil retras şi singuratic". „Câteodată nici nu te vede, visează altundeva", remarca şi Principesa Ileana, mătuşa paternă a Regelui, despre natura sa melancolică.


imagine
Regele MihaiMai remarcăm, în astrograma regelui, o conjuncţie benefică Venus-Jupiter, în zodia Balanţei, ceea ce conferă un factor de echilibru afectiv foarte semnificativ. Arată simţ moral, politeţe, maniere elevate, compasiune şi înţelegere faţă de oameni, o căsătorie fericită, relaţii de familie marcate de fidelitate şi încredere reciprocă. Jupiter guvernează şi soţia/partenera, aşa că sensul celor de mai sus sunt şi mai mai clare. Această conjuncţie este în casa copiilor, acolo unde mai se află Saturn şi Soarele, practic o aglomerare de planete fiind în acest sector, ceea ce explică prolificitatea şi dragostea pentru fiicele sale. De fapt, regele spune cât de mult l-au marcat neînţelegerile dintre părinţii săi şi mai ales suferinţa mamei, ceea ce l-a făcut să-şi dorească foarte mult o familie adevărată. Şi timpul a fost generos, din această privinţă, cu el.


Articol publicat iniţial în noiembrie 2011 sub titlul „Regele Mihai: o viaţă ca un carusel”

http://www.zodii.ro/zodiac/*id_274-articles_articol.htmlHoroscop zilnic

Facebook