Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!

Crimele şocante ale lui Marte retrograd în Fecioară


18.09.2013


Există, în astrologie, o planetă care este responsabilă, în cea mai mare parte, de agresivitatea din noi, ca indivizi, dar şi la nivel planetar. Este vorba de Marte, cea care bine poziţionată într-un horoscop conferă calităţi precum energie, curaj, îndrăzneală, vitalitate. În zodii rele şi cu aspecte nefavorabile, acelaşi Marte(care a preluat numele roman al zeului războiului) semnifică agresivitate, mânie oarbă, violenţă şi distrugere.

 

Perioada cuprinsă între februarie-aprilie 2012 s-a caracterizat printr-o serie de crime ieşite din comun chiar şi pentru peisajul unei ţări care se confruntă cu o violenţă crescândă. Nu suntem aproape de ţările fruntaşe, dar acesta este un domeniu în care nici nu ne dorim să fim. În acest timp scurt, o mamă cuprinsă de un delir religios şi-a ucis copilul de 6 luni (de fapt, îl secţionează într-un act de cruzime nevăzut până şi de către anchetatori), un bărbat s-a aruncat într-un lac împreună cu doi din copiii săi, iar un fost(pseudo)poliţist a intrat în coaforul unde lucra soţia care intenţiona să divorţeze şi a descărcat un revolver întreg, până la ultimul cartuş (a apăsat pe trăgaci de 11 ori) în toţi cei care se aflau acolo.


Dincolo de problemele particulare psihice şi mentale ale celor implicaţi (şi care se pot vedea în astrogramele persoanelor respective), trebuia să existe şi altceva care să facă să se producă atât de multe atrocităţi într-o perioadă atât de scurtă, mai ales că tot în această perioadă s-au produs şi atentatele din Franţa. Elementul astrologic în cauză este reprezentat de retrogradarea lui Marte în Fecioară, care a început la sfârşitul lunii ianuarie şi se va termina pe 14 aprilie, dar efectele lui se vor prelungi, într-o oarecare măsură, până la jumătatea lunii iunie. Marte se află într-o asemenea postură doar odată la  doi ani şi două luni şi el pare să se mişte înapoi în zodiac(este o mişcare aparentă). Acum, Marte este cel mai aproape de Pământ şi aşa cum mareele sunt mai accentuate la momentele când Luna se află cel mai aproape de Pământ(perigeul lunar), aşa şi efectele acestei planete „belicoase” sunt mai puternice.


Aceste efecte ale lui Marte retrograd sunt manifestate diferit, de la om la om, în funcţie de particularităţi. La cei la care au deja probleme psihice sau afective exprimate în horoscop şi la care se mai suprapun şi tranzite dificile ale altor planete, efectele pot fi de-a dreptul dramatice. Din păcate, o bună perioadă de timp, Marte retrograd a fost şi va mai fi însoţit de Mercur retrograd(în perioada 12 martie – 4 aprilie), ori „agresivitatea oarbă” şi „mintea înceţoşată” nu pot duce decât la violenţă fără limite.


Gheorghe Vlădan, asasinul de la coaforul Perla din Bucureşti, are o conjuncţie Soare-Mercur în Gemeni, zodie care este patronată de Mercur (cel care acum este şi el în faza de retrogradare) şi care este deja, ceea ce numim noi, astrologii, o zodie „nervoasă”, predispusă spre depresii, mai mult decât alte zodii. În plus, Martele său în Leu(zodie de Foc, temperamentală şi fixistă) are un aspect negativ cu Neptun, unul din aspectele cele mai nefavorabile pentru un bărbat. Marte semnifică şi virilitatea, potenţa la un bărbat, ori afectat de Neptun (confuzie, viciu, droguri/alcool, probleme psihice) este un semnal al unor tulburări mentale şi sexuale. Adesea, bărbaţii cu acest aspect oscilează între pasivitate şi agresivitate(vezi părerile împărţite despre cel în cauză), au fantezii sexuale bolnăvicioase şi un comportament tulburat. În ziua de 5 februarie, ziua crimelor sale, Martele, acum retrograd în Fecioară, făcea un aspect negativ cu Soarele lui (modul de exprimare, temperamentul de bază), iar Soarele stresa pe Mercur din astrograma lui natală. În general, aspectele dificile Marte-Neptun se caracterizează printr-un fel de duplicitate şi o dorinţă de a trece drept un erou, aducând frecvent şi multă capacitate de seducţie la un bărbat. În acelaşi timp, voinţa, hotărârea nu sunt susţinute pe termen lung pentru a pune în practică fanteziile şi idealurile şi Vlădan nu reuşise să fie un poliţist pe de-a-ntregul ajungând doar un şofer al celor în rândul cărora şi-ar fi dorit să fie. Deşi umil la locul de muncă, căci era conştient de valoarea lui în raport cu cei pe care-i erau superiori, insatisfacţia lui refula acasă şi în mediu privat, unde încerca să fie ceea ce nu putea în carieră.


imagine
Gheorghe Vladan


Mohammed Merah, tânărul de 24 de ani născut în Toulouse, şi care a ucis 7 persoane în Franţa(în perioada 11-19 martie) avea şi el Marte în semn de Foc(însă în Berbec), dar la el planeta făcea un aspect dificil la Uranus, cel rebel şi revoltat. Berbecul presupune mai multă îndrăzneală şi curaj şi aspectul cu Uranus(în Săgetător, tot semn de Foc) l-a făcut să înfrunte forţele de ordine şi să moară cu arma în mână. Nu e nimic de admirat în ceea ce a făcut el anterior, dar un tip ca el a avut curajul să se apere şi să se lupte cu cei care îi erau superiori numeric, pe când Vlădan este genul de bărbat care se dă „cocoş” doar în faţa celor care nu îi pot riposta. Ulterior, aspectul cu Neptun îl îndeamnă să fie duplicitar, să mintă (spune ca nu-şi aduce aminte ce a făcut în coafor, dar de ce nu a avut un lapsus când a intrat în el şi să nu-şi mai fi amintit ce plănuise să facă?!). În mod evident, el are probleme mentale şi cum Neptun înseamnă şi drogurile, medicamentele şi el se afla sub un tratament(sau tocmai îl întrerupsese), se pot lua în calcul, dar capacitatatea lui de discernământ şi de autocontrol era destul de bună (a vorbit coerent şi calm cu fiul lui, la telefon, cu jumătate de oră înaintea crimelor).


Iată cum Marte retrograd, în ciclul lui de aproximativ de 3 luni de zile, poate da naştere la acţiuni iraţionale, depresie, autoapreciere nerealistă, probleme sexuale şi conflicte în relaţii pentru cei care au deja o sensibilitate datorată lui Marte, în astrograma lor natală. Ceilalţi putem fi mai energici şi cel mult predispuşi unor enervări sau conflicte în domeniul de viaţă în care se află el în astrograma fiecăruia dintre noi. Este bine să cunoaştem slăbiciunile şi defectele pe care le avem, căci numai cunoscându-le le putem controla sau canaliza în acţiuni care să nu producă suferinţe nouă sau altora.


Evenimente petrecute în perioada lui Marte retrograd:

20.02 – Un copil de un an şi şapte luni şi tatăl lui au fost găsiţi spânzuraţi în locuinţa lor.

24.02 – o femeie care aparţie cultului penticostal, mamă a 7 copii şi însărcinată cu al optulea, îşi omoară ultimul născut, un prunc de 6 luni.

27.02 – un taximetrist îşi omoară cei doi copii, o fetiţă de 3 ani şi un băiat de 15 ani, prin înecare şi se sinucide şi el.

5.03.2012, ora 17:37 – poliţistul Gheorghe Vlădan intră în coaforul unde lucra soţia lui şi trage 11 focuri de armă, omorând-o pe aceasta şi pe o colegă şi rănind alte 6 persoane. El şi soţia ucisă s-au căsătorit prima oară în 1988 şi au divorţat în 1990. Au stat separaţi timp de 5 ani şi apoi s-au împăcat. Soţia ceruse din nou divorţul în decembrie 2011, din cauza geloziei lui furibunde şi a comportamentului agresiv.

11, 15 şi 19 martie – asasinate în Franţa, comise de Mohamed Merah. El a fost ucis de forţele speciale pe 22 martie.


Notă pe 18.09.2013: În 2013, Marte va fi din nou în Fecioară în perioada 16 octombrie-8 decembrie, dar nu se va afla în retrogradare. Pentru că avem un preşedinte cu Marte în Fecioară şi chiar pe Ascendent, pentru că preşedintele american Obama are Martele tot în Fecioară şi se pregăteşte să dea ordinul de război contra Siriei, şi mai ales pentru că avem un ciclu major al planetelor grele, respectiv careul Uranus-Pluton (unul din cele 5 aspecte exacte va avea loc în noiembrie), este foarte probabil că va fi o perioadă tulbure şi agitată. Precizez că mai toate conflictele armate majore au pornit pe Marte în semne de Pământ, şi mai ales în semnele Fecioară sau Capricorn.


Dumneze să ne ocrotească!


AstroVesta®Horoscop zilnic

Facebook