Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!

NĂSCUȚI ÎNTRE ZODII


09.12.2018


Cea mai recunoscută amprentă astrologică a unei persoane este cea a zodiei în care se afla Soarele la naşterea ei. Soarele este steaua centrală a sistemului nostru solar şi, în astrologie, înseamnă personalitatea de bază, energia, viaţa, principiul masculin; tatăl şi soţul(în astrograma unei femei), mândria, voinţa, raţiunea, hotărârea, autoritatea, şansa şi norocul în viaţă.


Un Soare puternic, bine aspectat şi poziţionat în horoscop desemnează iubire de viaţă; ambiţie, curaj, dorinţă de a conduce; vitalitate, sănătate bună; un soţ generos, bine situat financiar şi profesional. Dacă Soarele este puternic prin zodie şi casă, dar are aspecte nefavorabile, el va arăta egoism, orgoliu; tiranie, lăudăroşenie, grandomanie; risipirea resurselor materiale, ale energiei vitale şi a şanselor; tulburări de circulaţie şi de ritm cardiac, hipertensiune. Soarele slab, într-o zodie şi o poziţie nefavorabile şi cu aspecte negative, semnifică lipsa bucuriei de a trăi, dorinţă de sinucidere(în cazuri extreme); lipsă de energie, vitalitate scăzută; neîncredere în sine, complexe de inferioritate, nehotărâre, lipsa ambiţiei şi a dorinţei de a reuşi în viaţă; hipotensiune, tulburări cardiace cronice, deformări ale coloanei vertebrale, deformaţii şi handicapuri fizice.


Oricum ar fi, Soarele sau zodia natală defineşte personalitatea fiecărui om, în corelaţie strânsă însă cu Ascendentul şi Luna. Sunt însă oameni care se nasc la sfârşitul sau la începutul unei zodii, a căror personalitate de bază este un mixaj între două zodii alăturate. Ei sunt personalităţi complexe şi adesea contradictorii(mai ales dacă şi Ascendentul şi Luna sunt în zodii diferite de cea a Soarelui) şi care sunt destul de greu de înţeles de către ceilalţi şi adesea chiar de către ei înşişi. Aceasta se întâmplă din cauza faptului că două zodii alăturate sunt foarte diferite şi chiar incompatibile potrivit celor patru elemente fundamentale pe care se bazează astrologia(dar nu numai ea). La baza acestui concept al elementelor stă filosofia vechilor greci care considerau că orice lucru sau fiinţă aparţine elementelor Foc, Aer, Apă şi Pământ, practic patru moduri diferite de exprimare a energiei universale.


Zodiile de Foc sunt Berbecul, Leul şi Săgetătorul şi se caracterizează prin spirit de acţiune, energie, entuziasm, pasiune, înflăcărare, vitalitate, ambiţie.  Zodiile de Aer sunt Gemenii, Balanţa şi Vărsătorul şi se caracterizează prin intelectualitate, curiozitate, sociabilitate, mobilitate, adaptabilitate, capacitate de comunicare şi idealism. Zodiile de Apă sunt Racul, Scorpionul şi Peştii şi se caracterizează prin emotivitate, sensibilitate, intuiţie, fluiditate, influenţabilitate, inconstanţă, magnetism. Zodiile de Pământ sunt Taurul, Fecioara şi Capricornul şi se caracterizează prin simţ practic, realism, perseverenţă, prudenţă, conservatorism, capacitate de analiză, materialism. Zodiile de Foc sunt incompatibile cu zodiile de Pământ şi de Apă, căci Focul arde Pământul şi evaporă Apa, după cum Pământul şi Apa sting Focul. La fel, zodiile de Aer sunt incompatibile cu cele de Pământ şi de Apă. Berbecul care este zodie de Foc este urmat de Taur care este zodie de Pământ, cu care este incompatibilă;  Taurul, zodie de Pământ, este urmat de Gemeni, zodie de Aer cu care este iarăşi incompatibilă(dar Gemenii sunt compatibili cu Berbecii de care sunt separaţi de Taur), ş.a.m.d.


În plus, două zodii alăturate au şi calităţi diferite, adică un fel de manifestare deosebit de manifestare a caracteristicilor sale şi anume: faza de început(zodie cardinală), faza de stabilizare(zodie fixă) şi faza de schimbare sau de trecere la o altă vibraţie energetică(zodie mutabilă). Zodiile cardinale sunt Berbec, Rac, Balanţă şi Capricorn şi reprezintă iniţiativa, capacitatea de a întreprinde, ambiţia, impulsul, entuziasmul. Ele îşi afirmă pregnant personalitatea, au ptitudini de a conduce şi nu suportă constrângerile. Zodiile fixe sunt Taur, Leu, Scorpion şi Vărsător şi se caracterizează prin continuitate, perseverenţă, consecvenţă, răbdare, conservatorism, tenacitate, stabilitate, prudenţă. Iubesc ceritudinea, convenţionalul, sunt insistente, ferme sau chiar încăpăţânate. Zodiile mutabile(duble, variabile) sunt Gemeni, Fecioara, Săgetător şi Peşti. Acestea se caracterizează prin mobilitate, dualitate, oscilaţii, flexibilitate, inconsecvenţă, instabilitate. Nativii acestor semne sunt impresionabili, versatili, subtili, adaptabili.


Pentru ca lucrurile să fie şi mai complicate şi personalitatea celor născuţi între zodii să fie şi mai dificil de integrat, două zodii alăturate au şi polarităţi diferite, Polaritatea se referă la împărţirea tuturor lucrurilor şi fiinţelor(la nivel energetic) în pozitiv-negativ, masculin-feminin, yang-yin. Zodiile masculine sunt reprezentate zodiile de Foc şi Aer şi anume Berbec, Gemeni, Leu, Balanţă, Săgetător şi Vărsător şi se caracterizează prin activitate, iniţiativă, impulsivitate, implicare, intelectualitate, logică, raţiune, idealism, spirit de aventură, curaj, autoritate, exteriorizare. Zodiile feminine sunt reprezentate de zodiile de Apă şi de Pământ şi anume Taur, Rac, Fecioară, Scorpion, Capricorn, Peşti. Ele se caracterizează prin pasivitate, perseverenţă, receptivitate, detaşare, sentimentalism, emotivitate, sensibilitate, prudenţă, acceptare, interiorizare.


În ce constă totuşi, la nivel practic, dificultatea exprimării de sine a celor născuţi la graniţa a două zodii? Sunt ei un fel de de Jekyll şi Hyde, o reunire a unei părţi bune şi a uneia rele în acelaşi individ? Nici vorbă de aşa ceva, căci nu există zodii bune sau zodii rele. Problema constă în integrarea, într-un mod unitar, a unor principii diferite şi uneori contrare, ceea ce face ca individul respectiv să manifeste cu precădere, o perioadă sau într-un anumit domeniu, caracteristici ale uneia din zodii, iar în altă perioadă a vieţii sale sau în alt domeniu de viaţă, caracteristici ale celeilalte zodii atât de diferite de prima. Asta face ca el să fie oarecum contradictoriu şi imprevizibil, deşi impresia generală pe care o lasă celorlalţi, pentru majoritatea timpului, să nu fie asta.


Dar iată-i pe aceşti semeni speciali, aşa cum pot fi ei(să nu uităm faptul că personalitatea este determinată de mai mulţi factori).


Berbec-Taur(19-22 aprilie)

Combinaţia dintre  natura înfierbântată, grăbită a Berbecului şi cea calmă, placidă a Taurului formează indivizi autoritari, cu o personalitate fermă, hotărâtă, uneori impulsivi, dornici de afirmare, creativi şi ingenioşi în ceea ce priveşte munca lor. Ar putea fi lipsiţi de răbdare în ceea ce priveşte posibilităţile de afirmare. Au capacitatea de a fi lideri, căci au prestanţă şi carismă, însă nu le place să fie ei supuşi cuiva. În ceea ce priveşte relaţiile, pot fi însă destul de lenţi în reacţii, dar au iubiri stabile dacă partenerul/partenera le asigură doza de sex şi tandreţe după care sunt avizi. Sunt, în exprimarea sentimentelor lor, mai prudenţi decât s-ar aştepta cineva de la ei şi adesea pot aştepta ca celălalt(partenerul sau partenera) să facă primul pas.


Taur-Gemeni(19-22 mai)

Sunt dinamici, pasionaţi şi adesea atraşi de diverse domenii, situaţii sau persoane. Se pot împăştia în mai multe domenii de interes, fiind doritori să-şi etaleze cunoştinţele şi relaţiile. Pot fi extrem de promiţători, atunci când sunt tineri, în ceea ce priveşte realizările lor, dar rareori se ridică la înălţimea aşteptărilor şi promisiunilor. Oscilează între zgârcenie faţă de persoanele iubite(şi aici intră atât latura materială, cât şi cea afectivă) şi generozitate în ceea ce îi priveşte nepunându-şi nicio piedică în calea dorinţelor lor de a explora şi experimenta.


Gemeni-Rac(20-23 iunie)

Nu apar ca fiind prea dinamici şi nici prea sociabili, la prima vedere, dar totuşi ştiu ce doresc şi sunt capabili să-şi urmărească cu perseverenţă scopurile. Sunt dedicaţi aranjării unui cămin, a unui loc intim, deşi nu vorbesc despre familia lor şi, în general, sunt foarte discreţi în ceea ce priveşte relaţiile lor. Ba chiar pot deruta pe cei care nu-i cunosc, făcând să se creadă că sunt reci şi detaşaţi, căci dau dovadă de o logică şi o precizie matematică în gândire şi exprimare. În intimitate, sunt mult mai destinşi şi cu totul alte persoane faţă de cum se prezintă în societate şi de modul cum comunică cu anturajul.


Rac-Leu(21-24 iulie)

Sunt poate cei mai contradictorii personalităţi, capabile să fie oameni ai stărilor extreme. Iubesc să conducă, dar rareori se angajează să facă ce trebuie pentru a ajunge într-o poziţie de vârf, în afară de cazul când sunt puternic susţinuţi de o persoană iubită. Pot fi agresivi şi revendicativi, dar şi timizi şi retraşi. Sunt oameni energici, interesanţi, cu o personalitate strălucitoare, dar greu de anticipat ce vor face cu aceste calităţi. Viaţa lor se aseamănă cu un carusel sau cu o maree, acum înaintând spectaculos, după aceea retrăgându-se în mod neaşteptat. Sentimentele lor, deşi profunde, se pot exprima prea demonstrativ, teatral şi de aceea riscă să nu fie crezuţi mereu.


Leu-Fecioară(21-24 august)

Sunt persoane adesea introvertite, inhibate şi care alternează un complex de inferioritate cu unul de superioritate: în exterior par timizi, nesiguri sau oscilanţi, dar în interior au o părere bună despre sine şi frecvent se simt nedreptăţiţi de ceilalţi. Pot crea impresia că ascund ceva de care se ruşinează sau de care nu le face plăcere să vorbească. Au adesea manii sau obsesii pe care le manifestă la locul de muncă sau cu care să-i tiranizeze pe cei din familie. Pot apare destul de reci în relaţiile lor şi să aprecieze mai mult loialitatea şi realizările practice ale unui partener decât declaraţiile înflăcărate. De fapt, nu se simt confortabil în situaţii emoţionale intense sau cu oameni care se manifestă emotiv, considerându-i adesea ca fiind slabi.


Fecioară-Balanţă(21-24 septembrie)

Aceste persoane sunt în căutarea frumuseţii şi a confortului în domeniul intim, mai ales. Sunt tolerante şi deşi nu prea au prieteni apropiaţi, nu au nici duşmani. Pot fi suspectate de o lipsă de afecţiune, căci sunt mai degrabă doritoare să primească dovezi de iubire decât să le ofere. Sunt muncitoare şi destul de rigide în activitatea profesională şi se pot relaxa cu adevărat doar în cadrul căminului, înconjurate de iubire şi de lucruri frumoase şi ordonate. Au talentul vorbirii, dar rareori simt şi ceea ce vorbesc, fiind mai preocupate de corectitudine şi de satisfacerea unei plăceri de a vorbi decât de problemele celor din jur.


Balanţă-Scorpion(21-24 octombrie)

Cuplarea cerebralităţii Balanţei cu intensitatea dorinţelor Scorpionului conduce către oamenii cei mai eficienţi în a pune punctul pe „i” şi care merg drept la ţintă, fără ocolişuri sau ezitări. Sunt inamici redutabili şi au capacitatea de a pune în cuvinte cele mai acide critici. Se bazează pe flerul lor şi pot reacţiona neaşteptat faţă de evidenţa faptelor. Aceşti oameni pot depune un efort uriaş pentru a-şi atinge un scop şi au o capacitate de autotransformare şi regenerare deosebită: acum pot fi căzuţi la pământ şi fără niciun pic de vlagă, pentru ca apoi să fie în picioare, capabili nu numai să se apere, dar chiar să atace neîndurător.


Scorpion-Săgetător(20-23 noiembrie)

Sunt persoane care, în mod cert, au un grad de independenţă deosebit, fiind rebele la tot ce ţine de obiceiuri, reguli, oprelişti, tabuuri. Foarte pasionale, pun suflet în tot ce fac şi pentru care se vor bate până la moarte, uneori în sensul propriu al cuvântului. Sunt greu sau aproape imposibil să-i încadrezi în vreun tipar şi nu poţi să-i determini să facă ceva împotriva convingerilor lor. Uneori se pot angaja în bătălii care au drept motivaţie un ideal şi se transformă atunci în lideri carismatici, căci au o mare putere de a-i influenţa pe alţii. Se bazează foarte mult pe intuiţia lor şi adesea au o capacitate deosebită de a anticipa evoluţia lucrurilor.


Săgetător-Capricorn(19-22 decembrie)

Aceşti oameni combină neastâmpărul şi dragostea de libertate a Săgetătorului cu natura introvertită, calculată a Capricornului şi devin indivizi puternici, stabili, hotărâţi şi eficienţi. Ei sunt capabili să-şi pună în practică idealurile şi nu se împiedică de chestii mărunte în acest demers. Câteodată, „mărunţişurile” pot fi cei din familie sau colegi de serviciu...Li se poate reproşa materialismul, încăpăţânarea, intoleranţa, dar în nici un caz că ar fi prea sentimentali sau indecişi. Pe cât de răbdători sunt ca să obţină recunoaştere profesională sau socială, pe atât de puţină răbdare au cu cei pe care-i consideră prea slabi sau ineficienţi.


Capricorn-Vărsător(18-21 ianuarie)

Sunt persoane care par modeste, liniştite, dar care în realitate, sunt destul de nonconformiste şi atrase de experienţe neobişnuite. Este foarte posibil însă ca experienţele neobişnuite să-i caute pe ei. Acum sunt înscrise pe un drum clar, stabil, bine aşezat, iar în clipa următoare sunt atrase de o idee răsărită nu se ştie de  unde şi se angajează pe un alt drum, cu cât mai neobişnuit, cu atât mai bine. Sunt independente şi active, cu o imaginaţie deosebită şi de aceea atrase către persoane inteligente, educate sau care au o viziune umanistă, progresistă asupra vieţii.


Vărsător-Peşti(17-20 februarie)

Poate aceasta să fie cea mai ciudată combinaţie: semnul cel mai extrovertit, semnul „aerian” al Vărsătorului cu cel mai introvertit, cel mai „adânc”, cel al Peştilor, dar uniţi prin umanismul caracteristic ambelor semne. Sunt oameni sensibili, care doresc să nu deranjeze pe nimeni, dar sfârşesc prin a fi adesea „deranjaţi” de majoritatea celor din jurul lor. Pot deveni victime ale propriei lor sensibilităţi, fiind folosiţi, exploataţi, abuzaţi sau înşelaţi de propriile lor aşteptări. Îşi păstrează totuşi, în mod miraculos, capacitatea de a-i înţelege pe ceilalţi, chiar şi pe cei care i-au rănit şi adesea pot să fie capabili să-i şi ierte.


Peşti-Berbec(19-22 martie)

Sunt oameni care acţionează înainte de a gândi şi care se consideră capabili de orice, iar adesea chiar aşa şi este. Le lipseşte simţul obiectivităţii şi frecvent şi cel al măsurii. Au un spirit întreprinzător, dar pot duce la bun sfârşit doar treburile care nu iau mult timp. Se bazează mult pe intuiţia lor şi nu recunosc că au greşit, căci se consideră perfecţi. Se regăsesc adesea prinşi în diferite situaţii conflictuale, căci resping orice formă de autoritate. Au emoţii profunde, pe care le pot expune într-un mod brutal şi total, dar nu pentru mult timp. Îşi asumă riscuri cu o oarecare inconştienţă, dar sunt şi norocoşi aşa că parcă Cineva, acolo sus, îi iubeşte şi îi ocroteşte.


Încă o precizare! Oamenii născuţi între zodii sunt atraşi frecvent de cei de acelaşi fel, deşi cel mai compatibili sunt cu indivizi care au personalităţi clare, stabile şi bine definite. Dar se ştie că nu tot ceea ce ne place, ne face şi bine!

 Horoscop zilnic

Facebook