Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!

ECUAȚIA ASTROLOGICĂ DE BAZĂ


12.10.2011


Cel mai comun contact cu astrologia o face oricine prin aprecierea apartenenţei la o zodie natală, respectiv cea în care se afla Soarele la momentul naşterii. Atunci când spunem că suntem Gemeni, Săgetători sau Fecioare înseamnă că la momentul naşterii Soarele se afla în zodia Gemeni, Săgetător sau Fecioară.

 

         Soarele înseamnă însăşi viaţa, energia vitală, este o planetă masculină şi semnifică personalitatea noastră de bază. Atunci când e bine poziţionat în horosocop şi cu aspecte bune, semnifică mândrie, voinţă, raţiune, hotărâre, autoritate, şansă şi noroc în viaţă. Ca persoane indică, în astrograma unei femei, soţul şi tatăl, ca mod de percepţie al femeii respective. Astfel, un Soare problematic nu înseamnă neapărat pentru femeia respectivă un tată sever, ci poate unul perceput astfel de persoana respectivă. Alteori, aspectele dificile ale Soarelui arată problemele de sănătate ale părintelui sau soţului, căci Soarele arată şi vitalitatea acestora. Pentru un bărbat, Un Soare slăbit poate însemna insucces în viaţă, sterilitate, predispoziţia către accidente sau aceleaşi lucruri pentru tatăl său, căci Soarele reprezintă tatăl pentru ambele sexe.


imagine
bannerfacebook3

 

 

 

         Se mai spune că Soarele arată cum suntem la exterior, modul în care ne manifestăm conştient, caracterul, care este format prin educaţie şi transmis prin intermediul părinţilor şi a altor formatori ai personalităţii. Perioada vieţii care este guvernată de Soare, când el lucrează în toată splendoarea în fiinţa noastră, este cea a tinereţii, respectiv perioada 21-28 de ani. În acest interval de timp, se manifestă cel mai puternic individualitatea, iar dorinţele de afirmare şi de succes sunt cele mai intense. Un Soare puternic şi armonios arată o personalitate clară, bine formată, care are încredere în sine, dar generoasă cu ceilalţi, pe care îi atrage ca un magnet, având ceea ce se cheamă carismă. Iată câteva personalităţi care au/au avut un Soare puternic în astrograma lor: Jacqueline Onassis, Arnold Schwarzenegger, Mata Hari, Fidel Castro, Robert de Niro, Leonardo da Vinci, Charlie Chaplin, Sergiu Nicolaescu, Adelin Petrişor, Mihaela Rădulescu.

 

Ascendentul este cel de-al doilea element important al personalităţii şi pentru a fi cunoscut, trebuie cunoscută ora naşterii. El reprezintă constelaţia care răsare la orizont(în partea estică) în momentul naşterii şi influenţează atât caracterul(mai ales începând cu vârsta de 28 de ani), cât şi fizicul, deci şi sănătatea unei persoane. Dacă Soarele este însăşi personalitatea, Ascendentul este modul cum ne proiectăm personalitatea în exterior şi mai ales în relaţiile cu ceilalţi, prieteni sau duşmani.

 

Ascendent în semn de Aer(Gemeni, Balanţă, Vărsător): acest tip de Ascendent conferă o fire comunicativă, vorbăreaţă, o personaă care trăieşte din plin plăcerea schimbului de informaţie, agitată, neliniştită, nervoasă, mereu preocupată de ceilalţi şi uitând de sine, atrasă de rezolvarea teoretică şi abstractă, dar mai puţin de realizarea practică a soluţiilor.

Ascendent în semn de Foc(Berbec, Leu, Săgetător): semnifică o fire energică, dinamică, activă şi curajoasă, dar impulsivă, agresivă şi dominatoare. Reprezintă tipul de om entuziast care vrea să facă mai mult decât trebuie şi, depăşind măsura, poate transforma totul într-o nereuşită.

Ascendent în semn de Apă(Rac, Scorpion, Peşti): arată o fire meditativă, melancolică, sensibilă, având tendinţe de izolare, visând foarte mult cu ochii deschişi, trăind mai mult în sfera imaginaţiei decât în planul fizic.

Ascendent în semn de Pământ(Taur, Fecioară, Capricorn): conferă stabilitate, simţ practic, conservatorism, spirit analitic, ataşament pentru valorile materiale şi apreciere pentru ceea ce este logic, concret şi practic.

 

Luna ocupă un rol important în interpretarea astrologică, deşi puţini cunosc în ce zodie s-a aflat ea la naşterea lor. Dacă Soarele arată caracterul, o personalitate construită, Luna descrie mult mai corect cum este un individ cu adevărat. Instinctiv, fără a sta pe gânduri şi prin natura sa firească, omul reacţionează la stimulii exteriori potrivit naturii – respectiv zodiei şi aspectelor – Lunii lor. Luna simbolizează sufletul, calităţile psihice, sensibilitatea, intuiţia, cum „arată” fiecare „pe interior”. Într-o astrogramă natală, Luna reprezintă sufletul individului, subconştientul, partea lui feminină (căci fiecare avem o parte feminină şi una masculină indiferent de sexul fizic, trupesc). Poziţia Lunii în astrograma natală este aproape la fel de importantă ca a Soarelui, dar influenţa ei este diferită. Luna reprezintă viaţa afectivă şi se referă la răspunsurile emoţionale imediate, instantanee, negândite, neprelucrate. Sunt acele reacţii insuflate prin condiţionare, repetiţie, amintiri şi tipare comportamentale învăţate.

 

Influenţa Lunii este mai subtilă pentru că ea se referă la personalitatea din interior, la sentimente, trăiri şi subconştient. Ea arată cum reacţionăm faţă de cei din jur, o latură sensibil diferită a firii aşa cum o percep ceilalţi, una determinată de emoţii, educaţie şi modele de comportare care s-au dezvoltat în timp sau temeri adând înrădăcinate în fiinţa noastră.  Poziţia Lunii arată ce fel de atitudini ne-au fost insuflate în copilărie de către familie şi maniera în care experienţele din primii ani ai vieţii ne-au "colorat" natura emoţională. Luna guvernează, de aceea, primii 7 ani de viaţă ai fiecărei fiinţe umane, aşa că părinţii care îşi dau spre creştere copiii bunicilor ar trebui să ştie că aceştia vor lăsa o amprentă de neşters în latura emoţională a copiilor lor.

 

Cel mai bine se revelează semnul Lunii atunci când suntem puşi în situaţia de a reacţiona fără să avem timp să gândim sau intuitiv. Uneori, semnul Soarelui şi al Lunii sunt incompatibile unul cu celălalt, ceea ce poate crea dificultăţi pentru persoana respectivă. În această situaţie, ne este greu să fim în armonie cu noi, dar şi cu ceilalţi. Semnele compatibile sunt cele Foc-Aer şi Apă-Pământ, iar incompatilităţile provin din încrucişarea lor şi anume Foc-Pământ, Foc-Apă, Aer-Apă şi Aer-Pământ. De exemplu, o femeie cu Soarele în Capricorn şi cu Luna în Berbec se poate prezenta ca o femeie rece, calculată, cu multă voinţă, putere şi rezistenţă dar care, luată pe nepregătite şi dacă i se ameninţă sentimentul de securitate(specific Lunii) are ieşiri temperamentale sau chiar distructive. O femeie cu Luna în semne masculine şi mai ales în semne de Foc îşi va exprima cu greutate calităţi feminine precum tandreţea, receptivitatea şi dacă se mai adaugă şi aspecte dificile fie va prelua rolul bărbatului într-o relaţie, fie se va război cu el. De asemenea, un bărbat cu Luna în semne feminine va fi destul de vulnerabil pe interior şi la probleme familiale sau poate avea o soţie care să aibă ea însăşi probleme emoţionale.

 

Iată cât de superficială este aprecierea oamenilor doar după zodia Soarelui şi cât de departe de unicitatea fiecărui individ. Chiar şi luarea în considerare a Ascendentului şi a Lunii nu sunt suficiente, dar oricum caracterizează mult mai bine o persoană. Un astrolog ia în considerare şi celelalte planete individuale, respectiv Mercur, Venus şi Marte, precum şi componenta casei personalităţii, deci a planetelor care se află în apropierea Ascendentului. Prelucrarea atâtor informaţii, armonizarea lor şi captarea vibraţiei energetice unice a fiecărui individ nu o poate face nici un calculator din lume care nu ar putea oferi decât definiţii seci şi nespecifice.Horoscop zilnic

Facebook