Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!

ULTIMUL ZBOR


30.03.2015


Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit marţi 24 martie 2015 într-o zonă muntoasă din sudul Franţei. Avionul efectua o cursă Barcelona-Dusseldorf, cu plecarea la ora locală 10:01 şi totul părea să se desfăşoare normal până la ora 10:30.


Cronologia evenimentelor a fost după cum urmează:

10:27 – avionul se afla la altitudinea şi viteza de croazieră, respectiv 12.000 de metri şi 800 de km/h.

10:30 – pilotul confirmă instrucţiunile primite de la turnul de control francez.

10:30:02 – avionul părăseşte altitudinea de croazieră fără să facă vreo solicitare şi fără să primească vreo aprobare în acest sens. Coborârea se produce lent (aproximativ 1.000 de metri/minut) şi constant: dacă se producea din cauza unei decompresii produse de vreo explozie ar fi fost mai rapidă; dacă ar fi fost cauzată de oprirea ambelor motoare (lucru excepţional şi nemaintâlnit în cazul în care avionul era intact), atunci ar fi fost şi mai lentă, căci avionul ar fi planat. Acum, după studierea înregistării cutiilor „negre” (de fapt, de mult timp ele sunt portocalii pentru a fi mai vizibile), se cunoaşte că Andreas Lubitz, copilotul, se afla la manşa avionului.

10:31-10:35 – au loc încercări repetate ale turnului de control de a lua legătura cu avionul, pe frecvenţa radio alocată lui şi pe o frecvenţă radio internaţională. Toate încercările au eşuat. Conform informaţiilor obţinute din examinarea cutiilor „negre”, copilotul ar fi activat controalele pentru a schimba altitudinea stabilită de pilotul automat, de la 12.000 metri la minima permisă, de numai 30 de metri. Tot în acest interval de timp, este auzit pilotul care cere, de mai multe ori, să fie lăsat să intre în cabină.

10:35 – controlorul de trafic cere altor avioane să încerce să contacteze avionul Airbus A320 prin radio, dar ele nu vor primi niciun răspuns. Se declară situaţie de urgenţă internaţională pe când avionul se afla la altitudinea de 7.600 metri. În acelaşi timp, de pe cutia „neagră” se aude respiraţia ciudat de liniştită şi calmă a copilotului, ca şi încercările disperate ale pilotului de deschide uşa cabinei şi ţipetele pasagerilor care de-abia atunci au înţeles ce se întâmplă.

10:40:47 – avionul dispare de pe radare, la o altitudine de 2.000 de metri.


Prăbuşirea avionului a avut ecou major în toată lumea şi mai ales în Germania ca deţinătoare a aparatului de zbor şi a celui mai mare număr de victime şi Franţa ca ţară pe teritoriul căreia s-a produs dezastrul. Însă această catastrofă aeriană a impresionat puternic întreaga comunitate internaţională prin împrejurările mai puţin obişnuite în care s-a petrecut. Se conturează ideea că nu a fost vorba de o defecţiune tehnică, de influenţa vremii sau de o eroare de pilotaj, cauzele cele mai frecvente ale prăbuşirii avioanelor comerciale. Cauza accidentului este decizia copilotului de a se sinucide, ca urmare a unei depresii sentimentale, împreună cu el alţi 149 de oameni, absolut nevinovaţi de problemele pe care el le-ar fi avut. Pentru a înţelege ce s-a întâmplat, este important de studiat, în primul rând, harta astrologică pentru momentul în care aparentul echilibru s-a rupt ca urmare a unei acţiuni, conducând la deznodământul fatal. Astrograma la momentul prăbuşirii avionului va aduce şi ea indicii suplimentare care să confirme nişte ipoteze corecte.


Evenimentele mundane sunt cel mai frecvent prezise de evenimente astrologice anterioare precum eclipsele, Lunile Noi sau Pline sau ingresurile planetare. Despre eclipsa de Soare ce a avut loc cu câteva zile înainte, pe 20 martie, s-au spus tot felul de chestii siropoase, dar s-a omis faptul că ea a avut loc la gradul 29:27Peşti (conjuncţia Soare-Lună) şi foarte aproape de steaua fixă Scheat(29:34Peşti). În astrologia mundană, stelele fixe sunt foarte importante pentru preziceri, iar Scheat este o stea despre care Ebertin şi Hoffman spun că anunţă catastrofe, inundaţii, naufragii, accidente miniere şi de avion, tentative de suicid(!).


imagine
Germania


Pe harta astrologică a Germaniei, eclipsa cade în casa a IX-a (a călătoriilor lungi peste hotare), Nodul Sud din Berbec este conjunct cu Mijlocul Cerului (fatalitate); Neptun în Peşti se află în casa a VIII-a, a morţii (morţi ciudate, inexplicabile, confuzie, alienare, suicid), inconjunct (aspect dificil de 150 de grade) la Jupiter din casa I; Uranus (semnificator pentru avioane şi zboruri aeriene) este sus, în casa a X-a (o popularitate nedorită) cu aspect tot de inconjuncţie la maleficul Pluton, semnificator al morţii, situat în casa a IV-a (solul, căderea, sfârşitul). Pe harta astrologică a Franţei, conjuncţia Soare-Lună a eclipsei solare anterioare, cade în casa a XII-a, a duşmanilor ascunşi şi cu părere de rău trebuie să spun că temerea francezilor de atentate teroriste este perfect justificată pentru următoarele luni. Marte în Berbec al eclipsei cade tot în casa a XII-a şi este conjunct cu Nodul Sud din astrograma natală a Franţei (atentate care pot fi ca o plată pentru vechi tendinţe agresive şi de dominaţie ale Franţei). Pluton este sus, lângă Mijlocul Cerului ca o sabie a lui Damocles deasupra reputaţiei şi conducerii acestei ţări.


Dar să vedem ce informaţii putem obţine din astrograma momentului „zero”, al începutului dezastrului, şi anume ora 10:30:02, când avionul a fost decuplat de către copilot de la pilotul automat şi setat pe o traiectorie care să-l ducă la un impact devastator.


imagine
Zborul Germanwings


  • Axele astrogramei sunt stabilite pe două zodii de aer, în acord cu natura evenimentului: Ascendentul este la 26:10Gemeni şi Mijlocul Cerului la 28:33Vărsător.
  • Luminariile (Soarele şi Luna), ca şi Mercur (guvernatorul Ascendentului şi Mijlocului Cerului) şi Uranus (semnificator pentru avioane) sunt în mers rapid, arătând succesiunea alertă a fazelor.
  • Soarele şi Uranus sunt în Berbec – semn de Foc şi sugerând impulsivitate, Soarele fiind chiar în exaltare – şi în casa a XI-a (casa asocierilor, adunărilor, colectivului, dar şi a aviaţiei prin Uranus, guvernatorul Vărsătorului).
  • Luna este la 27:46Taur, tot în exaltare („exaltarea” emoţiilor), în casa a XII-a, a secretelor şi sinuciderii. Casa a XII-a este casa a V-a de la Casa a VIII-a (a Morţii), fiind casa celor care iubesc moartea mai mult decât viaţa, a sinucigaşilor. Mai mult, Luna abia trecuse de cea mai nenorocoasă, violentă şi periculoasă stea fixă, Algol, supranumită şi Steaua Demon sau Diavolul Sclipitor. Această stea foarte malefică, este un indiciu, în astrologia mundană, pentru omucidere, violenţă, catastrofe în masă. În aceeaşi zi, la 8 dimineaţă Luna era conjunctă cu Algol şi stau şi mă întreb dacă nu cumva atunci Andreas Lubitz se uita în oglindă, în timp ce se pregătea pentru plecarea în cursă, gândindu-se că acea zi va fi cea pe care el dorea să facă acel lucru „măreţ” de care îi povestise prietenei lui.
  • Mercur, semnificatorul hărţii, este în Peşti, în exil şi supus razelor Soarelui, sugerând împreună cu Neptun tulburări mentale, confuzie, droguri (dacă se vor putea face teste toxicologice rămăşiţelor copilotului, s-ar putea explica astfel calmul lui imperturbabil, deşi avea în faţă muntele spre care se îndrepta vertiginos cu 700 de km/h)
  • Uranus tocmai a făcut ultimul său careu cu Pluton, care este situat pe cuspida casei a VIII-a, a Morţii.
  • Pluton, el însuşi mesager al sfârşitului, este conjunct cu steaua fixă Vega, care era numită în antichitate Mesagerul Luminii sau Judecătorul din Ceruri. Ea semnifică, în astrologia mundană, pericolul de accidente, morţile subite şi uşoare, faima trecătoare.
  • Părţi arabice: Partea Călătoriilor prin Aer este conjunctă cu Uranus, semnificatorul avionului; Partea Morţii şi Partea Sfârşitului sunt chiar în casa a VIII-a, a Morţii; Partea Fatalităţii (27:35Vărsător) este conjunctă cu Mijlocul Cerului (28:33Vărsător).
  • Asteroidul Anubis, care simbolizează moartea ca o trecere în altă dimensiune (după cultul zeului egiptean cu acelaşi nume) este conjunct cu Soarele, cel care simbolizează viaţa pe acest pământ.

 

La ora 10:43, conform pierderii de altitudine de la ultimul contact radar, avionul Germanwings s-a prăbuşit. Ca şi cum ar fi fost un cronometru al destinului, ciudat sau doar neînţeles de noi, Ascendentul astrogramei realizate se află la 29:13Gemeni conjunct cu steaua fixă Betelgeuse, iar Mijlocul Cerului este la 1:57Peşti, conjunct cu steaua fixă Enif. Betelegeuse este o stea malefică, de natură Marte/Mercur şi care simbolizează calamităţi şi pericol. Enif, care face parte din constelaţia Pegas, are tot o natură Marte/Mercur şi semnifică o plată pentru ambiţie şi vanitate, potrivit mitului calului înaripat care a dat numele constelaţiei respective.


Pentru a avea tabloul complet al acestui accident aviatic, citiţi în secţiunea de Astrologie criminalistică articolul „Răzbunarea sinucigaşului”: http://astrovesta.com/articole.php?id=86


AstroVesta®                                                                             30.03.2015Horoscop zilnic

Facebook