Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!

BRACO- PRIVIREA CARE VINDECĂ


04.10.2014


Există o zicală veche şi care este prezentă în cultura multor popoare, precum că „ochii sunt ferestrele sufletului”. Se pare că ea provine dintr-un vechi pasaj din Biblie, dar a fost regăsită şi în scrierile filosofului din Roma antică, Cicero. Privind în ochii cuiva care are o energie întunecată, distorsiuni sufleteşti sau mentale, putem simţi o senzaţie de disconfort sau chiar să experimentăm o stare de rău fizic. În cultura română, dar şi în tot spaţiul mediteranean şi al Orientului Apropiat şi Mijlociu, se cunosc efectele deochiului, care înseamnă un transfer de energie negativă prin intermediul privirii. Fie că e vorba de curenţi bioelectrici, de vibraţia undelor cerebrale sau de un fenomen total necunoscut ştiinţei, practica a dovedit că aşa ceva este posibil.


Dar cum orice medalie îşi are şi reversul, de ce să nu fie posibil ca privirea să aibă şi un efect pozitiv, de calmare, liniştire sau chiar vindecare? Eu însămi mă bazez pe o fotografie în care văd ochii unei persoane, pentru a putea face o etalare de tarot, pentru a cunoaşte durerile ei şi căile lor de rezolvare. Undeva, nu departe de România, s-a născut pe 23 noiembrie 1967 un bărbat care a devenit un vindecător la care vin peste 200.000 de oameni în fiecare an. El însă nu pretinde că este un vindecător, nu oferă interviuri de mai bine de 10 ani şi de fapt, nici nu vorbeşte cu oamenii care vin să-l vadă. Mai mult, el nu atinge pe nimeni, dovedind din acest punct de vedere că harul şi modestia lui sunt cu totul atipice. Braco (se pronunţă Braţo), pe numele său adevărat Iosip Grbavac, este un croat, un bărbat instruit, economist de profesie, căruia o întâlnire, la vârsta de 26 de ani, i-a schimbat complet destinul vieţii sale aşa cum şi-l imagina el însuşi. La sfârşitul lui octombrie 1993, cel care avea să fie cunoscut drept Braco, a mers cu mama lui care avea nişte probleme de sănătate, la un vindecător sârb care se afla de mulţi ani în capitala Croaţiei şi care se numea Ivica Prokic. Erau vremuri tulburi, în plin război de independenţă croat, dar acest Ivica era respectat şi iubit atât pentru abilităţile lui terapeutice, dar şi pentru carisma lui extraordinară şi capacitatea de a încuraja relaţii paşnice între membrii diferitelor comunităţi religioase şi etnice.


imagine
indexIvica vindeca oamenii prin atingere şi cu ajutorul unei oglinzi, iar convingerea lui era că puterea sa provenea de la Soare, un soare dătător de vitalitate şi capacitate de (auto)vindecare. Într-o viziune de-a sa, a văzut acel Soare ca având 13 raze şi acest simbol a fost ulterior aplicat pe coperta tuturor cărţilor pe care le-a scris. Pe siteul deschis în limba română despre activitatea lui Braco http://bracoromania.ro/ , veţi găsi amănunte fascinante despre cum a decurs colaborarea cu Ivica, cum şi-a abandonat cariera de economist şi a fost nedezlipit de maestrul său, timp de doi ani, până la moartea fulgerătoare a acestuia. Eu vreau să vă povestesc însă despre omul spiritual Braco, aşa cum se vede el din astrograma lui natală.


Soarele natal al lui Braco se află în primul grad al zodiei Săgetătorului şi conjunct cu steaua fixă Kornephoros. Gradul 0 al oricărei zodii înseamnă un început. Braco are o natură optimistă, plăcută şi ochii lui parcă râd, emanând o puternică iubire, înţelegere şi toleranţă, iar cei care simt pentru prima dată privirea lui, sunt copleşiţi de un sentiment de pace şi linişte. Steaua fixă Kornephoros are o natură mercuriană şi dăruieşte forţă de caracter, natură arzătoare, tenacitate, fiind asociată de cabalişti cu arcana majoră „Împăratul” din tarot. Braco nu pretinde nicio plată pentru sesiunile sale, deşi există o taxă de intrare modestă, căci există o clădire de întreţinut, costuri de transport, personal care se ocupă de fluxul continuu de persoane, etc. Pentru sesiunile online, căci puteţi veni în contact direct cu Braco prin intermediul siteurilor sale, el fiind filmat privind direct spre cameră, live, plata este de 3 euro, pentru a putea întreţine o întreagă logistică, un aparat tehnic care se ocupă de transmiterea simultană către mii de oameni, din toate colţurile lumii. Oamenii care îi simt privirea încărcată de bunătate au reacţii din cele mai diverse: unii atunci, pe loc, izbucnesc în lacrimi sau au, în zilele următoare, descătuşări emoţionale prin care se eliberează de suferinţe vechi, se iartă pe ei înşişi şi îi iartă şi pe alţii.


imagine
Astrograma Braco


Braco mai are două elemente astrologice cu impact karmic în zodie de Foc şi anume are pe Saturn retrograd şi Nodul Nord (karma vieţii actuale) în Berbec. Saturn reprezintă probele de destin care conduc la evoluţii sigure, dar lente, prin lecţii de viaţă ce implică depăşirea unor obstacole, a unor slăbiciuni. El arată blocaje din vieţi anterioare, chiar dacă nu este retrograd, căci el este Stăpânul Timpului şi Lordul Karmei. Atunci când este însă şi retrograd, Saturn arată o greşeală care s-a perpetuat multe vieţi la rând şi care e musai să fie rezolvată. Saturn retrograd în Berbec vorbeşte de o karmă a unei suflet cu o individualitate puternică, cu un spirit de independenţă şi o încredere în sine supradimensionate. Ambiţia, furia şi agresivitatea specifice Berbecului trebuie înfrânate şi controlate de bătrânul Saturn. Cei cu Saturn retrograd sunt în tinereţe mai rezervaţi şi mai prudenţi, urmând ca odată cu trecerea timpului, să devină mai încrezători, să-şi asume riscuri şi să aibă spirit de iniţiativă.


Marte este guvernatorul Berbecului şi el ne arată cum acţionează lecţiile lui Saturn. Marte şi Saturn sunt în recepţie mutuală, adică fiecare se află în zodia de domiciliu al celuilalt: Marte este în Capricorn, zodia lui Saturn, iar Saturn este în Berbec, domiciliul lui Marte. Mai puternic este Marte, care se află în exaltare, decât Saturn care nu se simte bine în Berbec, fiind în cădere. Marte în Capricorn ne vorbeşte de un bărbat cu o ambiţie eficientă, cu simţ practic, precaut şi autoprotector, cel mai „cuminte” Marte dintre toate zodiile. El conferă o fire curajoasă, dar nu nesăbuită, care nu respinge provocările, dar nu le iniţiază şi le abordează ferm, cu prudenţă şi cu maxim profit pentru ţelurile sale. Mercur este în Scorpion, semn de Apă, ce îl face foarte intuitiv şi receptiv la emoţiile celorlalţi. Combinaţia Soare/Săgetător şi Mercur/Scorpion este foarte benefică pentru domenii metafizice, clarviziune şi terapie. La acestea se adaugă Chiron, asteroidul ce semnifică terapia, eliberarea de o karmă dureroasă, în zodia sacrificiului şi a izolării spirituale, zodia Peştilor.


La întâlnirea lui Braco cu Ivica la sfârşitul lui octombrie 1993, Pluton, planeta marilor răsturnări de destin şi a schimbărilor profunde, era în tranzit în conjuncţie cu Neptun natal din Scorpion şi în trigon cu Chiron din Peşti. Pe tranzitele Pluton/Neptun, pot avea loc experienţe transformatoare de viaţă, cu un impact puternic spiritual; are loc o reevaluare a filosofiei de viaţă sau chiar alegerea unei căi spirituale. tranzitele Pluton/Chiron sunt şi ele foarte intense, căci redeşteaptă o rană veche dintr-o altă viaţă, ori Chiron în Peşti vorbeşte despre vindecare prin compasiune. Aceasta este CHEIA capacităţii de vindecare a lui Braco şi pot să vorbesc şi din experienţă proprie, despre ce am simţit eu în sesiunile pe care le-am vizionat cu Braco: o imensă milă faţă de mine, o milă amestecată cu o profundă iubire. O asemenea senzaţie nu o ai decât atunci când simţi că cineva te iubeşte atât de mult că ar muri pentru tine şi o poţi simţi de la cei care îţi poartă într-adevăr o asemenea iubire totală. Dacă e ceva firesc şi ades întâlnit când este vorba de o legătură de sânge de prim rang precum relaţia dintre părinţi şi copii sau între fraţi, este foarte rară o asemenea profunzime a iubirii între fiinţe care nu au legături de sânge. Dacă simţi această iubire din partea celui pe care-l iubeşti, eşti deja unul din cei puţini aleşi.


Este extraordinară însă şi comparaţia astrogramei lui Braco cu cea a mentorului său, profetul sârb Ivica, acesta fiind născut pe 4 august 1950, ora necunoscută, în sudul Serbiei. O să încerc să fac o aliniere sugestivă pentru a putea înţelege chiar şi cei care nu cunosc multă astrologie.Braco

Ivica

Compatibilitate

Soarele

Săgetător

Leu

Zodii compatibile de Foc

Luna

Leu

Berbec

Zodii compatibile de Foc

Mercur

Scorpion

Fecioară

Compatibilitate Apă-Pământ

Venus

Balanţă

Rac

Comp.Venus/Marte(Bal)

Marte

Capricorn

Balanţă

Comp.Marte/Venus(Cap-Rac)

Jupiter

Fecioară

Peşti

Compatibilitate Apă-Pământ


Mai mult, trebuie să spun că Luna lui Braco este conjunctă cu Soarele lui Ivica, Venus conjunctă cu Neptun, Jupiter conjunct cu Mercur şi un important interaspect karmic, Nodul Nord al lui Braco este conjunct cu Luna lui Ivica. Aspectele sunt atât de strânse încât chiar şi fără a cunoaşte ora de naştere, ele sunt totuşi viabile şi au efecte. Un aspect de conjuncţie cu Nodul Nord poate reprezenta fie o legătură karmică din alte existenţe, fie o primă întâlnire, foarte importantă, în această viaţă, şi care ar fi, în acest caz, un indiciu al unei relaţii care va continua într-o viaţă viitoare. De altfel, Braco nu şi-a uitat niciodată maestrul şi el comemorează, în fiecare an, trecerea într-o altă dimensiune, a mentorului său. Pare şi mai fascinantă viziunea legăturii lor, pe care a avut-o Ivica atunci când l-a numit pe tânărul timid care i-a dăruit pirietenie şi admiraţie, Braco („fratele mai mic” în limba croată) şi nu este exclus, observând acum aceste potriviri astrologice, ca ei să fi fost fraţi altădată.


Din 1995, de când a pornit pe drumul deschis de Ivica, Braco a împărtăşit, mesajul lui de linişte, pace şi toleranţă, pe toate meridianele lumii: în ţări din Europa, în Marea Britanie, Australia, Japonia, Turcia, Rusia. Vă invit să vă conectaţi la privirea caldă, solară, a lui Braco, în această înregistrare de la invitarea lui, în 2012, la capela sediului Naţiunilor Unite din oraşul New York. El a fost omagiat atunci de reprezentanţi ai statelor membre, ca un ambasador neoficial, dar cu multă putere, al păcii şi armoniei între oameni, indiferent de etnie, limbă, convingeri religioase sau alte bariere pe care le-am creat între noi.

AstroVesta® 11.05.2014

https://www.youtube.com/watch?v=DDuk65LtjnkHoroscop zilnic

Facebook