Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!

PUTIN, OMUL CU O MIE DE FEȚE


15.04.2014


În 2012, a apărut romanul scriitoarei Masha Gessen, născută în Rusia, dar având şi cetăţenie americană, intitulat „Omul fără chip: incredibila ascensiune a lui Putin”. Ea făcea aluzie la faptul că dintr-un necunoscut a cărui biografie timpurie este greu de identificat, Vladimir Putin a ajuns unul din cei mai puternici oameni ai planetei. Ei bine, eu vin şi demonstrez, printr-o incursiune în astrograma natală a lui Putin, că el este mai degrabă „omul cu o mie de feţe”, un individ care poate adopta stiluri foarte diferite de comportament, uneori imprevizibile chiar şi pentru el însuşi.


La o primă vedere, observăm că având Soarele în Balanţă şi încă trei planete în aceeaşi zodie, am putea crede că avem de-a face cu o persoană gentilă, plăcută, agreabilă, indecisă şi adepta dialogului şi reconcilierii. Aceasta ar putea fi doar una din măştile pe care preşedintele rus poate să le poarte, căci gruparea de patru planete în Balanţă şi situată în casa a XII-a, a subconştientului, face ca personalitatea lui să fie aidoma unui aisberg: doar o mică parte se oferă privirilor şi percepţiei directe. Casa a XII-a este o casă a misterelor, cea mai karmică dintre casele horoscopului: o ocupare masivă cu planete aici îi desemnează pe cei care au o bogată viaţă interioară, departe de ochii celorlalţi, capacităţi deosebite psihice şi mentale, atracţie spre activităţi secrete, oculte. Putin are planeta Pluton, guvernatorul Ascendentului său în Scorpion (un alt semn al misterelor) situată sus, pe Mijlocul Cerului, unde se află puterea lumească, cariera şi reuşita socială. Scorpionul şi casa a XII-a creionează alura sa de om al misterelor, care se pliază perfect pe activitatea sa de fost agent KGB.


imagine
Putin


Tatăl lui Putin a fost militar în marina sovietică pe timpul celui de-al doilea război mondial şi apoi a lucrat pentru NKVD (un minister al internelor sovietice). Bunicul după tată a fost bucătarul lui Lenin şi al lui Stalin, aşa că nepotul s-a descurcat cel mai bine dintre toţi ajungând atât de sus pe scara socială. O aglomerare de planete într-o anumită zodie determină frecvent ca persoana care are acest marcaj astral să-şi asume caracteristici ale zodiei opuse şi care pot fi destul de accentuate. Semnul opus Balanţei este Berbecul, iar cine cunoaşte comportamentul lui Putin a aflat despre furiile lui şi despre temperamentul lui agresiv atunci când este contrazis sau criticat. Acesta latură este accentuată şi de faptul că Marte, planeta energiei şi virilităţii, este în semnul de Foc al Săgetătorului, iar Putin a fost atras de sporturi dure (karate, judo) şi s-a implicat în tot felul de acţiuni riscante (schi, pilotaj, vânătoare). Mai mult, Pluton, care guvernează Ascendentul, se află în semnul Leului, pe linia care desemnează poziţia socială, arătând capacitatea lui de a fi un lider cu o mână forte: am putea spune că s-a născut ca să conducă.


imagine
Astrograma lui Putin


O bună parte din planetele steliumului din Balanţă fac aspecte pozitive atât la Marte, cât şi la Pluton, arâtând cât de bine au servit natura războinică şi calităţile de agent secret ascensiuii lui ca preşedinte al Rusiei dintr-un simplu ofiţer al serviciilor secrete. Şi Hitler a avut casa Carierei sau Mijlocul Cerului în Leu, numai că el avea acolo pe Saturn. Stalin, la rândul lui, un alt conducător sinistru, a avut pe Mijlocul Cerului zodia Săgetătorului. După cum se vede, este vorba de zodii de Foc, războinice, active, dominatoare. În grupul planetelor din Balanţă, planeta care este cel mai bine situată este Saturn, ceea ce înăspreşte caracterul, dar arată şi un spirit acut al dreptăţii şi corectitudinii. Mercur este puternic şi vulnerabil în acelaşi timp: forţa lui este dată de poziţia în zodie (Mercur se simte bine în Balanţă) şi conjuncţia cu o stea fixă benefică şi norocoasă, Spica; vulnerabilitatea este determinată de apropierea lui Neptun, ce înseamnă exaltare şi disimulare, multă imaginaţie, risc de decizii greşite bazate pe manipulări şi lipsite de obiectivitate. Fiecare planetă din acest grup este în aspect dificil cu Uranus, ce conferă un spirit rebel, încăpăţânare, aroganţă. Nimeni nu-i poate schimba părerile lui Putin, căci el este „orb şi surd” la ceea ce nu-i convine. Îi place să şocheze, să-şi ia prin surprindere duşmanii şi o va face cu o plăcere uşor disimulată sub un zâmbet de Scorpion (are Venus în Scorpion în prima casă a horoscopului).


Ingresul Berbecului pentru Moscova (intrarea Soarelui în Berbec setată pe coodonatele capitalei ruse, ce oferă indicaţii despre cum vor evolua lucrurile pe o perioadă de 3 luni) are Ascendentul la 13 grade Balanţă şi pe Marte, planeta războiului şi a conflictelor, chiar în Casa I. Aceste poziţii arată atitudinea belicoasă a Rusiei care se va menţine cel puţin până în luna iunie. Mai mult, Uranus, simbol al neprevăzutului şi al rebeliunii, este chiar lângă Descendent, aproape să intre în casa duşmanilor şi a conflictelor făţişe, directe. Mijlocul Cerului în Rac, zodie ce desemnează tradiţiile şi iubirea de ţară, arată motivaţia atitudinii publice a Rusiei. Cu Marte retrograd însă, conflictul va fi mai degrabă unul de tatonare pe perioada în care planeta se află în această situaţie, dar e de aşteptat ca ostilităţile să ia amploare atunci când planeta revine în mers direct (după 20 mai). Tranzitele care au loc asupra planetelor din astrograma natală a lui Putin nu sunt nici ele de natură să ofere speranţe că acesta va da într-un fel înapoi (poate doar ca să-şi ia avânt). Pluton face, în acest an, trei aspecte dificile la Soarele natal al conducătorului Rusiei , iar tranzitul lui Pluton la o planetă personală este unul important pentru oricine, căci el aduce mari probe de destin. Cu atât mai important este pentru Putin, căci Pluton este guvernatorul Ascendentului său în Scorpion, iar Soarele se află în casa care reprezintă modul cum el interacţionează cu societatea în care trăieşte. Acest tranzit sporeşte dorinţa de autoafirmare, de a-şi dovedi puterea, posibilitatea de a experimenta transformări profunde şi toate combinate cu o capacitate de a distruge sau de a se autodistruge.


imagine
Marea Cruce Putin


Pare o coincidenţă tulburătoare faptul că acum suntem martorii unor careuri Uranus-Pluton, celebrul ciclu al revoluţiilor şi marilor transformări sociale, aidoma perioadei premergătoare celui de-al doilea război mondial. Faptul că astrograma lui Putin relevă asemănări - în ceea ce priveşte ambiţia şi dorinţa de putere – cu cea a lui Hitler este iarăşi un lucru oarecum ciudat. Am sesizat şi faptul că Martele din Marea Cruce Cardinală care se formează pe 22-23 aprilie 2014 este într-o conjuncţie extrem de strânsă (la minut) cu Soarele natal al lui Putin. Uranus din Berbec, Jupiter din Rac şi Pluton retrograd din Capricorn – practic celelalte 3 puncte ale acestei Cruci Cosmice teribile – sunt TOATE în aspecte dificile cu Soarele liderului rus (careuri şi opoziţie). Pe de altă parte, această Cruce Cosmică activează şi astrograma natală a SUA, căci Jupiter în Rac (13 grd. 47 min) este conjunct cu Soarele natal al acesteia (13 grd. 18 min. Rac), la care care fac aspecte provocatoare de careu şi opoziţie celelalte braţe ale Crucii (Marte, Pluton şi Uranus).


imagine
Marea Cruce SUA


Dacă luăm în considerare ce a spus marele Albert Einstein şi anume „coincidenţa este modalitatea prin care Dumnezeu îşi păstrează anonimatul”, atunci trebuie să înţelegem că trăim vremuri în care este bine să fim atenţi la mesajele de acest fel.


AstroVesta®                                                              15.04.2014 Horoscop zilnic

Facebook