Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!

HOROSCOP DE ... PARANORMAL!


21.06.2013


Cristian Gog, Uri Geller, Harry Houdini, David Copperfield ... sunt nume ale unor artişti după unii, sau a unor oameni cu puteri supraomeneşti după alţii, care au şocat prin capacităţile lor de a iluziona, hipnotiza şi manipula pe cei care se aflau în faţa lor. 

 

         Iluzionismul sau „magia pe scenă deschisă” nu are nimic de-a face cu paranormalul, ci cu manipularea mentală şi se bazează pe stăpânirea unor trucuri care creează anumite iluzii. Este vorba de abilitatea mâinilor şi ingeniozitatea minţii, ambele fiind descrise într-un horoscop de planeta Mercur, supranumită în vechime şi „mesagerul zeilor” (căci ducea mesaje între zei, graţie rapidităţii de deplasare), dar şi „protectorul hoţilor” (din cauza şireteniei, ingeniozităţii şi dexterităţii sale). Mercur desemnează, în primul rând, inteligenţa şi raţiunea, capacitatea de gândire şi cum sunt ele folosite în comunicare. Uranus, care este un alter ego al lui Mercur, şi care arată intuiţia mentală şi controlul minţii, ingeniozitatea şi inventivitatea, poate fi şi el un indiciu al acestor talente şi ocupaţii. Un cuvânt important în aprecierea  abilităţilor de manipulare psihică îl au şi planeta Neptun şi zodia care o guvernează, Peştii, căci ele arată intuiţia psihică, capacitatea de a vedea prin al „şaselea simţ”, cea care vine din suflet şi care poate fi prezentă şi la persoane fără prea multă educaţie instituţională.

 

         Prin paranormal se înţelege, cel mai frecvent, citirea efectivă a gândurilor, capacitatea de a deplasa obiecte (telekinezia), clarviziunea, capacitatea de vindecare a semenilor prin atingere sau pase energetice, predicţia evenimentelor. Acestea sunt însă apanajul puţinor oameni şi de ce sunt ei înzestraţi astfel încă reprezintă un mister. Hipnotismul este oarecum la graniţa dintre iluzionism şi paranormal, căci inducerea unei stări intermediare între starea de veghe şi cea de somn nu este la îndemâna oricui, chiar şi a celor antrenaţi să o facă.

 

imagine
cristian-gog

 

         Cristian Gog, câştigătorul concursului „Românii au talent” din 2012, a lăsat să se înţeleagă, la început, că deţine puteri fabuloase care îi permit chiar şi să-şi oprească bătăile inimii. Ulterior, pentru că au existat dezvăluiri pertinente asupra trucurilor folosite, el a dat înapoi şi din mentalist şi şaman, a recunoscut că a învăţat cu multă trudă pentru a fi capabil să creeze asemenea iluzii. Cristian Gog este o Fecioară având pe Mercur tot în aceeaşi zodie şi în aspect dificil cu Neptun, marele maestru al confuziilor, minciunii şi înşelătoriei. Mercur în pragmatica Fecioară arată un idealism „cu picioarele pe pământ” şi o foarte bună cunoaştere a felului cum pot fi manipulaţi oamenii, atunci când conlucrează cu „iluzionistul astrelor”, Neptun, care îi aduce doza necesară de imaginaţie.

 

imagine
Harry_Houdini

 

         Harry Houdini a fost „părintele” iluzionismului şi prin carisma sa reuşea să captiveze audienţa care lua drept miracole abilităţile sale de a deschide orice lacăt şi orice dispozitiv de închidere. Houdini era născut în zodia Berbecului şi avea un Mercur în Peşti, zodia care este atât de relevantă atât pentru magie, mister şi abilităţi psihice, cât şi pentru înşelătorie, confuzie, viciu. La fel de valabilă este şi autoamăgirea, autoiluzionrea şi Houdini credea el însuşi că este invincibil, lucru care i-a adus şi moartea. În octombrie 1926, s-a lăsat lovit de un tânăr în abdomen, pentru a demonstra că el nu simte durerea (la momentul acela, planeta Marte care înseamnă agresiunea, accidentul, era în aspect dificil cu Saturn natal, care îi guverna corpul fizic). Această bravură neinspirată i-a cauzat ruptură de apendice şi totuşi Houdini a continuat să ignore diagnosticul de apendicită acută, decedând câteva zile mai târziu, chiar de Halloween. Păcălise de prea multe ori moartea şi aceasta îşi luase revanşa.

 

imagine
David-Copperfield

 

         David Copperfield, iluzionist cu atestat de la 14 ani(!), a uimit lumea cu magiile sale de-a lungul unei cariere de peste 30 de ani: a făcut să dispară Statuia Libertăţii, a fost tăiat de un ferăstrău, a zburat deasupra publicului sau a trecut prin Marele Zid Chinezesc. Nu a susţinut niciun moment că ar fi ceva supranatural în demonstraţiile sale şi chiar a explicat cum a reuşit să facă unele magii, fără să piardă nimic din aprecierea publicului pentru măiestria şi curajul său. A mai avut şi rateuri şi în câteva trucuri a fost accidentat suferind fracturi, răni faciale sau tăindu-şi vârful unui deget care a fost reataşat ulterior de medici. Copperfield este un nativ Fecioară, având un Mercur în Balanţă în prima poziţie a horoscopului şi foarte puternic prin aspectele lui. El a recunoscut că îşi gândea minuţios magiile, chiar pe parcursul mai multor ani şi le repeta până reuşea să le prezinte publicului. Martele din horoscopul lui, cel care desemnează energia şi forţa pe care cel mai mult o folosim în ceea ce facem, este tot în ...Peşti, chiar în zona serviciului şi a sănătăţii, dar cu aspecte negative arătând chiar riscul de a avea anumite accidente.

 

         Iată cum, fără să fie un truc, ci o ştiinţă veche de câteva mii de ani, din păcate atrasă în derizoriu de horoscoapele generaliste, Astrologia poate arăta predispoziţia spre magie a unora din semenii noştri, mai ales a acelora care reuşesc să facă o carieră strălucitoare din acest punct de vedere. Celorlalţi ne rămâne să fim „magicieni” în propriile noastre vieţi, faţă de cei dragi sau ... dimpotrivă, faţă de cei care nu sunt prea încântaţi de prezenţa noastră.Horoscop zilnic

Facebook