Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!

SCÂNTEIA DUMNEZEIASCĂ A IUBIRII


06.12.2015


În acest început de secol şi mileniu, traversăm o perioadă tulbure şi ameninţătoare: crize financiare, atentate, ameninţări de război, epidemii, etc. Şi alte generaţii au trecut prin aşa ceva şi totuşi viaţa şi bucuria de a trăi au învins mereu. Ceea ce i-a făcut pe oameni să reziste a fost iubirea, căci numai ea dă sens şi valoare vieţii. Orice clipă de iubire poate compensa perioade lungi de restrişte. Ura este de un singur fel: brută, epuizantă, distrugătoare şi autodistrugătoare. Iubirea este însă de multe feluri şi dintre toate, iubirea cea mai frumoasă şi completă este cea dintre un bărbat şi o femeie, cea dintre suflete-pereche.


Sunt extrem de puţine cuplurile care rezistă unei asemenea iubiri, trăind „fericiţi până la adânci bătrâneţi”. Adesea cei doi se despart într-un fel sau altul:  Tristan şi Isolda, Romeo şi Julieta, Scarlet O’Hara şi Rhett Butler, cuplul din filmul „Titanic” şi exemplele ar putea continua. Este de la sine înţeles faptul că în calitate de astrolog al unui mare site de femei, primesc cele mai multe solicitări din domeniul relaţional. Astfel am constatat că cei mai mari indici de compatibilitate astrologică nu aparţin cuplurilor căsătorite (oups!) şi cel mai frecvent, relaţiile dintre ceea ce numim „suflete-pereche” sunt şi cele mai efemere. Pe cât de trecătoare sunt aceste relaţii - şi mă refer la convieţuire, la durata lor fizică şi nu la cât ţine iubirea dintre parteneri – pe atât de puternice sunt ele: îi transformă puternic şi profund pe cei doi, îi face să-şi atingă un potenţial, să se autoexploreze profund până la limita suportabilităţii emoţionale şi mentale.


„Suferinţa este întotdeauna bună. Niciun fel de operă de artă măreaţă nu a fost creată dintr-un sentiment de fericire.” – Marina Abramovici.


imagine
Marina AbramoviciMarina Abramovici este o legendă vie a artei contemporane şi o femeie frumoasă, cu o carismă extraordinară. S-a născut dintr-o iubire de „război”, pe 30 noiembrie 1946, ora 19:16, Belgrad, din părinţi partizani sârbi în cel de-al doilea război mondial. Ea este şi nepoata unui fost patriarh al Bisericii Ortdoxe Sârbe. Tatăl a părăsit familia în anul 1964, iar mama a exercitat asupra ei şi a fratelui o educaţie de tip militar. Ea o trezea, în toiul nopţii, şi-o punea să-şi facă patul perfect, iar dacă la inspecţie găsea vreo cută sau ceva care nu se alinia, era pedepsită. Această educaţie spartană a întărit-o pe Marina, a disciplinat-o, dar a făcut-o şi o rebelă: şi-a impus ei restricţii şi suferinţe, dar le-a refuzat pe cele din exterior. Viaţa şi arta ei sunt tulburătoare, şocante chiar. Aveţi răbdare însă şi exploraţi-le pe îndelete, poate chiar la intervale de timp, şi apoi veţi înţelege mesajele vibrante pe care Marina a încercat să le transmită. Într-una din experienţele ei artistice, Marina s-a biciuit în faţa publicului. În alta, a stat captivă într-o stea de foc până ce a leşinat din cauza lipsei de oxigen. Altă dată, a stat nemişcată într-o sală lăsând la dispoziţia vizitatorilor 72 de obiecte prin care putea să-i fie provocate plăcere sau durere. Unii au uns-o cu miere, au mângâiat-o cu o pană, dar au fost şi oameni care i-au rupt hainele, au plesnit-o, au înţepat-o cu un trandafir sau i-au pus un pistol la tâmplă. După 6 ore, s-a ridicat şi spectatorii agresivi şi speriaţi poate de ceea ce au fost capabili să facă, au fugit. Marina a spus că şi-a dat seama că dacă i-ar fi lăsat să continue, ar fi omorât-o şi că, în fiecare om, există o parte dintr-un ucigaş profesionist.


În 1976, la 30 de ani, Marina l-a întâlnit pe artistul fotograf german Frank Uwe Laysiepen, cunoscut sub numele de Ulay, şi vreme de 12 ani au trăit împreună o poveste de dragoste ieşită din tiparele obişnuite. Mulţi ani au locuit într-o dubiţă, s-au iubit, au mâncat şi au dormit în cei patru metri pătraţi: ea îi croşeta pulovere, el repara maşina. În creaţia „Death Self” (Moartea Sinelui), cei doi se „consumă” unul pe celălalt ... la propriu: cu gurile lipite într-un lung sărut franţuzesc, ei încetează să respire până la sufocare. A durat 17 minute până au leşinat demonstrând simbolic felul cum influenţa unui om asupra altuia poate fi letală. Nu aţi folosit sau nu aţi auzit niciodată expresia :”îmi iei aerul”? În majoritatea relaţiilor, oamenii pe care-i iubim sau care ne iubesc iau câte o bucăţică din noi oferindu-ne ceva pozitiv foarte puţin, deloc sau chiar o otravă pentru mintea, sufletul şi trupul nostru. În altă creaţie originală, în spiritul artei conceptuale, Marina şi Ulay, complet goi, stau în pragul unei uşi, la 20 cm distanţă unul de celălalt. Vizitatorii trebuie să treacă printre ei, ca şi cum ar încerca, agresându-le intimitatea, să le distrugă cuplul. Este o explorare a modului în care o a treia persoană poate distruge o legătură dintre doi parteneri. Având cea mai mare experienţă ca astrolog în Astrologia Relaţională, am înţeles foarte bine ideea acestei creaţii şi anume, că nimeni şi nimic din afară nu poate distruge o legătură profundă. Nici chiar timpul. Întotdeauna persoana sau evenimentul exterior pot să acţioneze doar atunci când breşa a fost deja creată de către unul din parteneri sau chiar de către amândoi.Puteţi explora lucrările Marinei aici: https://www.artsy.net/artist/marina-abramovic-1. Dar să aflăm cum se vede viaţa acestei femei fascinante şi a relaţiei ei ireale cu Ulay, din perspectivă astrologică.


Ecuaţia astrologică de bază Soare-Ascendent-Lună reflectă melanjul de pasiune, emotivitate şi inteligenţă care o caracterizează pe Marina: ea are Soarele în Săgetător, Ascendentul în Rac şi Luna în Vărsător. Luna este mai importantă pentru o femeie, cu implicaţii mai profunde asupra structurii şi destinului ei, decât pentru un bărbat. Luna în Vărsător şi în casa a VIII-a, a sexului şi experienţelor dramatice, de regenerare, semnifică un spirit independent; idei originale, excentricitate; legături sentimentale liberale; sensibilitate psihică; predispoziţie spre jocul de-a viaţa şi de-a moartea. Insensibilitatea faţă de sentimentele partenerului prezentă la o asemenea poziţie a Lunii este dublată de o dăruire totală, de un magnetism sexual puternic, căci Venus este în Scorpion. Venus, în această zodie, în casa iubirii (casa a V-a în astrogramă) şi în careu cu Luna, dă iubiri (auto)distrugătoare, obsedante, cu un efect puternic transformator. Lilith (Luna Neagră) în Săgetător completează tabloul printr-un apetit sexual debordant, lipsă de prejudecăţi, dar şi refuzul dogmelor religioase. Retrogradarea lui Venus, în acest context astrologic, creează un fel de „gaură neagră” a nevoilor afective care nu aveau cum să fie satisfăcute de Martele retrograd din Gemeni al lui Ulay.


imagine
MarinaMartele în Gemeni are nevoie de comunicare verbală şi a rezonat bine, la acest capitol, cu Luna în Vărsător a Marinei, dar stă cam prost la vigoare fizică şi acţiune. Ulay este născut în aceeaşi zi şi lună (30.11.1943, ora de naştere necunoscută, Solingen, Germania) cu Marina, astfel că ei au o conjuncţie foarte strânsă între Soarele lor în Săgetător. Această potrivire nu este una care să aducă un surplus semnificativ la compatibilitate, oricât de tulburătoare poate părea această sincronicitate. Un cuplu rezonează foarte bine la aspectele pozitive Soare-Lună, Lună-Marte, Venus-Marte şi mai puţin la cele de acelaşi gen precum Soare-Soare, Lună-Lună, Venus-Venus, etc. Ulay, având Martele în Gemeni şi în opoziţie cu Soarele lui, era capabil de replici sclipitoare, dar îşi schimba rapid dorinţele şi interesele, plus că era înclinat spre flirt şi infidelitate. Martele în Gemeni este caracterizat de o doză bună de superficialitate şi are puţină sensibilitate faţă de sentimentele şi trăirile partenerei. Întrebat fiind de ce s-a despărţit de Marina, într-un interviu, Ulay a răspuns: „M-am gândit că meritam mai puţin.” Răspuns greşit, Ulay, dar previzibil. O să-ţi spun cum stă treaba cu „meritatul”: fiecare bărbat merită atât cât femeia îi oferă. Problema este dacă este el capabil să primească dragostea ei.


Comparând astrogramele Marinei şi a lui Ulay, poate părea derutant faptul că nu avem interaspecte spectaculoase între Venus şi Lilith pe de o parte şi Marte, pe de altă parte, şi care să arate o asemenea relaţie pasională. Cu totul altfel stă situaţia dacă analizăm interaspectele karmice sau dacă implicăm în analiză şi asteroizi relaţionali precum Eros şi Psyche. Eros arată dragostea intimă, pasională şi la prima vedere, iar Psyche semnifică însăşi sufletul, dorinţa de intimitate şi împlinire sufletească. Ulay are o conjuncţie Eros-Psyche care este conjunct cu Nodul Sud al Marinei, semnificând iubirea perfectă, regăsită dintr-o altă viaţă.  Apoi avem nu mai puţin de 10 interaspecte* karmice: două aspecte care implică pe Saturn (Lună trigon Saturn, Saturn trigon Soare); patru aspecte care implică pe Uranus (Soare opoziţie Uranus retrograd, Uranus retrograd opoziţie Mercur, Uranus trigon Venus, Uranus retrograd conjuncţie Marte retrograd) şi patru aspecte care implică Nodurile Lunare (Soare trigon Nodul Nord, Saturn conjunct Nodul Nord, Nodul Sud conjunct Soare, Nodul Nord conjunct Marte). *Interaspectele sunt aspecte care se formează între planetele Marinei şi cele ale lui Ulay.


imagine
Sinastrie(Compatibilitate)În anul 1988, după mai mulţi ani de relaţie tensionată, după trădări şi răniri reciproce, Marina şi Ulay confinţesc despărţirea lor printr-o ultimă operă de artă conceptuală intitulată „Îndrăgostiţii”. Fiecare din ei parcurge pe jos 2500 de km, ca într-un ritual al iubirii imposibile, dinspre cele două capete ale Marelui Zid Chinezesc: Ulay dinspre deşertul Gobi, Marina dinspre Marea Galbenă. Spune ea: „Ne-am întâlnit la mijloc doar ca să ne spunem «la revedere!». A fost dificil. Când am terminat şi am spus «la revedere!» nu mi-am încheiat doar viaţa alături de Ulay ci şi cariera, deoarece toate operele de artă au fost create împreună. La sfârşit aveam 40 de ani, eram grasă şi urâtă – aşa mă simţeam.”


În 2010, Muzeul de Artă Modernă din New York i-a dedicat Marinei, la 64 de ani, şase etaje pentru o retrospectivă a întregii sale cariere. Timp de trei luni, de luni până sâmbătă, Marina şi-a împins din nou limitele fizice şi psihice, stând nemişcată pe un scaun timp de 9 ore pe zi. Oricare dintre vizitatori se putea aşeza pe un scaun, în faţa ei, pentru câteva minute, pentru a se privi în ochi cu ea. Spune Marina: „L-am invitat pe Ulay să vină, deoarece expoziţia era despre viaţa noastră. El a venit cu soţia sa şi ne-am salutat. Dar când a venit (notă: sosirea lui în sala unde se afla ea a fost fără ca ea să ştie) şi a stat în faţa mea, în acel moment, a fost diferit. Nu mai făcea parte din public. Îmi petrecusem viaţa cu el. Aşadar, a fost un moment emoţional pentru amândoi.”


Sunt iubiri care nu mor niciodată, iar timpul şi spaţiul nu au relevanţă pentru ele. Iată momentul în care, după 22 de ani, Ulay şi Marina se privesc din nou în ochi:


https://www.youtube.com/watch?v=sLbFugaFyAA


AstroVesta® 6.12.2015Horoscop zilnic

Facebook