Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!

CALIFORNIA - O NOUĂ ATLANTIDĂ?


26.08.2014


Cutremurele sunt mişcări ale scoarţei terestre având diferite cauze naturale:

 • deplasarea plăcilor tectonice
 • erupţiile vulcanice
 • acţiunea omului prin deplasarea unor mijloace de transport grele sau explozii diverse
 • impactul cu meteoriţi


Cutremurele naturale sau seismele cauzate de deplasările tectonice sunt cele mai frecvente şi unele dintre ele, prin intensitatea şi efectele lor, se pot transforma în adevărate catastrofe. Din fericire, din circa jumătate de milion de mişcări seismice care se produc anual, doar un procent de 0,2% produc pagube, dar ele pot fi foarte importante.


Distribuţia cutremurelor nu este uniformă pe glob, zona cu cea mai frecventă şi puternică activitate seismică fiind centura de foc a Pacificului, unde se găsesc mai mult de jumătate din vulcanii activi ai Pământului. Această centură are, de fapt, forma unei potcoave care porneşte de la insula Noua Zeelandă, continuă cu insulele Filipine, urcă de-a lungul coastei estice a Asiei, prinde insulele Japoniei, peninsula Kamceatka, trece pe continentul Americii de nord în Alaska, apoi coboară de-a lungul coastei vestice a SUA(California), America Latină şi trece peste vestul Americii de sud(Peru-Chile). Aici au avut loc cele mai multe şi mai devastatoare cutremure, atât din cauze tectonice, cât şi datorită erupţiilor vulcanice. Accesând următurul link http://www.teara.govt.nz/en/sea-floor-geology/1/3 şi bifând vulcani(Vulcanoes) şi/sau cutremure(Earthquakes) sau mai bine „Show All” puteţi vizualiza ce înseamnă această centură de foc.

 

            Indiciile astrologice ale cutremurelor

 

 • Cutremurele urmează îndeaproape urmele unei eclipse solare sau lunare. Reamintesc că o eclipsă de Soare are loc la Lună Nouă când Luna este conjunctă cu Soarele şi că o eclipsă de Lună are loc la Lună Plină când Luna este opusă Soarelui.(vezi articolul „Eclipsa de Soare – nenorocire sau speranţă?” de pe http://www.astrovesta.com/eclipsa-de-soare.pdf ).
 • Frecvenţa cutremurelor creşte atunci când există multe planete în semne de Pământ(Taur, Fecioară, Capricorn) sau în semne fixe(Taur, Leu, Scorpion şi Vărsător) şi în aspecte tensionate între ele.
 • Taurul şi Scorpionul este considerată o Axă a Cutremurelor, mai ales dacă această axă este activată de o eclipsă anterioară.
 • Nodurile Lunare sunt adesea implicate formând şi ele aspecte dificile. Reamintesc că ele sunt puncte virtuale de intersecţie a orbitei Lunii cu traiectoria descrisă de Pământ în jurul Soarelui şi sunt considerate elemente karmice, predestinate.
 • Dacă nu a fost nicio eclipsă cu 3 luni înaintea producerii cutremurului, atunci se studiază locul planetelor la ultimele Luni Noi sau Pline în aceeaşi perioadă.
 • Adesea se regăseşte cel puţin una din planetele grele precum Saturn, Uranus sau Pluton în poziţie de retrogradare(mişcare aparentă).
 • Prezenţa mai multor planete aflate la tropice sau în apropierea ecuatorului este un factor predispozant.
 • Prezenţa cometelor, mai ales atunci când ele se apropie de orbita planetelor Saturn şi Uranus, este simultană cu apariţia unor cutremure devastatoare.
 • Pătrarul Lunii, adică poziţia de careu(90 de grade) între Lună şi Soare este adesea prezentă.
 • În majoritatea cazurilor, Luna este slăbită, descrescătoare, combustată, lentă sau cu aspecte nefavorabile.
 • Casa IV a eclipsei/Lunii Pline sau Noi, care desemnează Pământul, clădirile, posesiunile, dar şi sfârşitul, este activată nefavorabil.

 

Ultima eclipsă a fost pe 15 aprilie anul acesta – o eclipsă totală de Lună – dar pentru că au trecut mai mult de 3 luni de la ea, nu mai poate fi luată în considerare. Am mers atunci la ultima fază a Lunii, respectiv la Luna Plină de pe 10 august, cea mai apropiată Lună Plină din acest an şi numită astfel SuperLună. Luna, satelitul natural al Pământului şi cel mai apropiat corp ceresc, se deplasează pe o orbită în formă de elipsă în jurul acestuia. Când este cel mai departe de Pământ, se spune că Luna este la apogeu, iar atunci când este cel mai aproape se spune că este la perigeu. Oricare din aceste poziţii extreme ale Lunii este denumită ca fiind „superLună”. Este de aşteptat pentru cei care admit influenţa Lunii asupra Pământului că poziţia la perigeu, cea mai apropiată de Pământ, este cea în care această influenţă se manifestă cel mai puternic.


Deoarece ciclul lunar este de 29,5 zile, în fiecare lună calendaristică, Luna cerească se află la câte un apogeu şi un perigeu, dar evident că nu în fiecare lună, din fericire, nu se petrec evenimente catastrofice. Asta nu înseamnă că Luna nu influenţează viaţa pe Pământ în toate manifestările ei. Astrologii susţin că ea influenţează puternic viaţa afectivă, sănătatea fiecărui individ, variabil în funcţie de anumite particularităţi pe care astrograma natală le arată, dar şi evenimente la scară mai largă, economice, climatice sau de altă natură. O bună parte din oamenii de ştiinţă neagă acest lucru, deşi recunosc că Luna acţionează direct asupra oceanelor, asupra unei cantităţi enorme de apă. Dar ei spun că nu influenţează corpul uman care este alcătuit 70% din fluide. Sunt totuşi excepţii, cum ar fi cazul a doi profesori de la „Universitatea Şcolii de Afaceri din Michigan” care au făcut un studiu în 2001 şi au admis că există o corelaţie inexplicabilă ştiinţific între ciclul lunar şi evoluţia bursei.


Harta Lunii Pline din 15 aprilie 2014, pe coordonatele Los Angeles, California, ne arată un careu în T – o configuraţie planetară compusă din aspecte dificile de două careuri şi o opoziţie – în semne Fixe (Leu-Vărsător-Scorpion). Luna este pe casa a IV-a care desemnează pământul, solul, casele, construcţiile, conductele şi construcţiile subterane şi vremea. În semn de Aer, face trimitere şi la uscăciune, la seceta prelungită din această zonă pentru care oamenii de ştiinţă au avertizat că ar putea favoriza un cutremur major (sau poate ştiau mai mult). Soarele este în semnul opus, în carismaticul şi opulentul Leu şi în casa a X-a, care arată reputaţia, prestigiul. Zodia Leului este şi pe cuspida casei a X-a, în harta de „naştere” a celui de-al 31-lea stat american, înfloritoarea Californie. Unghiul careului este ocupat de Saturn, care este în Scorpion şi în casa a II-a, a banilor şi pieţei financiare, a băncilor, bogăţiei şi economiei, în general. Parcă citim într-o carte deschisă, nu-i aşa?


Chiar dacă SuperLuna asta, prin elementele ei principale (opoziţia Soare-Lună) este aceeaşi pentru toate ţările, ea a activat doar harta natală a Californiei pentru că ea este sensibilă la efectele ei. În februarie 1848, Mexic şi Statele Unite au semnat un tratat care a pus capăt războiului dintre ele şi statul mexican a cedat o porţiune bună din sud-vestul său, actuala Californie. Bineînţeles că nu este o coincidenţă faptul că, cu o lună înainte, se descoperise aur pe un râu de lângă Sacramento! Pe 9 septembrie 1959, la San Jose, California devenea stat al confederaţiei nord-americane. Această hartă are axele principale, cum se vede mai jos, pe cele 4 zodii fixe. Axa Ascendent-Descendent este în Scorpion-Taur şi Axa Mijlocul Cerului-Fundul Cerului este în Leu-Vărsător. Mijlocul Cerului în Leu reprezintă însăşi emblema Californiei care s-a născut din „goana după aur” şi prin forţa armelor de foc. Visul californian precum că „bogăţia este răsplata celor puternici şi norocoşi” a fost preluat de întreaga ţară, devenind visul american. Oraşul San Francisco s-a născut practic peste noapte, transformându-se dintr-o adunătură de corturi într-o mare metropolă.


imagine
Calif+SupL


Faptul ca „goana după aur” a dus la o criminalitate înaltă, la cultul armelor care face parte intrinsecă din natura poporului american, la distrugerea mediului înconjurător prin minerit şi la decimarea populaţiei indienilor nativi probabil că sunt considerate „neajunsuri/victime colaterale” ale unui vis aşa de „înălţător” precum  îmbogăţirea cu orice preţ.  În aceste zile, Pluton retrograd la 11grd.12min Capricorn face un careu aproape exact la Martele natal al Californiei de la 11grd.14min Balanţă. Pluton este zeul lumii de dedesubt şi el poate, la o adică, să aducă înapoi California, de acolo de unde a scos-o cu câteva sute de milioane de ani în urmă: pe fundul oceanului, cu atât mai mult că el guvernează Scorpionul, care este zodia Ascendentului Californiei. Dacă nu acum, asta se va întâmpla cândva şi poate chiar destul de curând pentru timpul uman, asta o ştiu şi unii oameni de ştiinţă.


AstroVesta®                                                                                              26.08.2014

Horoscop zilnic

Facebook