Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!

NEPTUN - FRUMOSUL ADORMIT


12.10.2011


Neptun este planeta cel mai dificil de descris, pentru că guvernează ce este greu de stabilit, de definit sau de explicat în termeni concreţi. Lui Neptun îi sunt necesari 165 de ani pentru a trece prin toate semnele zodiacale, el călătorind printr-un semn timp de aproximativ 14 ani, de două ori durata lui Uranus. Dacă acesta din urmă, poate desemna o minigeneraţie, Neptun este deja semnul care desemnează, din punct de vedere spiritual, ceea ce caracterizează un grup de oameni catre au în genere aceleaşi credinţe, trăiri spirituale, idealuri.


În astrologie, planeta Neptun semnifică evenimente misterioase, aspecte legate de mental, medicamente, misticism, viciu(alcool, drog, abuz de sex), izolare, suferinţă, idealism, spirit de sacrificiu, fugă de realitate, iluzii, hipnoză, magie, secrete, probleme iluzorii şi sensibilitate exagerată. Când este puternic şi bine aspectat, în cadrul unei astrograme natale, acest lucru poate să însemne noroc şi protecţie la nivel aproape supranatural. Influenţa lui asupra unei persoane poate aduce cucernicie intensă sau chiar îndemn la martiriu. Oamenii care au un Neptun puternic în astrograma lor par adeseori visători sau par că trăiesc într-o altă dimensiune. Vibraţiile mai înalte ale acestei planete sunt spirituale, mentale, de compasiune, înţelegere, sacrificiu de sine. Tipurile neptuniene sunt de obicei tipuri mentale, idealiste, creatoare, sensibile, impresionabile şi iubitoare de muzică. Neptun este asociat şi cu experienţele mistice(în special clarviziunea), inspiraţia, geniul, cucernicia şi respectul. El este puternic în zodiile Peşti, Leu, Rac şi Scorpion. Neptun în astrologia mundană aduce curente politice idealiste, înșelătoare, epidemii cu boli ciudate și greu de diagnosticat sau tratat, crize petroliere.


imagine
borcan

 

 

Cel mai bine este conturat Neptun în zodia Peştilor, cea al cărei stăpân este. Peştii sunt cei mai nebuloşi(neclari, indecişi, confuzi), impresionabili şi plini de jertfă dintre nativii zodiacului. Fiind ultimul semn zodiacal, poate fi considerat cel mai evoluat dintre toate. Este cel de-al treilea semn de apă(după Rac si Scorpion) şi simbolizează comuniunea spiritului uman cu Universul(din punctul de vedere al celor care susţin teoria reîncarnării, acesta ar fi pasul premergător următoarei întrupări, renaşterii, reprezentate de semnul Berbecului) şi credinta profundă în cele mai înalte forţe universale. Semnul zodiei, cei doi peşti care înoată liber în oceanul cosmic, întruchipează lecţia supremă a fraternităţii, dar şi capacitatea de a înţelege natura lucrurilor şi principiul iubirii, pe temeiul căruia a fost creată viaţa. Peştele poate să se scufunde în adâncuri şi să-şi deschidă accesul către tainele ultime ale existenţei, din care se cuvine să învăţăm să nu ne temem de momentul renunţării la învelişul pământesc şi să privim moartea ca începutul unei noi vieţi.

 

Planeta Neptun imprimă Peştilor o emoţionalitate profundă şi o spiritualitate ieşite din comun. Cei născuţi în această zodie nu excelează prin simţ practic, dar pot fi neîntrecuţi în înţelegerea şi exprimarea ideilor şi a construcţiilor abstracte. Unii îi socotesc nişte visători, dar atunci când le împărtăşesc semenilor viziunile lor elevate, întreaga omenire primeste un dar pe care s-ar cuveni să-l preţuiască. Sunt darnici şi nimeni nu are o mai adâncă vocaţie a prieteniei, camaraderiei şi parteneriatului. Totuşi, sunt oameni care au nevoie şi de multă singurătate – uneori, există chiar riscul de a-şi căuta evadări periculoase – sau de a se izola total, departe de lume.


Neptun este, prin excelenţă, planeta idealismului şi a fanteziei şi semnul zodiacal în care se află la naşterea unui individ arată ceea ce percepe generaţia din care face parte ca fiind un ideal. Aproape întotdeauna există probleme de apreciere realistă a posibilităţilor în domeniul respectiv şi ceea ce doreşte cel mai mult să atingă individul respectiv comportă sacrificii. Aceste sacrificii sunt reprezentate, în cel mai fericit caz, tocmai de acele idealuri care sunt lipsite de simţ practic. Neptun este ca o punte subţire, mult prea subţire pentru idealurile noastre şi care nu lasă să treacă peste ea decât ceea ce corespunde nivelului nostru de evoluţie spirituală. El opune lumea fizică celei spirituale, ceea ce poate fi destul de frustrant pentru cei care nu au elemente de Pământ(zodii precum Taur, Fecioară sau Capricorn) bine reprezentate în astrograma natală. Şi Uranus se referă la idealuri şi se bazează pe intuiţie, numai că în cazul său idealurile sunt ancorate într-o realitate ce trebuie schimbată pe baza unei intuiţii „mentale”, pe când Neptun are idealuri de tipul viselor care deşi par să reflecte o realitate, sunt totuşi într-o altă dimensiune. În ceea ce priveşte intuiţia lui Neptun aceasta este una „emoţională”, care face să vibreze coardele sufletului şi nu cele ale minţii.


Neptun este seducător ca orice vis încununat de mirajul dat de un „tărâm al tuturor posibilităţilor” şi zodia, precum şi locul în care se afla la naşterea noastră arată un domeniu în care răspundem inconştient, arătând ceva care ne place sau ne dorim, fără să ştim de ce. Adesea suntem confuzi, căci influenţa lui Neptun nu este evidentă şi nici raţională. Lipsa de claritate ca şi idealul foarte înalt sunt cele care conduc frecvent spre dezamăgiri şi experimentarea unor pierderi. De exemplu, cineva care are Neptun în Scorpion şi în casa a III-a este înclinat spre visarea cu ochii deschişi chiar din copilărie, fiind atras de subiecte oculte şi de domenii cât mai misterioase. Cunosc doi homeopaţi cu această configuraţie, care au fost atraşi de această ramură controversată a medicinii şi care îşi fac profesia cu religiozitate. Un Neptun în casa căsătoriei face ca persoana respectivă să proiecteze multă energie afectivă către partener pe care îl vede ca un suflet-pereche, într-un mod idealizat. Acea persoană are o viziune himerică asupra partenerului şi adesea vede ce vrea să vadă şi nu ceea ce este în realitate. Sacrificul este prezent şi ceea ce oferă persoana este mai mult decât ceea ce primeşte de la partenerii săi.


Atunci când a fost descoperit, în septembrie 1846, Neptun se afla la aproximativ gradul 26 Vărsător, cu mai puţin de 2 grade decât poziţia la care se află acum. În anul următor, el a intrat în Peşti, dar în acel an a mai intrat din nou, în Vărsător, prin retrogradare. Cu adevărat, el s-a instalat în Peşti în 1848, anul în care Marx şi Engels au publicat lucrarea „Manifestul Partidului Comunist”, care s-a bazat pe utopia societăţii fără clase care va apare după ce statul va fi un instrument al dictaturii proletariatului. Este foarte sugestiv faptul că Marx îl avea pe Neptun în Săgetător(filozofia, convingerile, expansiunea) şi în casa renumelui şi a carierei, a modului cum cineva se exprimă în public, în societatea din care face parte. Tot în 1848, Europa a fost măturată de revoluţii sociale care au dat semnalul naşterii unei noi clase şi unei noi orânduiri, respectiv burghezia şi capitalismul modern. Faptul că acestea se vedeau atunci mai seducătoare decât s-au dovedit în timp este evident pentru toată lumea. Probabil că Marx ar fi astăzi foarte dezamăgit să vadă că socialismul s-a descompus în mare parte şi mai trăieşte doar cu numele, într-o formă care probabil că l-ar îngrozi, pe continentul asiatic sau pe meleaguri cubaneze.


În acest an, Neptun încă nu s-a decis pe unde să călătorească, căci iată că tocmai s-a întors în Vărsător, dar din noiembrie va intra, cu toată puterea influenţei sale subtile, din nou, în Peşti. Pe 15 octombrie, grupuri de oameni vor să iniţieze, în mai multe oraşe de pe glob, o mişcare de protest pentru o SCHIMBARE ADEVĂRATĂ. Sătui de corupţie, de minciuni, de războaie, de sistemele nedrepte care încurajează comportamentele egoiste şi anti-sociale, de violări ale drepturilor omului, de distrugerea acestei planete şi a locuitorilor săi, de acţiunile injuste şi inumane ale corporaţiilor globale pentru putere şi profit, ei speră să poată face o revoluţie mondială. În mod clar, nu Neptun este cel care îi îndeamnă pe oameni la acţiune şi pentru asta se fac vinovate alte configuraţii planetare marcante, ci el doar serveşte impulsul spiritual pentru a o face. Ce se poate face, în mod real, din iluziile pe care Neptun le flutură ca un maestru al subconştientului, vom trăi şi vom vedea. Însă o lume fără „corupţie, minciuni, războaie, sisteme nedrepte, comportamente egoiste şi antisociale, fără corporaţii globale” este seducătoare, dar prea perfectă ca să fie adevărată. Dar întotdeauna este loc de mai bine şi ce ne-am face dacă Neptun nu ne-ar ghida inconştient către idealurile noastre?


5.10.2011Horoscop zilnic

Facebook