Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!

CEI PATRU CAVALERI AI APOCALIPSEI


12.08.2014


În ultimii ani, s-au făcut previziuni de către astrologi, dar nu numai de către ei, cu privire la iminenţa unor dezastre care ar putea să conducă la dispariţia umanităţii sau măcar a unei bune părţi din ea. Personal, nu am făcut nicio asemenea previziune prin care să indic o anumită configuraţie astrală sau o aliniere planetară ca fiind factor cauzator al unei apocalipse. Îmi este însă clar că orice din Univers trebuie să urmeze acelaşi ciclu al vieţii şi al morţii, prin care ceva se naşte, creşte, se maturizează şi apoi degenerează până la dispariţia sa totală din forma în care s-a manifestat şi transcede apoi într-o altă formă care urmează acelaşi ciclu imuabil.

M-am gândit mult la cum ar putea fi prevestită astrologic o apocalipsă şi am studiat hărţile multor dezastre, fie că a fost vorba de războaie, cutremure distructive, inundaţii, explozii nucleare sau erupţii vulcanice. Ele dezvăluie doar nişte elemente disparate, punctuale şi insuficiente pentru un eveniment care ar însemna distrugerea masivă, dacă nu totală, a unei întregi rase, a unei forme de viaţă atât de evoluate ca a noastră.         


Deci, cum ar trebui să arate o hartă a cerului care să anunţe distrugerea speciei umane?

 

Prin apocalipsă se înţelege, în diferite culturi, sfârşitul lumii, după o serie de semne care îl anticipează. Etimologic, sensul cuvântului „apocalipsă” vine din limba greacă şi înseamnă „revelaţie”, ceea ce nu ar sugera neapărat o distrugere totală, ci mai degrabă un sfârşit al lumii aşa cum este cunoscută până la acel moment. Această transformare profundă şi radicală a lumii va fi datorată unei subite înţelegeri, a unei revelaţii despre ceva: despre lumea respectivă, despre noi ca umanitate, etc. „Apocalipsa lui Ioan” este numită „Cartea Revelaţiei” şi este ultima carte a Noului Testament. Ea a fost elaborată la trecerea dintre primul secol şi al doilea, după Hristos, dar legendele revelaţiilor datează cu trei secole înainte de naşterea lui Iisus. Cei patru călăreţi ai Apocalipsei sunt descrieri simbolice pentru evenimente care sunt prevăzute a avea loc înainte de Apocalipsă, fiind cei care vestesc şi înfăptuiesc procesul de epurare, de purificare a omenirii.


Pentru că începusem deja să intuiesc care ar putea fi configuraţia astrologică care să indice cele mai dramatice evenimente din evoluţia omenirii, mitul celor patru cavaleri a declanşat în mintea mea ceea ce s-ar putea numi „aprinderea beculeţului” sau, de ce nu, o mică „revelaţie”. Astrologii cunosc că cea mai dificilă configuraţie planetară este o configuraţie rară, dar foarte puternică, care aduce în aspecte nefavorabile mai multe planete şi care sunt dispuse în forma unei cruci. Marea Cruce sau Crucea cosmică se compune din patru sau mai multe planete desfăşurate, răspândite la intervale de aproximativ 90 de grade. Astfel, se formează în hartă o cruce din două opoziţii planetare încrucişate în unghi drept. Numărul 4 se referă la crucea materiei; este numărul formei, structurii şi lumii fizice. Simbolul planetar pentru Pământ este o cruce cu braţe egale înconjurată de un cerc. Această configuraţie are potenţialul energetic de a construi stres şi încordare până ce acesta trebuie eliberat.


Oamenii care au în astrograma natală o asemenea configuraţie sunt supuşi, la intervale diferite de timp, unor provocări şi dificultăţi teribile. Posesorii unei astfel de configuraţii pot alege să privească careurile şi opoziţiile ca fiind blocaje impenetrabile în ei înşişi, fie le pot considera ca posibilităţi de a învăţa şi de a-i determina să se concentreze pe echilibrarea tuturor celor patru direcţii, în care toate direcţiile devin una singură în interiorul crucii. Punctul din mijlocul crucii, cel echidistant, este cel care înseamnă un mare salt de evoluţie şi oferă o abordare armonioasă ale tuturor planurilor semnificate de cele patru elemente primordiale. Acela este un loc divin, este centrul Roţii Destinului (arcană majoră din Tarot), este locul unde sunt integrate perfect Focul, Aerul, Pământul şi Apa, căci cele patru planete aflate într-un asemnea aranjament trebuie să se afle fiecare în câte unul din cele patru elemente.


Pe plan mundan/terestru, o Mare Cruce Cosmică are efecte mai puternice şi mai de durată decât o eclipsă totală de Soare, provocând reaşezări fundamentale ale omenirii. Planetele care ar putea face parte dintr-o Cruce Cosmică cu impact deosebit asupra evoluţiei noastre ca specie le-am identificat atât prin simbolistica celor patru cavaleri ai Apocalipsei, cât şi prin valenţele lor astrologice verificate pe parcursul a sute de ani. Dar să trecem la identificarea acestor planete. Pe parcursul anilor 2012-2015, avem mai multe date în care pe cer se formează o Mare Cruce Cardinală, formată din planetele Marte, Jupiter, Uranus şi Pluton situate în semne cardinale, respectiv Balanţă, Rac, Berbec şi Capricorn.


imagine
MCC


Primul cavaler menţionat în Cartea Apocalipsei este descris călărind un cal alb şi având un arc. El simbolizează pe cel care va apărea ca salvator al omenirii, Antihristul care va trece drept Iisus sau, mai bine zis, o reîncarnare a spiritului Lui: „Am văzut un cal alb, iar cel care-l călărea avea un arc. I-a fost dată o coroană şi a venit ca un cuceritor, ca să fie victorios.”  Deci va fi un om care va fi cunoscut pe întreg pământul. Planeta Uranus este cea care poate fi asociată spiritului uman (guvernează Vărsătorul, era astrologică în care tocmai am intrat şi are ca simbol un bărbat care varsă apă dintr-un ulcior), dar şi informaţiei care circulă (de aceea este conectată şi cu mijloacele moderne de comunicare şi transport precum internetul, televiziunea, aviaţia).


Al doilea cavaler care apare este: „Şi s-a arătat un alt cal, un cal roşu. Cel ce stă pe el a primit puterea să ia pacea de pe pământ, pentru ca oamenii să se înjunghie unii pe alții, şi i s-a dat o sabie mare.” „Cel care ia pacea” este cel care aduce războiul, iar acesta este simbolizat în astrologie de Marte (corespondentul lui Ares, din mitologia greacă, principiul forţei, energiei masculine impulsive). Mai mult, culoarea planetei Marte este roşie datorită conţinutului de fier, element din care se fac armele şi care este modelat de foc (elementul căruia în aparţine planeta).


Al treilea călăreţ este descris în „Cartea Apocalipsei”: „Când a rupt Mielul pecetea a treia, am auzit pe a treia făptură vie zicând: „Vino şi vezi!” M-am uitat şi iată că s-a arătat un cal negru. Cel ce sta pe el avea în mână o cumpănă. Şi în mijlocul celor patru făpturi vii, am auzit un glas care zicea: „O măsură de grâu pentru un leu. Trei măsuri de orz pentru un leu! Dar să nu vatămi untdelemnul și vinul!” Al treilea călăreţ al Apocalipsei se referă la o foamete mare care va avea loc, iar foametea este simbolizat de Saturn, care înseamnă uscăciune, lipsă, restricţie, sărăcie. Deşi planeta are culoarea gălbuie (culoare pe care anticii şi cei din Evul Mediu nici nu aveau cum s-o perceapă cu ochiul liber, fără instrumente), noi trebuie să ştim că mitologic, Saturn a fost asociat cu Satana (se crede chiar că numele ultimului derivă de la primul). În al doilea rând, Saturn e asociat cu culoarea neagră, la fel cum este şi Satana. În al treilea rând, anticii considerau că Saturn este cea mai îndepărtată planetă de Soare, Soarele fiind asociat cu principiul binelui. El este corpul ceresc cel mai puţin expus razelor solare şi este astfel asociat cu principiul răului. În ultimul rând, marele zeu Pan, zeitatea cu coarne, l-a reprezentat pe Saturn în păgânismul antic. Această creatură, pe jumătate om şi pe jumătate ţap, e considerat a fi strămoşul lui Satan, simbol creştin.


În fine, ultimul călăreţ, vestitor al sfârşitului lumii existente: „M-am uitat şi iată că s-a arătat un cal gălbui. Cel ce sta pe el se numea Moartea şi iadul se ţinea după el. I s-a dat lui putere peste a patra parte a pământului, ca să ucidă cu sabia, cu foamete, cu molimă şi cu fiarele pământului.” Al patrulea călăreţ al Apocalipsei pare cel mai înfricoşător prin faptul că el pare să aibă putere de distrugere cât a celorlalţi trei la un loc” El este simbolul morţii şi al distrugerrii şi poate fi asociat foarte bine cu Pluton, o planetă micuţă, dar cu o forţă teribilă de dezintegrare şi reconstrucţie. Pluton sau Hades în mitologia greacă, este considerat stăpânul lumii subterane sau nevăzute, guvernatorul Scorpionului, simbol al distrugerii naturii, dar şi al renaşterii.


imagine
apocalipsa


După cum se observă, configuraţia planetară pe care am intuit-o eu ca fiind una care ar putea să anunţe o adevărată Apocalipsă nu este una şi aceeaşi cu Marea Cruce Cardinală care s-a format în anii trecuţi şi în primăvara acestui an.


Nu ştiu cum ar trebui să arate harta cerului, dispoziţia celorlalte planete, probabil că ar putea fi implicat şi Neptun, într-un careu sau o conjuncţie cu cele patru planete ale Crucii Cosmice. El simbolizează bolile infecţioase, viruşii şi bacteriile şi evident că va avea „un cuvânt de spus” în declanşarea unei pandemii (molime) care ar putea contribui la o distrugere de proporţii biblice.  Două din cele mai mari pandemii de ciumă de pe continentul european – cea din anii 541-542 şi 1855 – s-au produs pe perioada în care Neptun se afla în Peşti şi eu personal am avut o oarecare strângere de inimă când Neptun a intrat din nou în această zodie în 2012. Pe parcursul marii epidemii cunoscută ca „Moartea neagră” din 1347, când între o treime şi jumătate din populaţia Europei a fost decimată, Neptun s-a aflat în Vărsător, dar şi modul de transmitere al bolii a fost diferit de al celorlalte două. În acest caz, răspândirea bolii s-a făcut şi prin aerosoli (Vărsătorul este semn de Aer), nu numai prin înţepăturile puricilor sau contactul direct cu produsele biologice contaminate şi de aceea, mortalitatea a fost şi mai mare.


Momentan, Ebola, o boală infecţioasă cu un indice de mortalitate foarte mare, ameninţă să se transforme în prima pandemie a secolului 21. Nu pot să nu mă întreb de ce personalul medical poartă măşti pe figură şi costume perfect etanşe, dacă modalitatea de transmitere este exclusiv prin contactul cu fluidele corporale ale celor bolnavi. La fel se transmite şi SIDA şi nu am văzut să se fi luat acest gen de măsuri în cazul ei. Chiar şi în situaţia cea mai rea, specia umană nu poate fi eradicată de nicio boală şi şansa stă în numărul nostru ca indivizi, dar ironic şi datorită vechilor epidemii. S-a estimat de către cercetători că oricât de puternic ar fi agentul unei boli infecţioase, 10% din populaţia globului ar putea să învingă boala respectivă. Poate atunci oamenii ar înţelege ceva, ar avea o revelaţie care să-i ajute să renască fizic, mental şi spiritual. Sau poate nu.


 

De văzut!

Vă invit să vedeţi nişte înregistrări ale unor posibile apapriţii ale unor călăreţi-fantomă în circumstanţe tulburătoare:

http://www.youtube.com/watch?v=gWQKOj9Sxkg (Euronews, min.1:20 - cavaler galben/verzui în timpul revoltelor din februarie 2011, din Egipt)

http://www.youtube.com/watch?v=R5c4rOE4sQw (explozie solară 2013 – cavaler roşu din plasmă solară

https://www.dailymotion.com/video/x2w196q (cutremurul din Japonia din martie 2011 – cavaler cenuşiu ce pare să treacă pe deasupra centralei nucleare de la Fukushima)

                                                                                                        Horoscop zilnic

Facebook