Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!

Pacea şi războiul relaţiilor noastre


09.05.2012


Oamenii au personalităţi complexe, mult mai complexe decât încadrarea într-o anumită zodie, respectiv constelaţia zodiacală în care se află Soarele la momentul naşterii. Astfel, a spune că Berbecii nu se înţeleg cu Scorpionii sau nu sunt „compatibili” este o afirmaţie incorectă şi chiar dăunătoare.


Fiecare individ este caracterizat de Soare, Ascendent, Lună, în ce zodii şi domenii ale astrogramei se află acestea, ce aspecte formează între ele. Se mai iau în calcul şi alte planete, în funcţie de importanţa lor, astfel că fiecare este o fiinţă unică. Mai mult, nu numai că este unică, dar diecare individ se manifestă diferit în domenii diferite de viaţă şi în relaţiile cu diferite persoane. Un bărbat poate fi un dur la servici, sever cu subalternele şi imposibil de îmbunat prin farmece feminine, dar acasă să fie cu soţia lui ceea ce numim un bărbat „ţinut sub papuc”. Un alt bărbat poate fi tiran sau rece cu o parteneră, în timp ce cu alta poate fi romantic şi maleabil.


Trebuie să înţelegem că o relaţie se desfăşoară pe două nivele, unul conştient şi altul inconştient. Sunt convinsă că aţi experimentat simpatii şi antipatii fără nicio cauză exterioară şi pe care nu reuşeaţi să vi le explicaţi. Aceste atitudini afective provin din adâncurile inconştientului şi ele dezvăluie adesea legături karmice puternice cu persoanele respective. De asemenea, să conștientizăm că nu e posibil ca toate relaţiile noastre să fie satisfăcătoare, oricât efort am depune pentru asta şi adesea nici nu e de dorit. Relaţiile dificile ne învaţă lecţii importante (dacă le acceptăm) şi ele ne pregătesc terenul pentru a aprecia exact acei parteneri de care avem nevoie.


Din practica îndelungată a studierii astrologiei relaţionale, am observat că oamenii, bărbaţi sau femei, sunt cel mai frecvent atraşi de partenere sau parteneri cu care nu au o compatibilitate excepţională. Acesta a fost primul lucru care m-a intrigat la relaţii şi care m-a făcut, de fapt, să-mi dedic cel mai mult timp înţelegerii mecanismelor care fac să se întâmple ceva atât de ilogic în aparenţă. Există însă o diferenţă mare între atracţie şi dragostea adevărată, completă, care trece proba timpului şi depăşeşte obstacolele. Se face acum o confuzie mare între atracţie/pasiune şi iubire, între apetitul sexual şi sentiment. Până acum câteva zeci de ani, o perioadă de curtare era obligatorie şi doi parteneri treceau prin mai multe etape, a căror succesiune permiteau o cunoaştere şi o adaptare la personalitatea celuilalt. Pasiunea hrăneşte trupul, dar nu face nimic pentru suflet şi minte. Dragostea hrăneşte fiinţa întreagă şi puterea ei este cea mai mare putere ce poate exista pe pământ.


Existau însă pe acele vremuri multe oprelişti şi reguli care barau calea spre fericire a multor bărbaţi şi femei care nu puteau fi împreună din cauza lor. Bărbaţii şi femeile nu erau mult mai fericiţi, dar exista un procent mult mai mare de oameni satisfăcuţi în relaţiile lor. Aşteptările erau foarte clar definite şi cunoscute, dar şi acceptate de fiecare sex. Bărbaţii se regăseau foarte bine în caracteristicile date de Soare şi Marte, eventual Saturn, adică trebuiau să fie puternici, virili, să aibă capacitatea de a întreţine o soţie şi o familie, să fie hotărâţi, chiar agresivi(depindea de cultură şi educaţie), responsabili, să respecte normele morale şi sociale. Fetele care visau la o relaţie şi evident la o căsătorie, căci orice relaţie era văzută prin prisma unei căsătorii, îşi cultivau calităţile reprezentate de Lună, Venus şi Neptun. Ele trebuiau să-şi dorească copii, să fie tandre, receptive şi supuse, delicate, romantice, sensibile.


De la începutul secolului trecut, femeile şi-au schimbat treptat priorităţile şi dorind să recupereze tot ceea ce şi-au dorit atâtea generaţii, au preluat o parte din atribuţiile şi dorinţele bărbaţilor. Pentru femeia de azi nu mai este clar care este rolul ei şi ce îşi doreşte, de fapt, de la un partener. Acesta este punctul nevralgic al insatisfacţiei cuplurilor şi toate eşecurile în relaţii au ca punct de plecare această bulversare a sexelor. Cantitatea şi viteza relaţionării a câştigat teren în faţa calităţii şi a răbdării; egoismul şi individualitatea sunt prezentate de societate ca fiind mai importante decât altruismul şi cooperarea.


imagine
IubireaAstrologia este o ştiinţă nepreţuită în înţelegerea personalităţii indivizilor, care necesită doar datele de naştere şi un astrolog priceput. Ea este mai rapidă şi mai eficientă decât şedinţele la psiholog, căci un om inteligent şi antrenat poate să prezinte una din faţetele personalităţii sale şi să le ascundă eficient pe cele care îl definesc cu adevărat. Bineînţeles că astrologia nu poate să ne facă să fim fericiţi şi să ne aducă în cale partenerul ideal, dar ea poate să ne clarifice cine suntem şi ce ne trebuie printr-o relaţie, ceea ce poate fi uneori total diferit de ceea ce ne dorim şi căutăm cu încăpăţânare.


Este foarte bine ca la orice relaţie importantă şi mai ales înaintea oficializării unei relaţii de cuplu să se apeleze la un studiu de compatibilitate profesionist. El vă poate ajuta să vă cunoaşteți mai bine pe voi şi pe partenerii voștri şi punctele tari, dar mai ales pe cele slabe ale relațiilor pe care le aveți. Studiul de Compatibilitate nu garantează numai el singur o relaţie reuşită, dar oferă posibilitatea de a preîntâmpina unele neplăceri dacă există voinţă din partea voastră. Primul pas spre o relaţie reuşită este să vă cunoaşteți bine pe voi înșivă, cu bune şi cu mai puţin bune. Apoi trebuie să-i cunoaşteți, la fel de transparent, şi pe partenerii pe care-i aveți. Să nu porniți de la ideea: „Lasă că îl schimb eu!”. Va trebui să fiți sincere şi să vedeți dacă îi acceptați aşa cum sunt.


O compatibilitate corectă, profesionistă şi completă se face comparând planetă cu planetă şi casă cu casă cele două astrogramele natale – deci trebuie cunoscute data/ora/locul naşterii celor doi parteneri sau cel puțin ora de naștere a unuia dintre ei.


Puteți beneficia de un Studiu de Compatibilitate de neprețuit pentru înțelegerea relației aici: http://astrovesta.com/servicii.php#comanda

                                    Horoscop zilnic

Facebook