Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!

PLANETELE RETROGRADE ALE ANULUI 2020


14.05.2020


Pe parcursul a trei săptămâni, începând cu 25 aprilie și până la jumătatea lui mai, patru planete vor intra în retrogradare, din punct de vedere astrologic. Prima care s-a înscris pe această traiectorie este Pluton, urmată de Saturn, Venus și ultima planetă retrogradă va fi Jupiter. Avem deci o planetă personală sau interioară (Venus), două planete sociale sau interpersonale (Jupiter și Saturn) și una lentă, transpersonală (Pluton). La modul general, toate aceste retrogradări prezic o perioadă de evenimente și de stări aparent inevitable, predestinate, în care chestiuni din trecut și care nu au fost rezolvate sau au fost prost gestionate, reapar și produc consecințe care necesită o reevaluare și o corectare a lor.


PLUTON RETROGRAD (25 aprilie – 4 octombrie)

SCHIMBĂ-TE SAU TE VOI FORȚA S-O FACI!

Pluton este planeta morții, a renașterii și transformării și atunci când intră în retrogradare înseamnă că o parte din tine sau din viața ta urmează să moară, să dispară, să renunți la ea și să o transformi, transformându-te pe tine. Fie că ești gata sau nu, este timpul să treci la un alt nivel și cu cât te opui acestei transformări, cu atât îți va fi mai greu. Pluton lucrează la nivel foarte profund, psihic și fizic, având tendința de a scoate la suprafață, fără să ai vreun control, lucruri neplăcute, urâte, distrugătoare. Poți descoperi că trăiești situații repetitive, pentru care altădată ai aplicat politica struțului, dar nu trebuie să dezarmezi. Pluton impune mișcare și transformare, nu contemplare sau victimizare. Privește această perioadă de aproximativ 5 luni de zile, ca una plină de oportunități de a revizui domenii ale vieții tale care stagnau sau te limitau. Pe durata acestui tranzit retrograd al lui Pluton, poți fi tentat/ă să proiectezi asupra altora problemele tale, să spui că aceia sunt de vină, dar tranzitul plutonian funcționează ca o oglindă magică: acel bărbat sau acea femeie pe care o acuzi că te controlează, îți dictează într-un anumit domeniu, răspunde la ceva din tine care îi permite să facă asta. Orice încercare de a menține o situație, un obicei vechi și nociv, o persoană sau un loc care ne ”ucide” niște posibilități de evoluție, va duce la un dezastru și mai mare. Motoul acestui tranzit de retrogradare este: „Schimbă ceva/pe cineva sau vei fi schimbat/ă!”


imagine
Plu RxSATURN RETROGRAD (11.05 – 29.09)

SUNT O MIE DE FELURI DE A PIERDE O ZI, ÎNSĂ NU EXISTĂ NICIUNUL DE A O ÎNTOARCE ÎNAPOI!

Din ciclul de 4 retrogradări planetare manifestate în numai 3 săptămâni și care a început cu Pluton retrograd, al doilea care o ia ”înapoi”(*în sens astrologic) este Saturn. Stăpânul Timpului sau Lordul Karmei sau Marele Malefic (toate sunt denumiri ale lui Saturn), în mers retrograd, vorbește despre datorie, loialitate, corectitudine, perseverență, limite și responsabilități. În cele 4 luni și jumătate cât va dura acest ciclu, este necesar să ne folosim timpul ca să completăm tot ce am început și nu am terminat. Nu este o perioadă potrivită să ne luăm angajamente noi sau să începem proiecte de durată, dar este excelentă ca să ne întoarcem să evaluăm, să consolidăm și să ducem la bun sfârșit tot ceea ce ne-am luat angajamentul să facem. Mai întâi, trebuie să realizăm o triere (Saturn este adeptul ordinii și organizării) în funcție de scopurile pe care le avem sau descoperim că le vom avea până în septembrie, când Saturn va reveni în mers direct, și acest lucru de identificare a unor noi direcții a căpătat o importanță aparte din cauza epidemiei cu #coronavirus. În această perioadă, dar mai intens în perioadele de staționare ale lui Saturn (10 mai și 28 septembrie, plus/minus 2 zile) pot să apară frustrări, temeri, blocaje, anxietate și senzația că suntem prinși în capcana timpului și a neputinței noastre de a face ceea ce ne dorim. Cum Saturn guvernează, într-o temă natală generică, casa carierei, a locului nostru în societate, a succesului și a reușitei în viață, toate aceste chestiuni pot provoca o îngrijorare crescândă. Saturn retrograd va dori să ne învețe câteva lecții folositoare pentru viitorul tuturor acestor zone din viața noastră: să fim răbdători, să fim disciplinați, să facem lucrurile cu responsabilitate și să ne acceptăm limitele atunci când nu putem obține ce ne-am dori.


imagine
Sat RxVENUS RETROGRADĂ (13.05 – 25.06)

FERICIREA NU POATE FI CUMPĂRATĂ CU BANI ȘI NICI DRAGOSTEA NU POATE FI DOBÂNDITĂ CU FORȚA!

Din ciclul de 4 retrogradări planetare manifestate în numai 3 săptămâni și care a început cu Pluton retrograd, a continuat cu Saturn, acum vine la rând Venus. Venus este o planetă personală și lucrează, în tranzitele sale, mult mai individualizat, ținând cont de zodia în care retrogradează și de locul pe care acea zodie îl ocupă în viața noastră. La nivel general, retrogradarea lui Venus ne pune în față lecția valorii oamenilor (Venus ca guvernator al Balanței, deci al relațiilor) și a lucrurilor (Venus ca guvernator al Taurului, a banilor și posesiunilor). Cine sunt cei de care ne-a fost cel mai dor în perioada asta de izolare și care sunt lucrurile care ne-au lipsit cel mai mult? În aceste 6 săptămâni, a da și a primi afecțiune poate fi un act de curaj, iar relațiile noastre vechi sau noi pot căpăta accente karmice. Vă puteți plăti datorii față de oameni pe care i-ați iubit sau i-ați urât, în această viață sau în cele anterioare. Pot exista oportunități deosebite, cu care nu vă veți mai întâlni prea curând, pentru a ierta pe cei care v-au rănit și să vă împăcați cu cei cu care v-ați certat sau de care v-ați îndepărtat pentru motive care acum nu mai par atât de importante. Oricum ar fi, comunicarea (Venus în Gemeni) va fi de maximă importanță cu condiția să nu uitați că ea înseamnă și a-i asculta pe ceilalți nu numai pe voi înșivă vorbind.

În aceste zile cu Venus retrogradă, trebuie să fiți atenți/atente la cumpărături, căci tentațiile de a lua lucruri care vă plac, dar care nu sunt necesare, vor fi destul de mari. Cumpărăturile care nu sunt făcute cu simț practic se vor dovedi păguboase, în special cele cu lucruri luxoase, scumpe sau care v–au luat ochii. Pe partea pozitivă însă, puteți cumpăra cu folos lucruri la care ați renunțat în trecut, lucruri second-hand și cele cărora le va crește valoarea în timp. Se pot renegocia avantajos creditele, se pot finaliza împrumuturi pentru care ați început demersuri dinaintea intrării lui Venus în retrogradare, sau se pot vinde proprietățile care au mai fost scoase la vânzare anterior. Venus guvernează ca valoare de căpătâi și finanțele, ori acum nu este o perioadă bună ca să faceți investiții costisitoare, dar poate fi o șansă ca să rezolvați chestiuni legale și financiare care durau de mai mult timp. Dar mai există o atenționare, de actualitate ca să zic așa. Când Venus este retrogradă, intervențiile și tratamentele cosmetice, schimbarea drastică a aspectului fizic prin tunsori îndrăznețe, schimbarea culorii părului, etc pot avea rezultate neașteptate sau nedorite. Planeta iubirii vă invită să vă iubiți așa cum sunteți, mai naturale și cum își începe retrogradarea cu un careu la Neptun – aspect pe care-l va mai repeta de încă două ori – dezamăgirea va fi foarte probabilă: a voastră sau ... a altora.


imagine
Ven RxJUPITER RETROGRAD (14.05-13.09)

ADEVĂRUL AȘTEAPTĂ, NUMAI  MINCIUNA ESTE GRĂBITĂ!

Ultimul care intră în retrogradare este Jupiter și el încheie șirul celor 3 planete care au intrat în retrogradare înaintea lui. Jupiter, cea mai mare planetă a sistemului solar, și supranumit Marele Benefic, este retrograd cam 4 luni în fiecare an și fiind o planetă mai lentă decât Venus (care stă cel mai puțin timp în retrogradare), el va avea efecte mai puțin vizibile și mai dispersate în timp. Ciclul acesta de retrogradare are loc pe zodia Capricorn, semn al vieții sociale, al carierei și succesului în viață. Totuși Capricornul este o zodie în care Jupiter nu se simte bine, căci se confruntă cu restricțiile lui Saturn (guvernatorul zodiei), iar faptul că ultima dată când Jupiter a mai fost retrograd în Capricorn a fost în anul 2008, an al declanșării crizei financiare ne poate îngrijora, pe bună dreptate. Aspectele cele mai importante pe care le va face Jupiter vor fi 3 conjuncții cu Pluton, încheind ciclul său de 13 ani început în anul 2007 (atunci în Săgetător). Ciclul Jupiter/Pluton este luat adesea în considerare în probleme de finanțe, în economie și afaceri, fiind supranumit și ”ciclul prosperității”, dar poate fi la fel de bine și al ”sărăciei” în anumite faze ale sale . 2007, anul de început al ciclului, a fost începutul crizei datoriilor bancare care a afectat economiile tuturor statelor industrializate. În 2013, la jumătatea ciclului, când Jupiter a fost în opoziție cu Pluton, se recuperaseră pierderile și s-a tot mers apoi pe pantă ascendentă, dar iată că a venit sfârșitul ciclului, când Jupiter(creștere, expansiune) este din nou conjunct cu Pluton(distrugere, moarte).

De data aceasta, impactul se anunță a fi mult mai puternic în amploarea lui, căci se suprapune și cu efectele pandemiei cu #coronavirus. De fapt, Jupiter a jucat un rol important și în declanșarea pandemiei (am scris în postarea de pe pagina mea de facebook, din 7 februarie, intitulată ”CIUDĂȚENIILE #CORONAVIRUSULUI DIN CHINA), dar a făcut-o și în mileniul trecut, atunci când s-a cuplat cu Pluton: în 1346, când ciuma neagră a lovit Europa (Jupiter conjunct cu Pluton în Berbec), în 1771, cu ciuma rusească (Jupiter conjunct cu Pluton în Capricorn); în 1918, cu gripa spaniolă (Jupiter conjunct cu Pluton în Rac); în 1981, cu debutul epidemiei HIV (Jupiter conjunct cu Pluton în Balanță). Cele 3 conjuncții Jupiter/Pluton din acest an sunt: în aprilie, la sfârșitul lui iunie și la jumătatea lui noiembrie. La începutul lui septembrie, Pluton, retrograd și el, va atinge din nou Jupiter din harta natală a Chinei (așa cum a făcut-o în ianuarie), prilej de a mai scoate la suprafață noi cazuri de îmbolnăvire cu #COVIT-19, de declanșare a celui de-al doilea val al pandemiei, sau orice a intenționat guvernul chinez să ascundă sub preș

Pe de altă parte, Jupiter retrograd ne vorbește despre evoluție în vremuri dificile și domeniile pe care el le reevaluează, în această perioadă de retrogradare, sunt: educația, călătoriile și mai ales cele în străinătate, convingerile și perspectiva generală asupra vieții, relația noastră cu spiritualitatea și cu religia, creșterea materială și spirituală. Jupiter retrograd nu favorizează începerea unor afaceri noi care au drept singur scop profitul, dar poate fi bun pentru cei care urmăresc și o latură umanitară, care dau dovadă de generozitate sau măcar de toleranță pentru semenii lor. Jupiter retrograd mai face însă ceva, ceva care nu mai face nicio altă planetă în retrogradare: ne confruntă cu minciuna, cu falsitatea, cu promisiunile deșarte făcute în trecut și care se desumflă în aceste patru luni când el pare să o ia invers pe cer. Dacă vom continua să ne lăsăm amăgiți, dacă ne vom minți singuri ca să ne inducem o stare euforică de bine, vom constata că Jupiter poate pedepsi destul de dur, aducându-ne rapid la realitate. Iar Pluton face și el ce știe mai bine atunci când e în retrogradare (aproape se suprapun) și anume ne forțează să ne schimbăm atât pe noi, cât și lumea în care trăim (Capricornul este semnul prezenței noastre sociale).


imagine
Jup Rx 

 Horoscop zilnic

Facebook