RASPUTIN - Călugărul diavolului

RASPUTIN - Călugărul diavolului

17.02.2014 - Astrologie Natală

         Așa cum s-a întâmplat adesea, de-a lungul istoriei, în vremuri tulburi și de răscruce, au apărut oameni fascinanți, cu personalități puternice și care au influențat într-o măsură mai mare sau mai mică evenimente importante. Rusia, la început de secol XX, ne oferă povestea unui țăran sărac, vulgar, neîngrijit dar cu o capacitate deosebită de a manipula ți care a ajuns în preajma familiei țarului Nicolae al II-ea, ultimul țar al Rusiei.

 

         Nici că se putea imagina conducător mai slab ca acest țar, în vremuri așa de dificile pe plan intern și extern. Nicolae al II-lea era disprețuit chiar și de tatăl său care îl numea „fetița”, „imbecil” sau „prost”. Adevărat este că, la 26 de ani, cu puțin înainte de a ajunge țar, însemnările lui în jurnalul personal descriau un comportament aproape copilăresc. De fapt, el nu era lipsit de inteligență, dar în mod cert nu era potrivit pentru funcția care îi fusese menită prin simplul fapt că era primul băiat născut al țarului Alexandrul al III-lea. El a recunoscut că nu este pregătit să devină țar, că nu a vrut niciodată asta și nici nu știe cum se guvernează. După ce că a fost nepregătit și asta din cauza tatălui său care nu dăsuse ordin să fie instruit în acest sens considerându-l o „cauză pierdută”, Nicolae al II-lea nici nu a înțeles deloc mersul istoriei. Rusia era înapoiată economic și social, tensiuni majore se acumulau în societate și el nu a făcut decât să încerce să perpetueze, cu orice preț, regimul autocratic al predecesorilor săi. Pentru asta, a reprimat cu cruzime deținuți politici, a ras de pe suprafața pământului sate întregi de țărani care se revoltaseră, a aprobat omorârea a mii de greviști, și-a înfometat poporul, a contribuit la moartea propriilor soldați în primele bătălii de la începutul războiului, prin dezinteresul față de modernizarea armatei. Era convins că el reprezintă Rusia și că marele imperiu este proprietatea lui personală.

 

Pentru Biserica Ortodoxă Rusă nu a contat ce a făcut cât a trăit, ci felul tragic cum a murit, împușcat împreună cu toată familia lui, și l-a sanctificat în anul 2000. Ca o lovitură a istoriei, destinul dinastiei sale, a Romanovilor, a fost de la început în pericol: după patru fiice, împărăteasa i-a născut un fiu care era bolnav de hemofilie, boală fatală în acele vremuri și care fusese moștenit pe linia maternă. Căsătoria lui Nicolae cu prințesa Alix a Germaniei, cea care a rămas cunoscută ca țarina Alexandra (nume căpătat după ce a trecut la religia ortodoxă), s-a făcut din dragoste și după o perioadă destul de lungă de curtare. În astrograma lui, Soarele din Taur este în opoziție cu Marele Malefic Saturn, indiciu al neînțelegerilor cu tatăl său, al unei educații severe și care au condus spre sentimente de nesiguranță, pesimism, autodesconsiderare. Soarele era conjunct însă și cu cea mai malefică dintre stelele fixe, temuta Algol, supranumită Capul Diavolului, care aduce ghinion, posibilitatea de a muri prin spânzurare, decapitare sau orice mijloc violent. Combinat cu un Marte fără aspecte și în impulsivul Berbec, vedem astfel cum această nesiguranță interioară l-a făcut să fie defensiv și să ia decizii cu o lipsă de sensibilitate care s-a transformat adesea în cruzime.

 

         Cea care a devenit cunoscută ca împărăteasa Alexandra Feodorovna era verișoara lui de gradul al doilea și încoronarea ei a fost interpretată de popor ca un semn rău: mai multe mii de oameni au murit călcați în picioare, căci s-au îmbulzit pentru a obține alimentele oferite pentru acest moment festiv. În harta ei astrală, Lilith sau Luna Neagră, este în Rac și cu aspecte dificile, sugerând o karmă familială manifestată cu deosebire la început și la sfârșit de viață. În copilărie, prințesa a rămas orfană de mamă de la vârsta de 6 ani, eveniment ce a transformat-o dintr-un copil plin de viață într-unul sobru și maturizat înainte de vreme; sfărșitul de viață l-a petrecut în captivitate, cu soțul și copiii ei cu care a împărțit și o moarte tragică și violentă. În astrograma ei, nu avem nicio planetă personală în semn de Apă care să sugereze compasiune, flexibilitate, adaptabilitate, fiind o personalitate bazată pe dualitatea Gemeni (Soarele, Luna, Venus și Marte) și Taur (Mercur). Mai mult, ea era născută la Luna Nouă din Gemeni, ori o conjuncție strânsă Soare/Lună desemnează personalități foarte individualiste, încăpățânate, cu voință puternică și multă subiectivitate. Acest aspect important este conjunct cu steaua fixă Rigel care conferă bogăție, fericire, faimă, dar Luna într-un semn masculin, prinsă între Soare și Marte nu oferă șanse de dezvoltare a feminității unei femei. Atât împărăteasa Alexandra, cât și soțul ei, erau foarte credincioși, o credință însă bazată pe ideea că ei sunt oameni speciali, având drepturi de necontestat, chiar și cele de a extermina pur și simplu pe cei care voiau să aibă o viață mai bună.

 

         Rasputin a fost un fiu de țărani născut în Siberia și care a rămas în istorie ca fiind „călugărul nebun” sau „al diavolului”, deși el nu s-a călugărit efectiv niciodată. Una din cele mai controversate figuri al secolului XX, el a ajuns să fie foarte apropiat familiei țarului și protejat de împărăteasa Alexandra, demonstrând calități de vindecător asupra țareviciului Alexei. Efectele benefice asupra acestuia, ca și previziunile sale despre destinul său, al familiei imperiale și chiar ale Rusiei, mă fac să cred că el avea totuși niște puteri deosebite. Să nu uităm că în Siberia se găseau niște oameni speciali, numiți șamani, care aveau capacități inexplicabile de a vindeca, făceau ritualuri de protecție și divinații. Rasputin a ajuns să fie un apropiat al familiei țarului, dar  a fost și foarte urât de o mare parte a populație. Cei mai mari dușmani ai săi erau însă nobilii, căci călugărul înalt de 1,93 metri, cu ochii de jăratec, intrase și în grațiile doamnelor din înalta societate.

 

imagine
Rasputin


         În limba rusă, cuvântul „rasputin” are semnificații de „destrăbălat, depravat, obscen, pervers”, ori tocmai așa se purta și el și într-un mod explicabil numai prin misticismul extrem al societății ruse, dar și al protecției țarinei, el a reușit să fie totuși mult timp (din 1908 până în 1916) tolerat. În noaptea de 16 spre 17 decembrie 1916, un grup de nobili l-a ademenit sub pretextul de a cunoaște pe frumoasa prințesă Irina, practic l-au momit pentru o escapadă erotică, și au încercat să-l asasineze: l-au otrăvit, apoi l-au împușcat de mai multe ori, l-au bătut și în final l-au aruncat în râul Neva cu mâinile legate. Autopsia a dovedit că încă mai era în viață când a fost aruncat în apa înghețată. Faptul că a fost atât de greu de ucis și pentru că și-a presimțit moartea (într-o scrisoare i-a scris țarului că dacă va fi ucis de una din rudele lui, atunci nici familia țarului nu va trăi mai mult de doi ani după moartea lui) a făcut ca personalitatea lui să fie și mai fascinantă după moarte. El a contribuit într-un mod nefast la creșterea ostilității poporului rus față de familia imperială și mai ales față de țarină care l-a apărat tot timpul de toate acuzațiile asupra lui. El a reprezentat cel mai bine obsesia fanatică a izbăvirii din păcat prin păcat și s-a dedat fără preget orgiilor, bețiilor și abuzurilor și perversiunilor sexuale, și-a făcut cu nonșalanță tot felul de dușmani, a desconsiderat norme, tradiții și legi.

 

         Din mai multe date de naștere existente, am luat în considerare cea declarată de fiica lui, Maria. Potrivit acesteia, tatăl ei s-a născut în noaptea de 23 ianuarie (4 februarie stil nou) 1871, în jurul orei 1:35, în satul Pokroskoje, regiunea Tyumen, în inima Siberiei, cu puțin înainte de căderea unui meteorit. Rasputin era un Vărsător cu Ascendentul în Scorpion, explicându-se astfel privirea aceea „electrică” pe care o vedem în pozele lui și prin care se pare că inducea o hipnoză țareviciului Aleksei și le fascina și pe frumoasele prințese. Soarele făcea un trigon cu Jupiter și cu Marte, aspecte foarte benefice pentru vitalitate, sănătate și virilitate. De fapt, el a mai scăpat de două ori de la moarte, pe parcursul vieții: odată când era copil și era să se înece cu fratele lui - fratele lui a și murit câteva zile mai târziu din cauza pneumoniei căpătate în urma căderii în apă; mai târziu, a fost înjunghiat în abdomen, în timp ce urmărea să seducă o femeie. Soarele mai are și un aspect dificil, fiind în careu cu Pluton: este un aspect foarte puternic, dar și periculos, sugerând voință, putere, agresivitate, virilitate. Cu Soarele în semn de Aer, careul în Pluton arată capacitate de manipulare mentală, o energie fascinantă care îi oferea o aureolă de lider, dincolo de originea lui socială modestă.


imagine
Rasputin



 

         Martele, cealaltă planetă masculină importantă în astrograma unui bărbat, este în aspect rău cu Saturn și conjunct cu o stea malefică Vindemiatrix care aduce falsitate, nebunie, disgrație, aplecare spre vrăjitorie, misticism și ocultism, dar și predispoziție spre răniri. În fine, un ultim aspect important și nefericit, este conjuncția Lună/Uranus în Rac conjunctă cu steaua fixă Procyon care semnifică violență, succes urmat de un dezastru, pericol de otrăviri, mușcături de șarpe și de insecte, răniri. Nativii influențați de această stea sunt repeziți, încăpățânați, violenți, cu o mare putere și abilitate de a obține ce doresc, având însă și calități de lider. Toate aceste semne oferite de astrologie conturează imaginea unei personalități puternice, dar cu accente tragice, malefice. Rasputin a fost ucis în decembrie 1916, iar 3 luni mai târziu (martie 1917) țarul Nicolae al II-lea abdica, și încă 4 luni mai târziu (iulie 1917) era ucis împreună cu toată familia. Ulterior, a urmat revoluția care a schimbat complet structura statală, așa cum el a și prevăzut.

 

 

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică