Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!

MESAJUL PROFANĂRII MORMÂNTULUI LUI ARSENIE BOCA


23.06.2015


Nu mai ştiu ce alt eveniment care implica puternic spiritul unei persoane decedate, cu mulţi ani în urmă, m-a făcut să mă gândesc la un fapt pe care numai o minte întortocheată ca a mea putea să-l cerceteze. Oare ceea ce se petrece după moartea unei persoane şi care are o mare legătură cu cine a fost şi ce a făcut persoana respectivă poate fi explicat prin prisma astrologiei, respectiv a unor tranzite, sau direcţii planetare? Toate experienţele profesionale ca astrolog, ca şi cele personale prin care am trecut de-a lungul a peste jumătate de secol m-au convins că totul are o legătură şi că nimic nu este întâmplător.


Arsenie Boca s-a născut pe 29 septembrie 1910, stil vechi, ceea ce se traduce în date astronomice şi astrologice în ziua de 12 octombrie (se adaugă 13 zile). Numele părinţilor lui păreau cele predestinate a da naştere unui fiu de o curăţenie sufletească şi trupească puţin întâlnite în secolul 20 şi aproape dispărute cu desăvârşire în prezent. Mama se numea Creştina şi tatăl Iosif. La naştere, părintele Boca a primit numele de Zian, un nume masculin foarte rar folosit care are ca sursă un nume arab (semnifică „frumos, elegant”) sau sărbătoarea Sânzienelor. Nu mi-e clar care ar putea fi legătura cu respectiva sărbătoare creştină, căci părintele s-a născut departe de data ei din calendar. Dar haideţi să vedem ce „spune” astrograma lui natală.imagine
arsenie_bocaÎn primul rând, am remarcat prezenţa a cinci planete, din care patru sunt personale, în zodia Balanţei: Mercur – „şef de grup”, Venus, Marte, Soare şi Jupiter. Soarele este conjunct cu steaua fixă Mufrid, din constelaţia Văcarul şi pe care cabaliştii o asociază arcanei majore (IX)Pustnicul sau Eremitul. Nici că se putea mai elocvent. Jupiter este conjunct cu altă stea fixă, mult mai importantă, Arcturus, care semnifică o poziţie influentă în religie, căci Jupiter semnifică acest domeniu. El conferă, în această zodie, un puternic sentiment de moralitate, corectitudine şi o preocupare majoră pentru dreptate. Soarele conjunct cu Jupiter semnifică generozitate, bunăvoinţă, înclinaţii sociale, iar careul cu Neptun aduce imaginaţie, creativitate, intuiţie, clarvedere sau chiar stări hipnotice. Chiron – asteroidul care deţine cheia spre vindecarea sufletului – este în zodia Peşti. Aici mi s-a aprins beculeţul, căci ştiam că această poziţionare am mai văzut ăntr-un context asemănător cumva. Dacă uit cu desăvârşire nume, adrese de email, chipuri, nu uit niciodată două lucruri în ceea ce priveşte munca pe care o fac: ochii unui om şi astrograma lui natală. Acea privire, care îmi dezvăluie sufletul omului este pentru mine unică şi irepetabilă; la fel şi astrograma natală, în totalitate sau în anumite trăsături punctuale, rămâne întipărită în mintea mea. Atât Chiron în Peşti, cât şi un alt aspect care a marcat viaţa celor născuţi în perioada 1902-1912, opoziţia Uranus-Neptun, le-am văzut în astrograma maicii Tereza http://astrovesta.com/articole.php?id=58. Aceea a fost o perioadă de tulburări politice, naţionalism şi erodarea unor structuri economice şi politice: cam ca acum, nu-i aşa?


Ei bine, se nasc în asemenea vremuri, oameni care au poziţionată această opoziţie într-un anume fel şi care, în contextul altor aspecte astrologice particulare, îi face să aibă o conştiinţă superioară semenilor lor. Acea conştiinţă le spune că lucrurile în lume trebuie să se schimbe, au interese spirituale neobişnuite, fiind adesea nişte radicali în convingerile lor, revoltându-se în numele celor asupriţi. Cu tot pelerinajul imens la mormântul părintelui Arsenie, cu toată viaţa impecabilă pe care a dus-o, cu toate întâmplările miraculoase care s-au manifestat de-a lungul vremii, părintele martir încă nu a fost canonizat. Poate că un răspuns stă şi în această opoziţie Uranus-Neptun care îl descrie ca un rebel, ca un excentric faţă de dogma comună, cu o dorinţă de a schimba ceva în lumea spirituală. În fine, Saturn retrograd se află în Taur, semn de Pământ, care indică o capacitate mare de a îndura restricţii de tot felul, autoimpuse sau venite din afară. Este aici o încăpăţânare şi o forţă de rezistenţă redutabilă care l-a făcut să suporte toată opresiunea politică a securităţii şi torturile fizice şi psihice la care a fost supus.imagine
Arsenie BocaPrivirea hipnotică a părintelui, felul lui enigmatic, puterea clarvederii sale mă duc cu gândul la faptul că el se poate să fi avut Ascendentul în Scorpion. Vine în sprijinul acestei idei şi poziţionarea Soarelui şi a guvernatorului Ascendentului, a planetei Marte, în casa a XII-a, a suferinţei şi izolării. Soarele este şi guvernatorul casei a X-a, a reputaţiei, susţinând renumele obţinut după moartea sa şi o retragere din viaţa publică, în timpul vieţii. Neptun este în casa a IX-a, în casa Spiritualităţii, dar într-o companie mai puţin fericită, fiind alături de steaua fixă Pollux. Pollux este o stea care o natură agresivă, marţiană şi atrage ostilitate. Convingerile religioase sunt afirmate aici fără menajamente, într-un mod autoritar, tranşant. Este tocmai ce i se reproşează părintelui Arsenie şi anume că s-ar fi abătut de la „dreapta credinţă”, pictând chipurile unor eretici în biserică şi faptul că spovedea persoane care nu aparţineau cultului ortodox. De asemenea, Neptun este guvernatorul casei a V-a, în Peşti, a talentului creator, subliniind faptul că acest talent a fost pus în slujba divinităţii.


În noaptea de 12/13 iunie 2015, în jurul orei 23:00, un bărbat a fost surprins la mormântul părintelui Arsenie, în timp ce săpa o groapă pentru a ajunge la sicriul acestuia. Exact în acele momente, Luna în tranzit devenea conjunctă cu Saturn retrograd natal, într-un orb sub un grad, iar Chiron în tranzit (şi în Peşti, ca la naşterea părintelui) făcea un trigon şi un sextil perfecte cu Neptun şi Uranus. Tranzitul Lunii asupra acestei planete karmice şi care simbolizează, prin ea însăşi, sentimente de responsabilitate, datorie, vină, ne atrage atenţia asupra acestor aspecte. Se simte părintele responsabil să ne atragă atenţia la ceva. La ce? La viaţa lui? La convingerile lui? La noi? La felul cum trăim? Asta mă depăşeşte pe mine să găsesc răspuns, dar fiecare dintre noi putem să ne gândim la aceste semnificaţii.


Eu vă aştept cu impresiile şi comentariile voastre pe pagina de Facebook a siteului https://www.facebook.com/astro.vesta , pentru a descoperi împreună mesajele astrelor.


AstroVesta®                                              23.06.2015


P.S. Uitându-mă să văd dacă articolul a fost postat corect pe site, mi-a sărit în ochi un alt amănunt cu privire la conjuncţia Lunii în tranzit peste Saturn natal. Saturn natal este guvernatorul casei a IV-a (Vărsător), în astrograma propusă de mine, care casă simbolizează mormântul.Horoscop zilnic

Facebook