Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!

APOCALIPSA LĂCUSTELOR, SECETA ŞI CRIZA IMIGRANŢILOR


13.09.2015


Acum o lună de zile, când încă nu apăruse isteria iscată de zecile de mii de imigranţi musulmani, mi-a atras atenţia o ştire care m-a pus pe gânduri: era vorba de pagubele imense provocate în sudul Rusiei de roiuri imense de lăcuste. Acolo, insecte uriaşe cu o lungime de până la 8 centimetri au distrus circa 800.000 de hectare de porumb şi alte culturi agricole, aidoma unor imagini apocaliptice. Cum am ajuns, în ultima săptămână, la concluzia tulburătoare că există un tipar astral care face legătura între lăcuste, secetă şi criza imigranţilor, vă voi explica în cele de mai jos.


Invazia lăcustelor este reprezentată ca fiind a opta plagă/năpastă abătută asupra Egiptului care a distrus complet recoltele, instalând o foamete cumplită. M-am gândit iniţial că o invazie masivă a lăcustelor şi cu care omenirea a mai făcut cunoştinţă de-a lungul secolelor (alături de secetă, foamete, războaie şi alte nenorociri) ar trebui musai să fie reflectată de astrologia mundană care se ocupă cu evenimente cu caracter global. În anul 1874, numit anul lăcustei, statul Kansas din SUA a fost devastat de lăcuste, în multe cazuri apa din fântâni fiind singurul lucru care a putut fi salvat. Asta cu condiţia ca fermierul bine echipat să se mişte repede şi să acopere resursa atât de valoroasă. Lăcustele au devorat culturile, frunzele copacilor, fiecare fir de iarbă de pe păşuni, lâna oilor, au curăţat vopseaua de pe vagoane (probabil că atunci era „eco”!).


imagine
invazii
În perioada martie-octombrie 1915, Peninsula Arabică a fost măturată de roiuri imense de lăcuste. Comandantul suprem al Siriei şi Arabiei de atunci a îndemnat populaţia să se roage pentru iertarea păcatelor şi scăparea de o asemenea năpastă. După câteva zile, lăcustele au plecat - dar nu pentru că s-ar fi speriat de rugăciuni, ci pentru că devoraseră tot ce găsiseră în drumul lor. Poate aţi crede că acum sunt mijloace chimice eficiente în a distruge aceste insecte, dar lucrurile nu stau chiar aşa: ele pot fi combătute într-o fereastră foarte îngustă de timp, doar când sunt în stadiul de nimfe; odată ajunse la maturitate, ori asta se produce foarte repede în condiţii de temperaturi ridicate, deja este prea dificil de obţinut rezultate pozitive în eradicarea lor. Plus că pesticidele nu atacă doar lăcustele şi sunt remanente în sol pentru perioade de ani sau chiar zeci de ani.


Studiind modul de formare a roiurilor de lăcuste, am înţeles că ele devin o problemă doar în anii care sunt călduroşi şi secetoşi, exact cum a fost vara lui 2015. Astrologii medievali au atribuit nenorocirile provocate de lăcuste, eclipselor(ocultaţiilor) lui Marte. O eclipsă(ocultaţie) a unui astru de către alt corp ceresc se produce atunci când astrul respectiv este ascuns vederii de către cel din urmă. De exemplu, o ocultaţie a lui Marte de către Lună se produce atunci când Marte nu mai este vizibil de pe Pământ, fiind acoperit de discul Lunii. Ocultaţiile pot să crească efectul planetelor ocultate (altfel spus, ascunse sau acoperite) în sens pozitiv sau negativ. Ocultaţiile lui Marte de către Lună au loc destul de des, cam la doi ani de zile, dar cea care s-a produs pe 22 martie 2015 nu a fost una oarecare şi iată de ce:

  • În primul rând, conjuncţia Lună-Marte, cea care a produs fenomenul de ocultaţie a avut loc în Berbec, cea mai „fierbinte” zodie şi domiciliul lui Marte.
  • Cu o zi înainte, pe 21 martie, a avut loc echinocţiul de primăvară, adică intrarea Soarelui în Berbec, acest ingres fiind un instrument de prezicere a fenomenelor şi evenimentelor pentru următoarele luni.
  • Cu 2 zile înainte, pe 20 martie 2015, s-a produs o eclipsă de Soare, totală în nordul Europei şi parţială pentru restul Europei şi partea estică a Rusiei. Eclipsa a avut loc în grad critic/anaretic, respectiv în ultimul grad al zodiei Peşti, decan guvernat de aceeaşi planetă Marte, implicată în celelalte fenomene astronomice.


imagine
Ocultatie MarteDe fapt, uscăciunea, seceta sunt arătate, în astrologia mundană de Marte şi Saturn, dar asociată fiind cu căldura, vom lua în considerare pe Marte şi frecvenţa planetelor în zodii de Foc şi mai ales în Berbec. Pe 22 martie 2015, patru planete şi Nodul Sud, punct karmic, se aflau în Berbec.


Am mai găsit, în arhiva astrologiei mundane, informaţia că stelele temporare sau variabile de tipul novelor anunţă, în funcţie de constelaţia în care apar, perioade de căldură exagerată, uscăciunea pământului, războaie şi schimbări, vânturi puternice, boli devastatoare. Novele sau supernovele sunt stele care se caracterizează printr-o creştere bruscă a luminozităţii lor, chiar şi cu 12-13 magnitudini stelare. Cuvântul „nova” înseamnă „stea nouă” şi într-adevăr deşi ea există de dinainte este cu adevărat cunoscută doar atunci când începe să strălucească mirific pe cer. O novă anunţă ceva nou în societatea umană, ceva care va influenţa evoluţia ei pe o perioadă îndelungată de timp. Există astrologi care susţin că o novă a fost steaua care a apărut pe cerul celor trei magi care au vestit naşterea Mântuitorului. O altă supernovă, aflată în constelaţia Taurului şi apărută în anul 1054 a anunţat Marea Schismă (separaţie) între Biserica Romano-catolică şi cea Ortodoxă acum un mileniu.


Pe 15 martie 2015, un astronom din Australia a observat explozia unei nove care a atins punctul său culminant chiar pe 21 martie, în ziua echinocţiului de primăvară, aproape de momentul ocultaţiei lui Marte şi de cel al eclipsei solare. Eu nu am crezut în astrologie decât atunci când nu am putut să-mi explic logic şi matematic nişte coincidenţe, când probabilistic nu era posibil ca anumite evenimente, aparent fără nicio legătură între ele, să se producă simultan. Această novă a primit denumirea Nova Sagittari nr.2, căci ea se afla la momentul descoperirii sale în constelaţia Săgetătorului, respectiv zodia Capricornului (constelaţiile nu sunt identice cu zodiile). Tot în Săgetător se află şi centrul galaxiei noastre şi o imensă gaură neagră şi ne putem gândi că această novă a ţâşnit de pe acolo, chiar din „inima” galaxiei noastre.


În sfârşit, trebuie să reamintesc că toate aceste evenimente sunt indisolubil legate de prezenţa lui Saturn în Săgetător, unde va reveni pe 17 septembrie, după o retrogradare de aproximativ 3 luni de zile în Scorpion. În astrologia mundană, Saturn semnifică tradiţiile, autoritatea, ordinea şi stabilitatea socială. Săgetătorul guvernat de expansionistul Jupiter are conotaţii aproape opuse naturii rigide a lui Saturn. Acest semn zodiacal este asociat cu credinţa, religia, ideologiile de tipul idealist, naţionalismul şi patriotismul. Saturn în Săgetător testează toleranţa şi acceptarea altor culturi şi guvernează călătoriile şi imigraţia (Săgetătorul conduce casa a IX-a, a călătoriilor şi străinătăţii).


Saturn a mai fost în Săgetător în perioada anilor 1985-1988, perioadă care a marcat venirea la conducerea Uniunii Sovietice a lui Mihail Gorbaciov. El a lansat perestroika (restructurarea) şi glasnostul (transparenţa), ceea ce a dus la dizolvarea întregului bloc socialist şi crearea structurilor naţionale şi multinaţionale din prezent. A fost bine? A fost rău? Oricum, lumea este într-o continuă degringoladă de atunci, ori asta nu este deloc bine. Să nu uităm că, în zodiac, după Săgetător vine Capricornul, semnul care acţionează ca un duş rece asupra fierbinţelii date de entuziastul Săgetător. Nu putem uita cum a venit Pluton în Capricorn în 2008, măturând toate extravaganţele economice ale lui Pluton în Săgetător şi generând o puternică criză economică din care se pare că nu am ieşit (vedeţi "clătinările" uriaşului cu picioare de lut numit China).


Mă aştept ca scadenţa tuturor lozincilor umanitariste şi optimiste din prezent, cu ajutorarea imigranţilor oricum şi oricât, să vină destul de dur în anii următori, odată cu terminarea tranzitului lui Saturn în Săgetător, în decembrie 2017 şi intrarea lui în semnul auster al Capricornului.

 

AstroVesta®                                                        13.09.2015NOTĂ! Am anticipat agitaţia şi mirajul acestor vremuri chiar din anul 2011, în două articole postate pe siteul cu care colaboram la acel moment:

Omenirea incotro: schimbare sau haos? (martie 2011)

http://www.zodii.ro/zodiac/*id_217-articles_articol.html

Neptun – frumosul adormit! (octombrie 2011)

http://www.zodii.ro/zodiac/Neptun-frumosul-adormit*id_262-articles_articol.htmlHoroscop zilnic

Facebook