Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!

POSTĂRI FACEBOOK 2015 ASTROLOGIE MUNDANĂ


16.11.2015


INCENDIU CLUB BUCUREŞTI (31.10)

Iată analiza astrogramei nefericitului eveniment ce a avut loc aseară în Bucureşti. Ora este cea a primului apel la 112 care a anunţat dezastrul.

Axele astrogramei sunt în semne de Foc: Ascendentul în Leu şi Mijlocul Cerului în Berbec. Guvernatorul casei a VIII-a (a morţii) este Uranus şi se află în poziţie culminantă, sus în casa X, chiar foarte aproape de Mijlocul Cerului (cuspida, linia de la care începe casa sau domeniul de viaţă). Această poziţionare semnifică moarte în public, celebră, faimoasă. Casa a V-a (a distracţiilor, restaurantelor, cluburilor) este în Scorpion, semnul morţii şi distrugerii, şi conţine pe Saturn, care este tot în semn de Foc (Săgetător). Saturn este şi lordul karmei şi totodată al doilea guvernator al casei a VIII-a (Vărsător). Saturn face un careu la Neptun (alcoolul, viciile, arta şi deci şi muzica) situat în acelaşi loc malefic, în casa a VIII-a.

Luna este în Gemeni, semn de Aer (vedeţi asocierea elementelor Foc/Aer, definitorii pentru un incendiu), conjunctă cu steaua fixă Capella. În astrologia mundană, Capella nu este o stea norocoasă, ci dimpotrivă, cu atât mai mult cu cât Luna se separă de un careu dificil la Marte, planeta incendiilor. Marte este în Fecioară, în casa a III-a, a comunicării, iar Luna în casa a XI-a, a prietenilor şi grupurilor, exact ce înseamnă distracţia în ziua de astăzi: o comunicare rece, neutră, bazată doar pe reuniuni care nu asigură legături de durată. Luna mai este conjunctă cu un punct median între două planete şi anume cu punctul median Saturn/Pluton, adică un punct de cotitură între tradiţii, stabilitate (Saturn) şi transformări profunde, distrugere şi renaştere (Pluton).

Marte este, la rândul lui, conjunct cu o stea fixă malefică, cu Denebola, care este întâlnită adesea (alături de Scheat, Dschubba şi Lesath) în cazul unor catastrofe soldate cu multe victime. Denebola are o natură Saturn/Venus ceea ce, în traducere, înseamnă o restrângere, limitare (Saturn) a distracţiei, plăcerilor (Venus).

Am încercat să fac o analiză cât mai pe înţelesul tuturor, chiar şi a celor cu cunoştinţe minime de astrologie.

Dumnezeu să-i ierte pe cei care au murit şi să-i ajute să se facă bine şi fără sechele pe cei care eu reuşit să scape din acel infern, căci pentru ei, a fost într-adevăr un infern.

 

imagine
Incendiu

 

 

HARTA ASTROLOGICĂ A GRECIEI (29.06)

Când am scris articolul menţionat în postarea anterioară, m-am documentat mult despre istoria şi politica Greciei. De asemenea, am stabilit care este data evenimentului de la care se construieşte o hartă astrologică validă. Am purtat atunci o scurtă corespondenţă cu Thomas Gazis, un astrolog grec care susţinea un punct de vedere aparte. În contradicţie cu mulţi colegi de-ai săi, el susţinea că data la care poporul şi-a declarat independenţa este cea de la care trebui să se pornească şi nu de la cea la care marile puteri au recunoscut-o oficial. Am aderat la logica lui şi apoi am văzut că şi reputatul astrolog de astrologie mundană, Nicolas Campion, a folosit aceeaşi dată pentru tema Greciei.

Deci data actualizată (conform calendarului gregorian) pentru „naşterea” Greciei este: 13.01.1822, ora 9:25 am(rectificată), Epidavros, Grecia.

Astfel, Grecia este o ţară capricorniană (are Soarele în Capricorn) şi cu Ascendentul în Peşti (ca al României postdecembriste). Soarele face o conjuncţie cu Mercur, împreună având un careu dificil la Jupiter-Saturn din casa a II-a, a resurselor. Cum spune chiar Thomas: „o ţară veche, bătrână, conservatoare şi materialistă, dar lipsită de abundenţa unor resurse financiare şi materiale”. Adaug eu că este şi o ţară anchilozată într-o gândire tradiţionalistă, care trăieşte hrănindu-se din măreţia de odinioară. L-am văzut ieri pe premierul grec Tsipras cum ţipa isteric şi patriotard de la tribuna Parlamentului, în aplauzele unor parlamentari iresponsabili, în timp ce afară oamenii făceau cozi imense ca să-şi retragă economiile. Iar în pauză, aceeaşi parlamentari s-au dus la bancomatele Parlamentului ca să-şi retragă şi ei banii.

Grecia are cel mai mare procent de cetăţeni din UE care se declară religioşi (16%) şi icoanele sunt omniprezente în şcoli. Înainte de criză, biserica ortodoxă greacă era al doilea mare proprietar imobiliar, primea subvenţii masive de la stat şi nu plătea aproape deloc taxe. Observaţi cum guvernatorul casei a IX-a, a religiei, este Marte retrograd, în casa a VII-a, a partenerilor şi duşmanilor, în opoziţie cu Venus. Jupiter, alt semnificator pentru religie, este în casa a II-a, conjunct cu Saturn şi în careu cu Soare-Mercur, arătând spolierea avuţiilor statului grec.

Apoi politicienii Greciei! Doamne, aceştia sunt mult mai răi decât ai noştri. Grecia a pendulat, în ultimii 100 de ani, între tot felul de dictaturi militare, regimuri socialiste şi capitalism putred. Casa conducătorilor, a X-a, este în Săgetător, fiind guvernat de Jupiter din casa a II-a, arătând iarăşi spolierea avuţiei naţionale (careu la Mercur care guvernează casa a IV-a).

În acelaşi timp, o bună parte a populaţiei, îndoctrinată şi de palavrele politicienilor, se întoarce împotriva creditorilor, a celor care le-au oferit împrumuturi şi nu împotriva celor care sunt direcţi vinovaţi de situaţia în care au ajuns ca să aibă nevoie să stea cu mâna întinsă. Luna, cea care reprezintă poporul în astrologia mundană, este în Balanţă, în casa duşmanilor, în aspecte rele cu prima casă şi cu casa a X-a.

Grecii nici nu au nevoie de duşmani. Ei sunt cei mai eficienţi duşmani pentru ei.

AstroVesta®

P.S. Haideţi că m-am uitat şi pe tranzite şi iată ce am descoperit.

Neptun retrograd în Peşti este conjunct cu Venus din casa 1 şi în opoziţie aproape perfectă la Marte retrograd, agitând spiritele cu idealismul lui utopic (am scris despre Neptun ca agent de influenţă al socialismului şi comunismului). Pluton retrograd în Capricorn se retrage un pic din conjuncţia cu Mercur, dar va reveni şi apoi va face conjuncţie şi cu Soarele, scoţând la iveală tot ceea ce este putred în societate.

 

imagine
Grecia

 

 

GRECIA - CALUL TROIAN AL UE (28.06)
Acum 3 ani, m-am jucat o vară de-a ziaristica şi, la invitaţia unei femei pe care o apreciez, am scris câteva materiale pe un site asociat unei televiziuni de ştiri. De atunci mi-era teamă de ce surprize neplăcute poate face această ţară Europei. Sper să am timp şi să vin zilele acestea cu harta astrologică a Greciei, pe pagina de Facebook AstroVesta.
Articol apărut pe 7 mai 2012, pe platforma Pandoras a siteului respectiv.

http://pandoras.realitatea.net/politica-societate/%E2%80%9Ezori-de-aur-tara-voastragrecia-are-25842.html

 

CIUMA NEAGRĂ A ORIENTULUI: ORGANIZAŢIA TERORISTĂ ISIS (27.06)

Vineri 26 iunie, au avut loc mai multe atentate sângeroase, care au fost revendicate de organizaţia-stat teroristă ISIS.

Harta astrologică Isis este setată pentru data de 9.04.2013, ora 10:45, Alep, Siria. Atunci a anunţat creatorul şi conducătorul organizaţiei crearea sa. O altă dată care circulă pe internet şi anume cea de 28.06.2014 este şi ea folosită, deşi mai degrabă ea reprezintă „naşterea” califatului compus din Siria şi Irak, un fel de proclamaţie a teritoriului cucerit de organizaţia Isis. Nu pot să nu observ că atentatele sunt un fel de celebrare a împlinirii unui an de la acel moment. Cum Isis a fost tocată sistematic în ultimele luni, dar se pare că dispune în continuare de resurse umane, materiale şi logistice considerabile, era de aşteptat pentru serviciile secrete cu mii de oameni inteligenţi, că ea va reacţiona sângeros.

Şeful acestei grupări malefice se autointitulează ca fiind urmaşul lui Mahomed, apărând extrem de rar în public. Prin cruzimea lui, el face să pară că Osama Bin Laden, ucis de soldaţii americani, a fost un intelectual pacifist în comparaţie cu el.

Harta Isis ne arată o aglomeraţie de 5 planete în Berbec (conjuncţia Lună-Uranus şi tripla conjuncţie Soare-Marte-Venus). Soarele este în exaltare, iar Marte în domiciliu, dând tonul agresivităţii şi cruzimii fără margini. Mercur este slăbit în Peşti şi astfel avem o combinaţie mortală între agresivitate şi minte puţină. Mercur este conjunct cu o stea fixă Markab care conferă ambiţie, vanitate, entuziasm şi lipsă de judecată. Nici că se putea mai nefericit.

În prezent, Uranus, semnificator pentru agresiune, bombe şi atacuri brutale, a ajuns la 20 grd.Berbec, fiind conjunct cu Soarele. Uranus va intra curând în retrogradare, astfel că anul viitor va face din nou contact cu Soarele şi apoi cu Marte şi Venus. Butoiul cu pulbere din Orientul Mijlociu va fi cu fitilul aprins, gata să explodeze, în tot acest interval de timp.

Din păcate pentru Europa, cum am scris în mai multe articole şi postări facebook, există tranzite nefavorabile şi la harta Rusiei. În acest context istoric, soarta României, înconjurată de ţări care au probleme sau se pregătesc să producă probleme, va fi una care va depinde enorm de conducătorii pe care îi va avea. Am greşit de multe ori în ultimii 25 de ani, dar nu mai sunt vremurile pentru greşeli. S-ar putea ca supravieţuirea noastră ca stat independent şi democratic să depindă de alegerile pe care le vom face în anii următori.

 

imagine
Isis

 

EXECUŢIA SF.PETRU (30.05)

V-am povestit deja pe pagina „Scoala de Tarot” în data de 24.05.2015 https://www.facebook.com/scoaladetarot , despre asemănarea dintre Sf.Petru şi arcana majoră (XII)Spânzuratul. Ei bine, am decis să investighez şi astrologic această pistă. Data de naştere a pescarului Shimon Petrus Cephas, cel care a devenit ulterior Sf.Petru şi primul papă al Bisericii Catolice, este imposibil de aflat cu precizie: nici măcar anul naşterii nu este bine stabilit. Însă data la care el a murit este bine cunoscută, eventual fiind nişte zile diferenţă din cauza deosebirii dintre calendarul iulian valabil la acel moment şi cel gregorian de astăzi. El a fost crucificat cu capul în jos, în timpul domniei împăratului roman Nero, în a doua parte a lunii iunie. Data acestei crucificări a fost stabilită ca fiind 29 iunie, în vremurile noastre, deşi ar putea fi o diferenţă de chiar 10-12 zile anterior. Ce se observă în astrogramele create pentru acest interval de timp?

Jupiter era în Taur şi conjunct cu steaua fixă Rigel (care atunci se afla tot în Taur şi nu în Gemeni ca în prezent). Rigel are o natură venusiană şi aspectul cu Jupiter semnifică o funcţie înaltă bisericească. Aspectul strâns (sub un grad) a durat din 17 până în 27 iunie, anul 67. Martele în Leu, zodie de Foc fixă, a baleiat de la 9 grd la 15 grade, în această zodie. Gradul 15 al Leului este cel mai malefic grad al zodiacului, fiind asociat cu omuciderea. La gradul 9, corespunzător datei de 18-19 iunie, Marte a fost conjunct cu steaua fixă Alula Borealis, care îl semnifică pe „îmblânzitorul de fiare” (stea din constelaţia Ursa Mare). Este o coincidenţă foarte mare, căci creştinii care au fost jertfiţi atunci în arenele lui Nero, au fost daţi pradă animalelor sălbatice. Saturn, stăpânul timpului, al karmei şi încercărilor dificile era în Fecioară, zodia sacrificiului şi al serviciului pentru alţii. Asocierea arcanei majore (XII)Spânzuratul cu zodia Fecioarei indicată de ordinul secret Golden Dawn (din care au făcut parte Edward Waite şi Arthur Crowley) pare să fie iarăşi o coincidenţă tulburătoare. Tot în data de 18-19 iunie, Martele făcea o opoziţie în grad perfect cu Pluton, un aspect extrem de violent şi distrugător. De fapt, la incendierea Romei, în 18 iulie anul 64,  Marte era în Berbec, conjunct cu Neptun (confuzie) şi în careu cu Uranus (explozie, incendiu, evenimente brutale şi neaşteptate) şi Saturn era în gradul 15Leu, acelaşi grad malefic de care am vorbit mai sus.

Eu nu am crezut deloc în astrologie, căci aveam o pregătire tehnică solidă, bazată pe ştiinţele exacte (liceu teoretic, clasă specială de matematică, facultate tehnică). Tocmai acest gen de coincidenţe care nu pot fi explicate nici măcar de probabilistica matematică m-a făcut, în ceva timp, să înţeleg că există lucruri care depăşesc o pregătire materialistă. Am citit mai demult o propoziţie care sintetizează revelaţia pe care am avut-o când am acceptat asta: „Coincidenţa este modul în care Creatorul îşi face subtil simţită prezenţa.”

 

imagine
Sf.Petru

 

 

DE CE FRANŢA şi GERMANIA? (28.03)

O hartă de astrologie mundană, chiar dacă se bazează pe esenţa astrologiei natale, se interpretează dintr-un alt punct de vedere. Ţările au şi ele hărţi de naştere, ca şi oamenii, dar care se stabilesc pentru data, ora şi locul evenimentului naţional care a dus la crearea statului respectiv ca unitate de sine stătătoare. Aceste evenimente pot fi declaraţii de independenţă, datele alegerilor, data încoronării unui rege, etc. Tema sau harta naţională descrie „caracterul” poporului respectiv şi poate fi folosită la prezicerea evenimentelor cele mai importante din viaţa lui, cu o exactitate deosebită. Hărţile/temele mundane se stabilesc pentru diferite evenimente de genul bătăliilor, alegerilor, încoronărilor, formării unui partid politic, eclipselor, cutremurelor sau inundaţiilor, atentatelor, revoltelor populare, loviturilor de stat, accidentelor cu pierderi semnificative de vieţi omeneşti sau cu impact deosebit, etc.

Franţa nu este venusiană pentru faptul că francezii iubesc luxul şi moda. Harta astrologică a Franţei, cea care se foloseşte în prezent, este cea a punerii sigiliului pentru înfiinţarea celei de-a 5-a Republici şi anume pe 6.10.1958, orele 18:20-18:45. Reputatul astrolog de astrologie mundană (mondială sau socială, cum i se mai poate spune acestei ramuri ale astrologiei), Michael Baigent, a ales prin metode rectificative ora 18:42 pentru setarea astrogramei Franţei. În această hartă, Ascendentul este în Berbec, Soarele conjunct cu Mercur sunt în Balanţă, iar Luna în Rac. Da, se potriveşte faptul că Franţa are Soarele în Balanţă, dar asta rezultă ca o reflectare a temperamentului francezilor în propria lor hartă astrologică, este ca un fel de feed-back pozitiv. Ungaria, de exemplu, în cele 3 hărţi astrologice ale sale (anii 1000, 1918 şi 1989), a avut Soarele în Capricorn, apoi în Scorpion şi acum tot în Scorpion, ceea ce reflectă foarte bine temperamentul autocrat şi oarecum belicos ale descendenţilor vechilor triburi mongole.

Accidentul aviatic de marţi 24 martie, cu avionul companiei Germanwings a afectat şi Franţa, căci pe teritoriul ei s-a produs, chiar dacă cele mai multe victime au fost de origine germană.

Despre eclipsa de Soare ce a avut loc cu câteva zile înainte, pe 20 martie, s-au spus tot felul de chestii siropoase, dar s-a omis faptul că ea a avut loc la gradul 29:27Peşti (conjuncţia Soare-Lună) şi foarte aproape de steaua fixă Scheat(29:34Peşti). În astrologia mundană, stelele fixe sunt foarte importante pentru preziceri, iar Scheat este o stea despre care Ebertin şi Hoffman spun că anunţă catastrofe, inundaţii, naufragii, accidente miniere şi de avion, tentative de suicid (!!).

Pe harta astrologică a Germaniei, eclipsa cade în casa a IX-a (a călătoriilor lungi peste hotare), Nodul Sud din Berbec este conjunct cu Mijlocul Cerului (fatalitate); Neptun în Peşti se află în casa a VIII-a, a morţii (morţi ciudate, inexplicabile, confuzie, alienare, suicid), inconjunct (aspect dificil de 150 de grade) la Jupiter din casa I; Uranus (semnificator pentru avioane şi zboruri aeriene) este sus, în casa a X-a (o popularitate nedoriă) cu aspect tot de inconjuncţie la maleficul Pluton, semnificator al morţii, situat în casa a IV-a (solul, căderea, sfârşitul).

Pe harta astrologică a Franţei, conjuncţia Soare-Lună a eclipsei solare anterioare, cade în casa a XII-a, a duşmanilor ascunşi şi cu părere de rău trebuie să spun că temerea francezilor de atentate teroriste este perfect justificată pentru următoarele luni. Marte în Berbec al eclipsei cade tot în casa a XII-a şi este conjunct cu Nodul Sud din astrograma natală a Franţei (atentate care pot fi ca o plată pentru vechi tendinţe agresive şi de dominaţie ale Franţei). Pluton este sus, lângă Mijlocul Cerului ca o sabie a lui Damocles deasupra reputaţiei şi conducerii acestei ţări.

O să revin şi cu harta copilotului.

 

imagine
Franta-horz

 

 

CÂNTECUL SIRENELOR SAU CICLUL SATURN-NEPTUN (26.01)

Am citit recent articolul colegei mele, Mihaela Dicu, despre atentatul de la Paris de la sediul revistei Charlie Hebdo. Eu nu aş fi avut răbdarea ei să analizez atâtea hărţi, căci am ajuns, recunosc, doar să adulmec conexiuni revelatoare din evenimentele care se petrec în prezent. Mie mi-a sărit în ochi prezenţa careului Saturn-Neptun în harta atentatului. Am avut sentimentul că această implicare Saturn-Neptun are mai mult să-mi spună şi că l-am mai văzut în alte contexte istorice importante.

Astăzi primesc un mesaj de la un prieten de peste ocean care a plecat din România imediat după revoluţia din 1989 şi care a scăpat, ca prin urechile acului, să aibă probleme în regimul comunist, din cauza convingerilor sale.

Spune el: „Sirenele sunt fantasmele marinarilor că dacă le urmează cântecele, ajung la o viaţă de plăceri, dar în realitate ei sfârşesc în burta rechinilor. Prosperitate imposibilă înseamnă că dacă la supermarket sunt 100 de kilograme de carne, din cei 1000 de clienţi, fiecare cumpărător primeşte 5 kilograme. Comunismul e un CÂNTEC DE SIRENĂ care promite prosperitatea imposibilă, la toată lumea. Capitalismul, în general, spune realitatea în faţă (atunci când nu mănâncă şi el rahat în reclame sau în gura politicienilor din ţările fost comuniste), însă comunismul o ţine într-una cu cântecul lui de sirenă. Aşa se face că mulţi se lasă prostiţi de promisiunile comunismului: îi cred promisiunile şi nu faptele, iar comunismul îi aleargă precum hamsterii în cuşti care produc energie, dar nu primesc mâncare în schimb.”

Când i-am citit mesajul, am avut şi revelaţia şi atunci am început să cercetez.

Ciclul Saturn-Neptun este un ciclu care durează în jur de 36 de ani de la o conjuncţie la alta şi combină energia a două planete care sunt, în esenţa lor, opuse. La nivel mundan/social, Saturn guvernează instituţiile şi tradiţiile, forţele care organizează, controlează şi conduc societatea. Neptun guvernează spiritualitatea, idealismul, visele şi iluziile, propaganda, minciuna. Saturn este lucid şi practic, Neptun este confuz şi duplicitar. Când cele două sunt în conjuncţie, în funcţie de semn şi de alte conjuncturi astrale, pot să concretizeze idealuri, dar care mai târziu se vor dovedi departe sau chiar în opoziţie cu ceea ce s-a visat.

Ciclul Saturn-Neptun jalonează creşterea şi descreşterea comunismului, cea mai utopică şi toxică formă de guvernământ. Nu este întâmplător faptul că Neptun se află din nou în Peşti, aşa cum era în 1848, când Europa a fost măturată de revoluţii şi când Marx şi Engels au publicat „Manifestul Partidului Comunist”. Cu 2 ani înainte, în 1846, avusesem mai multe conjuncţii Saturn-Neptun în ultimele grade ale Vărsătorului. În 1917, când ţarul Rusiei a fost executat, Saturn şi Neptun s-au întâlnit în Leu, marcând moartea unui conducător autocrat ca punct de plecare al întemeierii unei societăţi seducătoare, dar şi mai autoritară. În 1936-1937, pe parcursul celor mai mari epurări de pe timpul lui Stalin, Saturn se afla în opoziţie cu Neptun (venise timpul scadenţei minciunilor). În 1953, moartea lui Stalin se produce foarte aproape de o conjuncţie Saturn-Neptun în Balanţă.

În 1989, ce să vedeţi, avem din nou o conjuncţie Saturn-Neptun, de data aceasta în Capricorn. Ea marchează alegerile libere din Polonia, căderea zidului Berlinului, revoluţia română, dar şi masacrele din piaţa Tiananmen din Beijing. Pentru admiraţia pe care şi-a exprimat-o Victor Ponta faţă de liderii chinezi şi faţă de Partidul Comunist Chinez, autorul măcelului a 2000 de demonstranţi paşnici, nu o să am niciodată încredere în el, oricâte alte vorbe mieroase va spune.

Acum, careul Saturn-Neptun are efecte foarte vizibile pe scena politică. În harta astrologică a Greciei (cea din 1822, la care poporul grec şi-a declarat independenţa), Neptun este în semnul Ascendentuluiîn Peşti, dar în casa a 12-a (a duşmanilor din interior), iar Saturn în Săgetător, se află în casa a 9-a (a convingerilor, credinţelor, idealurilor). Ca să vedeţi că grecii par să nu fi învăţat mare lucru de la propriile lor legende (de la sirenele lui Odiseu sau ale lui Iason pornit în căutarea lânii de aur). Probabil că acesta este firea omenească a unor anumite popoare, şi nu pot să nu observ că, atât Grecia cât şi România de la 1989 au Ascendentul în Peşti.

Pe harta astrologică a Uniunii Europene (cea din noiembrie 1993), Neptun tocmai ce a intrat în casa a 8-a (a datoriilor şi crizelor), iar Saturn se află în casa a 4-a conjunct cu Nodul Nord (piaţa imobiliară, terenuri, naţionalism şi patriotism). Atâta timp cât europeenii nu vor simţi că ţara lor este Uniunea Europeană şi nu Germania, Franţa, Ungaria sau Grecia, îi vor lega doar banii şi interesele, iar perioadele de crize financiare vor fi un pretext pentru tendinţe centrifuge şi naţionaliste.

AstroVesta®Horoscop zilnic

Facebook