Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!

MAMĂ CU ORICE PREȚ


04.09.2014


De ce vor oamenii să facă copii?

 Am realizat un sondaj culegând răspunsurile date pe diverse forumuri de către bărbaţi şi femei de diferite vârste. Sondajul se referă la împrejurările prin care au ajuns să aibă copii sau care ar putea fi motivele pentru care ar dori să aibă copii. Răspunsurile au fost date atât din punct de vedere personal, cât şi din experienţa unor cazuri cunoscute de persoanele respective şi iată care sunt ele:

 • pentru perpetuarea speciei
 • pentru a avea grijă de părinţi la bătrâneţe
 • pentru ca acei copii să realizeze ce nu au reuşit părinţii
 • pentru a li se îmbogăţi viaţa
 • pentru a avea cu cine să se  joace copilul singur deja existent
 • pentru salvarea unei relaţii
 • ca mijloc de şantaj
 • ca să fie în rând cu lumea sau că aşa e tradiţia
 • din dragoste
 • pentru că femeile iubesc dependenţa pe care o are micuţa fiinţă faţă de ele
 • e un instinct, un fel de „chimie a creierului”


         Astrologia se bazează pe elemente astrologice bine stabilite atunci când analizează capacitatea unei persoane de a avea copii, fertilitatea, dar şi capacitatea de a dărui iubire copiilor procreaţi sau adoptaţi. Se începe cu analiza Lunii(d), principalul element astrologic feminin şi care întruchipează femeia, mama, căminul, familia. O Lună puternică şi bine aspectată este un atu important pentru femeia care doreşte să fie mamă, căci Luna este corelată cu principiul matricei materne, cu fecundaţia şi gestaţia. Luna are o energie rece şi umedă, care fluidifică, hrăneşte, hidratează şi creează mediul ideal pentru creştere. Ea acţionează asupra lichidelor corpului şi este direct implicată în ciclul de reproducere al femeii, în echilibrul ei hormonal, prin acţiunea sa asupra sitemului nervos vegetativ. Ca părţi ale corpului, Luna guvernează pe acelea implicate în procreaţie şi în hrănirea copilului nou născut şi anume uterul şi glandele mamare.


         Un rol la fel de important joacă în sexualitatea femeii şi implicit în reproducere cealaltă planetă feminină şi anume Venus(g). În mitologie, Venus era fiica lui Uranus, născută din apele înspumate de sângele şi sămânţa acestuia. Dacă Luna desemnează femeia ca mamă sau soţie, Venus ne arată femeia iubită sau dorită, ceea ce nu e adesea acelaşi lucru. Luna semnifică afecţiunea, Venus semnifică atracţia. Luna este rece şi umedă, Venus este caldă şi umedă. Venus desemnează, într-o astrogramă, fata tânără, femeia seducătoare, iubita, artista, muziciana, amanta sau...prostituata. Ea indică lux, rafinament, tandreţe, lascivitate, desfătare, senzualitate. O Venus puternică şi bine aspectată conduce la o sexualitate activă şi armonioasă, la un bun echilibru hormonal.


         Un alt element ce trebuie avut în vedere în analiza potenţialului maternal al unei femei este planeta pitică Ceres(.), cunoscută până în 2006 ca asteroid. În mitologia romană, Ceres era zeiţa agriculturii şi a fertilităţii, fiică a lui Saturn şi soţie a lui Jupiter. Era înfăţişată ca având în mâini un sceptru şi un coş cu fructe şi flori, simbol al abundenţei. Ceres este corelată şi ea cu ciclurile vieţii, cu maternitatea, ciclul menstrual al femeii, cu nutriţia şi instinctul de protecţie. Este evidentă asemănarea domeniilor de atribuţie ale Lunii şi a lui Ceres, iar diferenţa constă în nivelul lor de manifestare: al lui Ceres este mult mai concret, mai palpabil, pe când influenţa Lunii are o componentă emoţională, afectivă mult mai semnificativă. Este foarte interesant raportul prezentat de revista New Scientist, în anul 2008, care lansează ipoteza că planetele Ceres şi Pluton au fost odată una singură sau cel puţin vin din acelaşi loc, în ciuda faptului că există o distanţă foarte mare între ele. Cu atât mai stranie este această ipoteză cu cât, în mitologie, Ceres-zeiţa a avut o fiică care a fost răpită de Pluton şi dusă în lumea lui subterană.


         Nu este drept să o uităm pe Lilith sau Luna Neagră, în cultura sumeriană, fiind zeiţa fertilităţii, prima „feministă” din istoria culturii omeneşti. Povestea ei ne-a parvenit datorită cărţii Midrash, o carte de vechi legende evreieşti, căci Lilith a fost scoasă cu totul din Biblie din cauza nesupunerii ei. Lilith a fost izgonită de lângă Adam sau a a plecat singură, nu se ştie exact. Cert este că ea a fost creată odată cu el şi nu voia să i se supună acestuia, ci dorea să fie recunoscută ca fiindu-i egală. După ce Adam a fost părăsit de Lilith, el s-a plâns lui Dumnezeu că a rămas singur şi Dumnezeu a trimis trei îngeri pentru a o aduce înapoi. Ea se retrăsese pe malul mării şi se împreunase cu demonii, dând  naştere la sute de copii în fiecare zi. Lilith refuză însă să se întoarcă la Adam şi pentru asta va primi pedeapsa ca, în fiecare zi, câte 100 din copiii ei să moară. În astrologie, prin Lună Neagră se desemnează un punct virtual, dar influent mai ales în viaţa femeilor, căci reprezintă puterea subterană a acestora. Orbita Lunii vizibile şi reale este o elipsă care are două focare: într-unul e Pământul, în celălalt este Luna Neagră. Tranzitul acestui obiect ipotetic se face în 270 de zile, deci aproximativ 9 luni, exact durata ciclului de gestaţie al femeii.


         Pentru a vedea capacitatea de procreere şi relaţia mamă-copil se studiază casele a V-a şi a IV-a a horoscopului, respectiv zodia de pe cuspidă şi planetele conţinute, precum şi guvernatorul acesteia.


         La începutul anului 2005, românca Adriana Iliescu intra în cartea recordurilor ca cea mai bătrână mamă, dând naştere, la vârsta de 66 de ani şi 7 luni, unei fetiţe. Genetic, ea nu e mama biologică a copilului, căci ovulul şi sperma au provenit din donaţii anonime. Acest caz a iscat controverse asupra dreptului pe care îl poate avea o femeie aflată aproape de limita speranţei de viaţă a unei femei, în România, de a avea un copil şi asupra dreptului copilului de a creşte într-o familie organizată, de a beneficia de protecţie până la cel puţin vârsta majoratului şi de a-şi cunoaşte mama şi tatăl biologici. Adriana Iliescu nu era căsătorită, nu mai avea alţi copii, nu avea rude apropiate, dar încă profesa cu dispensă la o universitate privată. Au trecut de atunci 6 ani de zile şi fetiţa a început să observe că mămica ei nu este la fel cu cele ale colegilor de grădiniţă şi şcoală şi îşi întreabă mama ce vârstă are. Adriana Iliescu este o femeie educată(provine dintr-o veche familie boierească din Craiova) şi a găsit o formulă cochetă de răspuns: „Nu i-am spus câţi ani am. I-am spus că femeile trecute de 40 de ani nu-şi spun vârsta”. Micuţa mai întreabă şi unde este tăticul ei. „I-am spus că tati este plecat în străinătate să lucreze.” La nici 6 ani, fetiţa a fost dată la şcoală, înainte de vârsta obişnuită pentru aceasta în România, doborând astfel un alt record spre mândria mamei ei. Dar să vedem ce ne spune harta natală a acestei mămici „întârziate”:


         Luna se află în primul grad al zodiei Racului, crescătoare, conjunctă cu Marte care este în Gemeni şi în trigon cu Jupiter din casa XI, care desemnează copiii adoptaţi sau...purtaţi(!). În aceeaşi zodie se află şi cealaltă planetă feminină, Venus, cu care este într-o conjuncţie largă şi care este în recepţie mutuală prin exaltare cu Jupiter în Peşti. Racul şi Peştii sunt planete de Apă, fertile, dar casa a V-a în Leu, cu Soarele în Gemeni, ambele semne sterile, aratând întârzierea/blocarea maternităţii. Doamna Iliescu a recunoscut că a făcut avorturi în tinereţea sa, căci momentul nu era prielnic când era foarte tânără şi că apoi soţul nu a mai dorit copii. Soarele este în casa I, casă în care ea îşi manifestă din plin liberul-arbitru, iar Soarele mai semnifică şi soţul, în astrograma unei femei, aşa că faptul de a nu fi avut copii se datorează ambilor soţi. Posibilitatea de a avea totuşi un copil, târziu în viaţă, este arătată de sextilul pe care îl face Soarele cu Saturn(în casa a XII-a, a secretelor) şi într-adevăr sarcina ei a fost neştiută de opinia publică care a fost înştiinţată când naşterea a avut loc. Saturn guvernează şi casa a X-a, a celebrităţii şi reflectă modul în care mama-bunică a ajuns o femeie renumită în toată lumea.imagine
Adriana Iliescu


         Ceres, planeta fertilităţii, este în Taur şi în casa XII, cu aspecte pozitive la Lună şi Jupiter, care au asigurat succesul intervenţiei chirugicale(Jupiter guvernează casa a VIII-a). Lilith, mama devoratoare, se află în austerul semn al Capricornului, unde vorbeşte de cenzura sexualităţii şi de obsesia carierei; reprezintă femeia disciplinată, organizată, rece, detaşată din punct de vedere al feminităţii ei(Lilith în casa sexului). În plus, Lilith este în opoziţie cu Luna şi cu Venus. Această combinaţie este frecvent întâlnită la femeile divorţate, singure, ariviste, ahtiate după recunoaştere socială.


         În harta fiicei ei, Eliza Iliescu, observăm că guvernatorul casei a IV-a(Gemeni), care semnifică mama, este Mercur, ce se află în Capricorn conjunct cu Venus: o iubire reţinută, sobră, organizată, austeră, bătrânicioasă. Susţine pe Uranus de pe Ascendent, ceea ce sugerează că fetiţa va fi o femeie nonconformistă, dar sensibilă(Uranus şi ASC în Peşti). Luna este în semnul lui Marte, în Berbec şi cu multiple aspecte dificile. Celălalt Luminariu, Soarele, se află şi mai dezavantajat: aproape în casa a XII-a, peregrin, în opoziţie cu Saturn şi Jupiter, vorbeşte de un tată inexistent şi de o eventuală proiecţie a acestei frustrări în relaţiile pe care le va avea cu sexul opus. Fetiţa va avea puţină iubire de dăruit, căci Luna(guvernatorul casei a V-a) este în Berbec şi în aceeaşi casă a V-a se află Lilith şi Saturn, ambele în semnul Racului. Saturn retrograd în Rac indică adesea o copilărie nefericită, lipsită de iubire şi marcată de diverse probleme, care e posibil să lase în sufletul ei cicatrici emoţionale. Eliza poate să experimenteze, copil fiind, o traumă afectivă care să o facă să fie temătoare şi rigidă în emoţiile sale sau să se oprească într-un stadiu timpuriu de dezvoltare emoţională(altfel spus, să se comporte, din punct de vedere afectiv, ca un copil). Poate să-i fie teamă să fie prea apropiată de cineva(de altcineva decât mama sa) şi să fie retrasă, ascunsă, să construiască o barieră în jurul ei. Mai mult, Lilith în Rac şi cu aspectele negative pe care le face sugerează încercări dificile pe plan afectiv, o karmă familială. O femeie cu asemenea poziţie astrală îşi manifestă cu dificultate, distorsionat, propria feminitate.


         În iunie 2008, făcea înconjurul lumii ştirea că un „bărbat” a născut un copil, o fetiţă sănătoasă. „Bărbatul” Thomas Beatie era de fapt un transsexual, născut femeie, sub numele de Tracy LaGondino, în urmă cu 34 de ani. Ulterior, el/ea a mai dat naştere la încă doi copii. Spune că şi-a dorit mereu să fie bărbat, dar a fost o adolescentă şi o tânără cochetă care a participat şi a fost finalistă la miss Hawaii. De pe la 22 de ani a început să-şi facă injecţii cu testosteron pentru a semăna cât mai mult cu un bărbat, iar în 2002, la 28 de ani, şi-a făcut mastectomie(şi-a extirpat sânii), dar şi-a păstrat aparatul reproducător feminin. Mai târziu, mai mulţi medici şi psihologi au spus că decizia lui de a fi bărbat şi dorinţa de a fi mamă, în acelaşi timp, sunt contradictorii şi că ori ar fi trebuit să aibă mai multă consiliere, ori nu ar fi trebuit făcută schimbarea de sex. Thomas s-a căsătorit cu antrenoarea sa de body-building şi pentru că aceasta nu putea rămâne însărcinată, s-a hotărât să aducă pe lume copii. Şi iată cum a decurs conceperea, care dintr-un act magic de iubire dintre un bărbat şi o femeie s-a transformat într-o procedură mecanică, lipsită de orice sentiment. A cumpărat flacoane de spermă de la un donator anonim prin intermediul unei bănci de spermă şi s-a înseminat acasă cu o seringă cumpărată de la un veterinar şi folosită de obicei pentru a hrăni păsările.imagine
Thomas Beatie         Astrograma „bărbatului-mamă” arată un Soare în exil, în semn masculin şi grad critic(0:28Vărsător), în careu cu Uranus, ceea ce accentuează şi mai mult nevoia de a se manifesta ca o individualitate distinctă, deosebită şi împotriva regulilor generale. Venus este retrogradă, în semn masculin(Vărsător) şi în careu cu Marte(semn feminin=Taur), iar Lilith în Capricorn(am mai vorbit de semnificaţia ei la Adriana Iliescu). Acestea sunt semne destul de evidente de distorsiune a sexualităţii cu tendinţe spre homosexualitate. Pentru Venus în Vărsător şi afectată este firească o conduită sexuală excentrică şi dezordonată. Soarele este conjunct cu Ceres arătând calitatea de bărbat-mamă, elementul masculin(Soarele) fiind cel care „hrăneşte”, dă viaţă(Ceres). Luna este în Capricorn şi cu aspecte dificile la Saturn retrograd şi Pluton, ceea ce blochează manifestarea calităţilor ei precum tandreţe, hrănire, sensibilitate şi arată şi castrarea(operaţie de mastectomie).


         Sunt câteva aspecte interesante şi în harta primei fetiţe a lui Beatie şi anume repetarea conjuncţiei Soare-Ceres a tatălui(la ea în Rac) semn al „maternităţii tatălui”, dar în casa a VII-a, unde ar putea sugera şi un partener-mamă(care va juca rolul mamei în cuplu); Luna în Taur, în casa a V-a afectată de Marte şi de Neptun(confuzia: „cine e mama şi cine e tata?”); Venus în Rac, fiind şi guvernatorul casei mamei, este afectată şi ea.


         În anul 2009, o tânără femeie în vârstă de 34 de ani, Nadya Suleman, a şocat şi a scandalizat o bună parte a opiniei publice şi a comunităţii medicale, dând naştere la 8 copii-gemeni prin inseminare artificială. Ea mai avea 6 copii, toţi concepuţi prin aceeaşi metodă, nu era căsătorită şi depindea de ajutorul social. Deoarece numărul maxim admis de embrioni implantaţi era de maxim 3, medicului care a realizat procedura i s-a ridicat ulterior licenţa. Nadya a fost copil singur la părinţi şi tatăl a divorţat de mamă când ea avea câţiva ani. Ea spune că a dezvoltat încă din copilărie o tulburare obsesiv-compulsivă de a aduna, a tezauriza. Dificultăţile materiale şi stresul creşterii şi educării acestor copii - deşi beneficiază de ajutorul mamei sale şi a unor bone – au făcut-o ulterior să recunoască că visul ei de a avea o familie mare s-a transformat într-un coşmar. În plus, trei din gemeni au un anumit grad de handicap pentru care ea a solicitat ajutor social.imagine
Nadia Suleyman


         Soarele(guvernator al casei a VII-a) este în Rac şi în casa a V-a, a copiilor, arătând o transpunere a afectivităţii pentru soţ în dorinţa de a procrea. Trebuie amintit că Nadya Suleman a fost căsătorită 4 ani, dar pentru că soţul nu a fost de acord să aibă copii prin fertilizare in vitro, a divorţat. Saturn este tot în Rac şi în casa a V-a şi este adesea un indiciu al unei copilării nefericite, lipsite de iubire, posibilitatea unei traume în copilărie care să-i fi oprit dezvoltarea emoţională, ca şi în cazul fetiţei mamei de 66 de ani. Luna conjunctă cu Venus semnifică un temperament senzual, blând, afectuos şi un aspect îngrijit. Ceres este în Taur(dorinţa de a avea cât mai mulţi copii) în aspect negativ cu Luna: „hrana” afectivă de la mamă nu a fost compatibilă cu necesităţile ei emoţionale şi de aceea, se concentrează pe hrănirea altora pentru a ignora propria nevoie afectivă.


         Să ne uităm şi la premiera medicală a conceperii primului copil în eprubetă, în anul 1977 şi cum primul pas arată cum va fi drumul, să vedem ce arată harta momentului în care s-a fecundat primul ovul, în afara corpului unei femei.imagine
Primul copil in eprubeta


         Luna şi Venus sunt în detriment, în Scorpion şi în Via Combusta, amândouă formând un careu cu Marte. Ceres este tot în Scorpion, la 25 grade şi formează un careu cu Saturn. Atât Marte, cât şi Saturn sunt în semnul Leului, semnul iubirii şi al creaţiei, dar şi al egocentrismului. Această procedură medicală foloseşte termeni precum „culturi” de embrioni(sunt fertilizate mai multe ovule din care rezultă mai mulţi embrioni) şi „reducţii”, căci o parte din embrioni sunt distruşi în urma testelor făcute de către echipa din laborator. Alţii sunt congelaţi în vederea unor inseminări ulterioare şi sunt cazuri de copii al căror părinte era mort la data conceperii lor.


         Din anul 1978, când s-a născut primul copil conceput in vitro, au apărut pe lume zeci sau poate sute de mii de astfel de copii. Pentru fiecare sarcină, mama a fost supusă unor lungi tratamente hormonale, unor investigaţii şi proceduri neplăcute sau chiar dureroase, cu efecte pe termen lung. Pentru fiecare copil născut, au existat alţi embrioni care nu au mai ajuns să devină copii şi un grup de oameni au hotărât asta. Cea mai mare parte dintre copiii născuţi astfel nu îşi cunosc şi nu îşi vor cunoaşte niciodată părinţii biologici. Unii s-au născut în familii formate dintr-un singur părinte, alţii au părinţi la o vârstă la care puteau fi bunici sau străbunici, alţii au părinţi transsesxuali sau homosexuali. Nici unul din aceşti copii nu ar fi existat fără intervenţia omului. Din multele comentarii şi păreri ale medicilor, psihologilor, teologilor, sociologilor şi oamenilor de rând pe care le-am citit, o să vă redau doar comentariul unui transsexual, al unei femei care a a ales să devină bărbat:


         „Credeţi sau nu, cei mai mulţi dintre transsexualii adevăraţi nu sunt de acord cu Beatie(femeia devenită bărbat care a născut trei copii). Hormonii pe care el i-a luat au determinat schimbări permanente în chimia corpului său şi modificări serioase, care afectează în mod direct ovarele. Oricare ar fi sexul copiiilor care ies din pântecele său, ei sunt deja afectaţi de consumul de testosteron, oricât de mult timp în urmă l-a luat. Şi dacă el nu poate să alăpteze, aceşti copii vor avea grave deficienţe imunitare atunci când vor fi mai mari. Eu sunt de asemenea, o „transmen”(femeie transformată în bărbat) şi am probleme teribile ale sistemului imunitar. Transsexualii bărbaţi care au copii după ce au luat hormoni nu gândesc logic sau ştiinţific, nici nu gândesc ce fel de vieţi aduc pe lume. Acum, dacă Beatie ar fi născut înainte de a lua hormoni şi înainte de operaţie, ar fi fost o poveste diferită. Dar el nu este în situaţia asta şi din acest punct de vedere, el nu este nimic, doar o lesbiană masculinizată. Eu şi prietenii mei care am ales să fim bărbaţi ştim că bărbaţii nu sunt purtători de copii şi nici nu ne-am dorit vreodată să naştem copii noi înşine. Există un motiv pentru care am vrut şi am simtit nevoia să trăim ca bărbaţii. Oameni ca Beatie pot fi o a treia categorie, între femei şi bărbaţi. Dar asta nu e pentru mine, nu, mulţumesc. Eu sunt un bărbat şi masculii umani nu nasc.”


Astrolog Vesta


Congresul Astrologilor din România                 Bucureşti, 15 octombrie 2011Horoscop zilnic

Facebook