Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!

CERNOBÂL: UN EXPERIMENT REUȘIT?


01.05.2012


 

26 aprilie 1986, orele 1:23, o zi de sâmbătă, undeva, la mii de kilometri de România, avea loc cel mai mare dezastru nuclear, pe timp de pace. Nu a fost vorba de o explozie nucleară, care ar fi avut efecte mai limitate, ci de una chimică care a aruncat în aer zeci de tone de material radioactiv, disipat în particule fine ce au putut călători prin masele de aer peste toată Europa nordică şi de est. După mai bine de o săptămână, odată ce autorităţile suedeze au semnalat creşterea radioactivităţii pe teritoriul lor, au făcut un comunicat oficial şi cei de la Moscova, iar în România, după data de 1 mai când s-a constatat creşterea bruscă a radioactivităţii, s-au luat măsuri de limitare a efectelor. Toţi copiii de la noi au primit pastile de iod stabil pentru protecţia tiroidei, laptele din zona de est a ţării a fost interzis pentru consum şi au fost retrase cantităţi mari de brânzeturi care erau contaminate.


Ceea ce se cunoaşte a fi explozia de la Cernobâl nu a fost însă un accident, ci un experiment şi voi aduce argumente tehnice, de bun simţ şi ...astrologice, acum, după atâţia ani şi după culegerea de informaţii din mai multe surse. Cernobâl a fost un experiment deliberat, făcut de fostul guvern comunist de la Moscova cu scopul de a acumula informaţii despre efectele contaminării radioactive, informaţii extrem de preţioase pentru supravieţuirea în cazul unui război nuclear mondial. Multitudinea de erori succesive şi coincidenţe nefericite care au dus la explozia reactorului centralei nucleare de lângă orăşelul Pripiat, ca şi atitudinea de tergiversare a măsurilor de protecţie a propiei populaţii(de fapt, chiar un refuz de a o face) şi care a dat suficient timp pentru ca să fie contaminaţi cât mai mulţi oameni, demonstrează că nu a fost vorba de o întâmplare nefericită.


imagine
Cernobal1


În ceea ce priveşte contribuţia astrologiei, trebuie ştiut că ea, ca şi alte ştiinţe parapsihologice au făcut parte din arsenalul bine ascuns al autorităţilor militare sovietice şi nu numai ale lor. Viktor Iakovlev, comandantul forţelor ruse de rachete strategice, recunoştea, la un moment dat: „Astrologia este o ştiinţă destul de serioasă. Ea nu ajută la lansarea rachetelor şi a navelor spaţiale, dar experienţa ne arată că nu este rezonabil să o respingem. Estimările şi prognozele făcute prin ea sunt, de obicei, coroborate cu o rată de succes de 70-75%”. Hitler a fost şi el interesat de ocultism şi a ţinut cont de astrologie în planificarea campaniilor sale militare şi cartea lui Wilhelm T. Wulff, „Zodiac şi svastică” descrie această situaţie. Preşedintele american Bush senior îşi planifica întâlnirile importante şi, mai ales, semnarea acordurilor, cu ajutorul unor astrologi şi mai mult, păstra în Biroul Oval astrograma lui natală, ca un fel de antenţionare asupra „tentaţiilor” sau „erorilor” pe care le-ar fi putut face potrivit înclinaţiilor sale native.


Dar iată care sunt argumentele pe care le aduc în spirjinul ideii de experiment reuşit, din nefericire, pentru atâţia oameni nevinovaţi.


1.Decizia de începere a experimentului a fost luată cu două zile înainte, la eclipsa totală de Lună în Scorpion, semnul forţelor ascunse şi aducătoare de moarte şi renaştere. Nu eclipsa a determinat decizia fatală, ci ea o reflectă, căci astrele nu impun destinul nostru, aşa cum greşit prezintă unii astrologi, ci îl reflectă, aşa cum o oglindă reflectă imaginea celui care se priveşte în ea. Exact la 2 grade de la momentul eclipsei(2 grade egal 2 zile), Luna a făcut o conjuncţie cu Pluton, cel care semnifică energia nucleară(de la descoperirea lui concomitent cu descoperirea fisiunii nucleare în anii 1933-1934).


2.Un test atât de important şi cu atât de multe riscuri nu a fost condus de un specialist în reactoare nucleare, aşa cum regulile o precizau, ci de un inginer în domeniul electric şi el a dat ordinele echipei de operatori din acea noapte fatală.


3.Chiar dacă nu era necesar să fie oprite toate sistemele de siguranţă, ştiindu-se că aceasta este o situaţie cu riscuri foarte mari, totuşi s-a luat decizia scoaterii complete a mecanismelor care asigurau o funcţionare în siguranţă a reactoarelor.


4.S-au făcut mai multe manevre interzise şi periculoase, încălcându-se regulile stabilite pentru manevrarea centralei nucleare.


5.De-abia după 36 de ore de la explozie, s-au difuzat ştiri de avertizare a populaţiei pentru a rămâne în interior, cu uşile şi ferestrele închise. Această întârziere nu poate fi explicată prin dorinţa de ascundere a incidentului, căci explozia a fost simţită la zeci de kilometri distanţă şi erau mulţi localnici care aveau rude care lucrau în interiorul centralei.


6.După 7(şapte) zile de-abia s-a interzis consumul de lapte proaspăt, fructe şi legume pe o rază de zeci de kilometri în jurul Cernobâlului.


7.Deşi efectele principalei surse de iradiere, iodul radioactiv 131, puteau fi combătute prin înghiţirea de pastile de iod stabil, acestea nu au fost distribuite populaţiei în timp util şi o ofertă americană de capsule de acest tip a fost refuzată.


8.Pompierii şi echipele de intervenţie au fost trimise cu un echipament rudimentar şi fără aparate de respiraţie.


9.Gorbaciov şi cei apropiaţi lui au fost dezinformaţi de complexul militaro-industrial care a blocat anunţarea incidentului, deşi preşedintele sovietic voia să fie adus la cunoştinţa opiniei publice internaţionale. Gorbaciov a fost iniţial blamat în străinătate că a ascuns  catastrofa nucleară şi ne putem gândi că cei care i se opuneau, veteranii din partid şi generalii belicoşi din armată, au dorit să „împuşte doi iepuri dintr-o lovitură”: şi informaţii utile pentru un război nuclear şi discreditarea celui care începuse să le fluture „perestroika” şi „glasnostul”. Corelând cu contextul anterior, nu e întâmplător faptul că, în februarie, cu două luni înainte, Gorbaciov anunţase măsuri radicale în cadrul perestroikăi, trecând de la măsurile contra consumului de alcool şi care reduseseră drastic veniturile statului(!), la măsuri mai ample de reformare a federaţiei sovietice.


10.În harta astrologică a momentului exploziei, Uranus(care semnifică accidentele, evenimentele neaşteptate) este chiar pe Ascendent, ca un pumn în faţa oamenilor, ca să mă exprim plastic. Uranus era în Săgetător, care desemnează străinătatea, lumea şi arată răspândirea uriaşă a norului radioactiv şi diseminarea efectelor lui nocive. Mai mult, Ascendentul şi Descendentul, linia orizontală a astrogramei, este pe Axa Gemeni-Săgetător, cea care este denumită ca fiind o Axă Nucleară, deoarece apare ca fiind activată la primul experiment nuclear reuşit(decembrie 1942), în exploziile de la Hiroshima şi Nagasaki(august 1945) sau la accidentul de topire parţială a unui reactor nuclear în martie 1979, pe insula americană Three Miles. Aspectele astrologice sunt mai numeroase, dar nu aş vrea să insist asupra lor.


11.Interesant este şi faptul că Cernobâl a afectat cel mai mult Ucraina şi Belarus, fiind la graniţa dintre ele, şi circulaţia maselor de aer a dus praful radioactiv asupra acestora, apoi asupra ţărilor scandinave, a ţărilor din Europa de est şi vest şi o cantitate mult mai mică a afectat mama-Rusia. Convenabilă vreme, nu-i aşa?


imagine
Astrograma


Efectele Cernobâlului asupra sănătăţii oamenilor au fost imediate, asupra celor care s-au aflat în centrală şi asupra locuitorilor din apropiere, căci aproape 400.000 de oameni au fost rupţi din căminele lor, după ce fuseseră iradiaţi. În acelaşi timp, efectele Cernobâlului au fost şi de durată, în timp, prin cancere care apar şi la 20 de ani şi chiar mai mult după expunerea la aerul, solul şi alimentele contaminate. Ei sunt vinovaţii fără vină, aşa cum apar mereu şi mereu, de-a lungul istoriei.


Cu respect pentru ei,

Vesta

www.astrovesta.com


Horoscop zilnic

Facebook