Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!

UNDE E PISOIUL MEU?


18.12.2018


Astrologia orară este ramura astrologiei care răspunde la întrebările oamenilor şi cred că există asemănări în ceea ce priveşte unele din principiile ei şi cele ale  tarotului. Aşa cum am observat, ele au un set de reguli care pot să blocheze posibilitatea de a obţine răspunsuri; în plus, întrebările care se pun trebuie să fie clare şi cât mai concise şi nu trebuie repetate, la intervale scurte de timp, dacă nu se obţine răspuns sau cel primit nu oferă satisfacţie. Nici pentru una, nici pentru cealaltă, nu există întrebări prea mici sau lipsite de importanţă, atâta timp cât ele sunt puse de bună credinţă.

Într-o vară din 2012, am avut încă odată confirmarea că o întrebare la care dorim răspuns din toată inima, chiar dacă se referă la lucruri sau fiinţe aparent mărunte pentru alţi oameni, va primi, prin Astrologia Orară, un răspuns corect şi complet. La sfârşitul lunii mai, motănelul meu de doi ani a dispărut. În primele zile nu m-am impacientat, căci nu era prima oară când pleca hai-hui şi apărea apoi spăşit, stând cuminte luni bune. Când a trecut mai mult de o săptămână, am început să mă îngrijorez, după două săptămâni începusem să plâng după el, iar după trei săptămâni, am avut curajul să apelez la ajutorul Astrologiei Orare pentru a afla şansele să-l mai văd înapoi. Am ridicat tema orară aferentă întrebării „Îmi voi găsi pisoiul?” pe data de 18 iunie 2012, ora 10:16am, Buzău şi iată ce a ieşit:

Nu există nicio interdicţie de interpretare a temei orare, ba mai mult tema se dovedeşte a fi radicală, adică bună de interpretat, deoarece semnificatorul meu mă reprezintă în mod fidel. Am lăsat pe diagramă numai cele 7 planete(fără Uranus, Neptun şi Pluton), căci ele produc efecte certe în Astrologia Orară şi nu avea rost să aglomerez inutil spaţiul. Semnificatorul Consultantului, în acest caz eu însămi, este guvernatorul Ascendentului în Leu şi anume Soarele. El este în Gemeni şi în casa XI, Gemenii descriind natura mea mercuriană, duală şi iubitoare de mişcare(sunt nativă Fecioară, dar am Luna în Săgetător şi pe Marte în casa I). De fapt, gradul 28 Gemeni al Soarelui se află în decada (25-30) care este sub semnul lui Marte care se află, în Tema Orară, în Fecioară. Casa a XI-a este casa prieteniei şi cam asta este relaţia pe care eu o stabilesc cu animăluţele mele: sunt absolut libere şi le respect tratându-le ca nişte prieteni mai mici sau mai mari. Mai este şi casa norocului şi, într-un fel sau altul, viaţa a întors mereu macazul pentru mine, căci întotdeauna când mi-a fost mai greu, de undeva a apărut o şansă de a ieşi la liman.

Semnificatorul pisoiului este reprezentat de guvernatorul casei a VI-a, care desemnează animalele mici şi cele de companie, precum şi servitorii noştri şi, dacă stăm bine şi ne gândim, acestea chiar ne servesc, răspund unor nevoi ale noastre ca nevoia de iubire necondiţionată şi fără margini, atât de greu de găsit printre semenii noştri. În acest caz, semnificatorul pisoiului este Saturn retrograd. Cuspida casei a VI-a este într-un grad critic, ultimul grad al zodiei Capricorn, numit şi grad anaretic. Este un grad nefericit care arată neplăceri în legătura cu chestiunea, respectiv cu pisoiul. Este ca şi cum o schimbare hotărâtoare este pe cale să se producă. Saturn în Balanţă este în demnitate esenţială, căci este în exaltare şi în triplicitatea de Aer, dar este retrogrd, în mişcare lentă şi occidental. În casa a III-a(care nu e o casă „rea”), ar putea însemna că pisoiul este pe undeva prin vecini, dar nu într-o stare prea grozavă. Între semnificatorul meu(Soarele) şi cel al pisoiului(Saturn retrograd) nu există decât un aspect separant, un trigon, care arată doar ce a fost în trecut, relaţia de armonie(semnificată de un trigon) dintre mine şi el. Poate părea derutantă prezenţa lui Saturn ca semnificator al unui pisoi care era şi de o frumoasă culoare cafenie, vărgat şi cu ochii ca mierea, dar semnificaţia planetei se referă la faptul că era cam firav pentru vârsta lui şi avusese tot felul de probleme de sănătate când era mic. Chiar şi atunci când a dispărut, la doi ani, arăta mai mic decât vârsta lui, deşi era vioi(Saturn în exaltare în Balanţă) şi sănătos.

Mai apelăm la un ajutor şi anume la cosemnificatorul meu şi semnificatorul chestiunii care este Luna, cea mai importantă planetă din Astrologia Orară, aşa cum Soarele este cea mai importantă din Astrologia Natală. Luna guvernează toată activitatea din astrogramă, toate schimbările pe măsură ce înaintează în semnul în care se află. Planeta de care tocmai s-a separat Luna arată ceea ce s-a întâmplat deja înainte de momentul întrebării. Ei bine, Luna tocmai trecuse peste Venus retrograd, care guvernează casa a III-a, a vecinilor şi descria exact ce făcusem eu: fusesem în căutarea pisoiului, întrebând în stânga şi dreapta, dar fără succes, timp de vreo 3 săptămâni şi jumătate cât este orbul aspectului. Retrogradarea planetei îmi arată că un vecin nu a dat toate informaţiile şi a avut ceva de ascuns în privinţa pisoiului.


imagine
PisoiulDacă vrem să vedem viitorul, ne uităm însă la aspectele aplicante, respectiv la cele pe care le va forma Luna, şi mai ales la ultimul aspect major al Lunii înainte de a părăsi semnul, care oferă chiar cheia deznodământului. Următorul aspect al Lunii este un careu cu Marte, ce sugerează frustrări, tensiuni şi iniţiative ratate. Într-adevăr, nu numai că nu am găsit pisoiul, dar pe parcurs de două luni de zile am avut trei încercări ratate de adopta un nou pisoi. Una din ele a fost ca ceva din filme, când după un drum cu maşina la vreo 50 de km, pisica de un an ce îmi fusese adusă de persoana de la asociaţia de adopţie a sărit din braţele acelei femei, înainte de putea să o introduc în coşuleţ, şi am renunţat după o oră de încercări de recuperare a ei. Discuţiile despre adopţie au început pe o Lună în mers în gol şi drumul şi efortul au fost, după cum v-am spus, în zadar.

Mai observăm că Luna este în casa X, o casă angulară, care îmi oferă forţă să fac schimbări, dar printr-o putere întâmplătoare. Asta nu am observat-o de la început, că poate nu aş fi depus atâta efort conştient pentru a găsi pisoiul sau a adopta unul nou. Luna este sub razele Soarelui, la aproximativ 15 grade, ceea ce înseamnă că eram oarecum speriată, agitată şi chiar obsedată de rezolvarea situaţiei. După aspectul dificil cu Marte, Luna face un trigon, un aspect favorabil cu Saturn retrograd, peste 10 grade, respectiv 10 săptămâni. Într-o hartă orară în care se caută ceva pierdut, un aspect final bun la o planetă retrogradă indică regăsirea acelui lucru/fiinţă. Dar să nu uităm că e vorba de Saturn, un malefic, ca semnificator al pisoiului, şi de casa lui în grad anaretic, ceea ce sugerează că lucrurile nu evoluează aşa cum au fost planificate sau aşteptate.

Pe 28 august, la 10 săptămâni şi o zi, am plecat de acasă pentru a face cumpărături la piaţă, având cu mine un cărucior de transport. Deoarece m-am întâlnit cu o prietenă, nu am mai luat-o pe drumul obişnuit, preferând să merg cu ea pe un alt traseu. La un moment dat, ne-am despărţit şi am ajuns în dreptul spaţiilor verzi din faţa unor blocuri. Din gardul viu, au plonjat în faţa mea doi pisoi de vreo două luni şi jumătate, din care cel care aproape s-a izbit de căruciorul meu era unul...identic cu pisoiul pierdut: aceeaşi blană portocalie şi vărgată şi cu doi ochişori ca două bucăţele de chihlimbar auriu. Stupefiată, am încercat să pun mâna pe el, convinsă că voi avea acelaşi insucces pe care-l avusesem cu vreo lună în urmă, când mai încercasem, împreună cu fiica mea şi cu prietenul ei, să mai prindem nişte pisoi. Pisoiul a stat însă cuminte să-l iau şi chiar să fac investigaţia asupra sexului lui. Nu m-am lămurit ce este, dar după încă vreun minut de gândire, mi-am dat seama că nici nu are vreo importanţă, l-am băgat în cărucior şi am făcut iute cale întoarsă. De-abia acum vreo două săptămâni mi s-a confirmat faptul că este tot un motan.

Uitându-mă apoi din nou la tema orară, am avut revelaţia unei recepţii mutuale între Luna în Gemeni şi Mercur în Rac, care este în casa XI(Gemeni) şi guvernator al ei. Recepţia mutuală are un puternic rol protector şi casa XI este casa Prietenilor şi într-adevăr, prin forţa întâmplării(Luna în casa X), într-un loc public, în timp ce făceam „mica mea călătorie”(casa a III-a) la piaţă, datorită bunei mele prietene(Mercur), am fost la locul potrivit, la momentul potrivit. Ultimul aspect pe care îl făcea Luna în semnul Gemeni era chiar conjuncţia cu Soarele, Luna Nouă, momentul unor noi începuturi, căci exact asta s-a petrecut: am găsit un pisoi identic cu cel pe care l-am avut, dar mai corect ar fi să spun că el m-a găsit pe mine, la momentul şi în condiţiile descrise de Tema Orară. Luna fiind în ultimul cuadrant arată că modificările, deznodământul se produc târziu şi drept e că renunţasem la orice speranţă de a mai avea un pisoi. Semnul Balanţei de pe cuspida casei pisoiului arată ceva de piatră sau un sol nisipos, un loc cu aer curat şi câteva zile mai târziu uitându-mă la locul respectiv, am văzut o statuetă din calcar sau ciment, mâncată de ploi şi arsă de soare, de la care cred că îşi făcuse vânt pisoiul acrobat.

 

Termeni folosiţi:

  • Temă/Hartă Orară: o hartă ridicată la data şi ora la care se primeşte sau se formulează o întrebare.
  • Semnificatorul Consultantului/Cel care pune întrebarea: guvernatorul Ascendentului
  • Semnificatorul Întrebării/Chestiunii: planeta guvernatoare a casei care se ocupă cu chestiunea respectivă.
  • Recepţie mutuală: În astrologia Orară, când un semnificator şi o altă planetă, care nu este semnificator, sunt fiecare în semnul de domiciliu al celeilalte, se spune că sunt în recepţie mutuală.
  • Case angulare: case de lângă unghiurile astrologice ASC, MC, DSC şi FC; sunt cele mai puternice în ordine descrescătoare după cum le-am enumerat.
  • Planetă sub razele Soarelui: o planetă aflată în intervalul (5-17) grade de Soare şi care este slăbită uşor din cauza apropierii de acesta.
  • Cuadrant: una din cele 4 porţiuni/sectoare de cerc, care se formează prin cele 2 Axe, ASC-DSC şi MC-FC
  • Demnitate esenţială: o planetă aflată într-o poziţie zodiacală compatibilă cu natura ei şi avem 5 tipuri de demnităţi esenţiale: prin semn/domiciliu, exaltare, triplicitate, termen şi expresie(„face” în engleză)
  • Aspect aplicant: planeta mai rapidă se îndreaptă spre un aspect exact cu o planetă mai lentă; acţiunea va avea loc
  • Aspect separant: planeta mai rapidă se depărtează de planeta mai lentă cu are a avut un aspect exact; acţiunea a avut loc

 

 Horoscop zilnic

Facebook