Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!

OMENIREA ÎNCOTRO: SCHIMBARE SAU HAOS?


22.06.2018


Acest articol a fost scris pe 14.03.2011 și a apărut a doua zi pe 15.03.2011 pe siteul zodii.ro cu care colaboram la acea vreme, dar s-a închis de puțin timp. De aceea, vă invit să-l citiți aici, căci el conține informații care s-au validat între timp.

De ceva vreme, astrologii de pretutindeni au început să discute despre anumite „coincidenţe” astrale care avertizează, mai mult sau mai puţin deschis, asupra posibilităţii unor schimbări traumatizante pentru omenire. Unul din fenomenele mult discutate este cel numit „superLună” şi astrologii au spus că ar favoriza producerea de cataclisme precum maree uriaşe, cutremure, tsunami sau erupţii vulcanice. Mulţi oameni de ştiinţă au fost foarte vehemenţi în a blama pe astrologi şi afirmaţiile lor, preluând în mod selectiv din materialele pe acest subiect. Mass-media a „prelucrat” şi ea informaţiile şi le-a prezentat „soft” şi foarte „comestibil” publicului, ceea ce dăunează credibilităţii cercetărilor astrologice. De aceea, aş vrea să sintetizez, pe scurt, nişte aspecte.

Într-adevăr, nu numai acest fenomen de apropiere a Lunii este cel care predispune către aceste fenomene naturale extreme, ci sunt mai multe „coincidenţe” ce desfid orice matematică probabilistică şi se bazează pe alte „coincidenţe” anterioare cu rezultate dintre cele mai evidente. Luna, satelitul natural al Pământului şi cel mai apropiat corp ceresc, se deplasează pe o oribită în formă de eclipsă în jurul acestuia. Când este cel mai departe de Pământ, se spune că Luna este la apogeu, iar atunci când este cel mai aproape se spune că este la perigeu. Oricare din aceste poziţii extreme ale Lunii este denumită ca fiind „superLună”. Este de aşteptat pentru cei care admit influenţa Lunii asupra Pământului că poziţia la perigeu, cea mai apropiată de Pământ, este cea în care această influenţă se manifestă cel mai puternic.

Deoarece ciclul lunar este de 29,5 zile, în fiecare lună calendaristică, Luna cerească se află la câte un apogeu şi un perigeu, dar evident că nu în fiecare lună, din fericire, nu se petrec evenimente catastrofice. Asta nu înseamnă că Luna nu influenţează viaţa pe Pământ în toate manifestările ei. Astrologii susţin că ea influenţează puternic viaţa afectivă, sănătatea fiecărui individ, variabil în funcţie de anumite particularităţi pe care astrograma natală le arată, dar şi evenimente la scară mai largă, economice, climatice sau de altă natură. O bună parte din oamenii de ştiinţă neagă acest lucru, deşi recunosc că Luna acţionează direct asupra oceanelor, asupra unei cantităţi enorme de apă. Dar ei spun că nu influenţează corpul uman care este alcătuit 70% din fluide. Sunt totuşi excepţii, cum ar fi cazul a doi profesori de la „Universitatea Şcolii de Afaceri din Michigan” care au făcut un studiu în 2001 şi au admis că există o corelaţie inexplicabilă ştiinţific între ciclul lunar şi evoluţia bursei.

Dar să revenim la fenomenul de „superLună” la perigeu şi care am admis că el singur nu conduce către scenarii apocaliptice. Pe 19 martie 2011, Luna se va afla cel mai aproape de Pământ din toate situaţiile din ultimii 18 ani(şi au fost peste 200 de astfel de poziţii ale Lunii). În plus, la 19 martie, această „superLună” se suprapune cu fenomenul de Lună Plină, ceea ce înseamnă că Luna şi Soarele se vor găsi în opoziţie. Da, au mai fost, cam la doi ani şi ceva, suprapuneri ale Lunii Pline cu Luna la perigeu(pe 30 ianuarie 2010, pe 24 noiembrie 2007, ...), dar nu la această distanţă Lună-Pământ. În plus, această „coincidenţă” se corelează cu alte schimbări astrale care au început să se petreacă începând cu anul 2008. Este vorba de schimbarea semnelor zodiacale pentru trei planete mari - Uranus, Neptun şi Pluton – cu impact semnificativ asupra Pământului. De asemenea, în ianuarie am scris un articol privind o succesiune de Luni Pline şi Noi care se formau în grade critice, nefericite şi a căror semnificaţie părea cu totul deosebită Ultima eclipsă de Lună din 2010” şi „Eclipsa de Soare de la începutul anului 2011”. Cu acea ocazie, am remarcat şi apariţia a două eclipse una după alta, cea de Lună din 21 decembrie 2010, care a coincis cu solstiţiul de iarnă(numai coincidenţe peste tot) şi eclipsa solară de pe 4 ianuarie 2011, ale cărui efecte le-am analizat deja în articolul „Începutul anului 2011: atentate şi revolte populare”.

În luna ianuarie a anului 2008, Pluton a trecut din zodia Săgetătorului în zodia Capricornului. Această zodie de Pământ semnifică scoarţa terestră, minele, solul, agricultura, organizarea, structurile statale, guvernul, şeful statului. Pluton semnifică distrugerea, moartea, violenţa, terorismul, declinul şi renaşterea, învierea, transformarea profundă, din temelii. Pluton este, în înţelesul astrologiei mondiale, „chirurgul” care extirpă, scoate, taie ceea ce este putred, bolnav şi care pune în pericol întregul organism. El mai este asociat cu bomba nucleară, cu iradierea şi vă las pe dvs să apreciaţi dacă a fost o coincidenţă că el a fost descoperit în 1930, iar în 1934 Enrico Fermi a descoperit fisiunea nucleară. În 2008, anul intrării treptate a lui Pluton în Capricorn, s-a declanşat în forţă criza economică mondială prin căderea burselor de valori. Ciclul lui Pluton într-o zodie este unul lung cuprins între 13 şi 26 de ani, iar în zodia Capricorn el va sta până în anul 2024. Capricornul se ocupă de gestionarea resurselor şi iarăşi nu poate fi o întâmplare avertismentul dat de cea mai mare catastrofă ecologică marină, de până acum, şi anume cantitatea imensă de petrol care s-a scurs anul trecut, în Golful Mexic, din cauza avariei la o platformă petrolieră britanică.

Pe 12 martie 2011, în urmă cu câteva zile, Uranus a schimbat şi el semnul trecând din Peşti în Berbec. Uranus semnifică schimbările bruşte, neprevăzutul, tehnologia avansată şi energia nucleară(folosirea ştiinţifică a forţei brute semnificată de Pluton). Pe 11 martie, la momentul cutremurului devastator din Japonia, Uranus se afla la gradul 29 şi 57 de minute Peşti(semnul Apei) şi combinaţia cutremur-tsunami a fost bine reflectată de poziţia lui. A doua zi, el a trecut în Berbec, semn de Foc, guvernat de Marte şi a început seria exploziilor, controlate sau nu, la centralele nucleare nipone. În harta bombei de la Hiroshima, Uranus este în Gemeni(semn de Aer) conjunct chiar cu Mijlocul Cerului şi în aspect bun cu Soarele în Leu(semn de Foc) şi în casa XI(a proiectelor), căci e vorba de un proiect „reuşit”, iar combinaţia Aer-Foc este revelatoare pentru elementele unei explozii.

În „suferinţă” este Luna – care semnifică poporul, masele - care este aproape într-o conjuncţie exactă cu Saturn şi într-un alt aspect negativ, o inconjuncţie cu Casa a IV-a, care înseamnă sfârşitul. Mercur – guvernatorul Ascendentului – este în careu cu Marte – guvernatorul casei a VIII-a, a morţii şi care este în Gemeni(suflul exploziei, aerul otrăvit care aducea moartea prin inspirare).

O a treia planetă care se pregăteşte să schimbe semnul(să facă un „ingres” într-o nouă zodie) este Neptun care va trece din Vărsător în Peşti pe 5 aprilie 2011. De fapt, va face o mică incursiune până pe 5 august, când se va reîntoarce în Vărsător şi va intra apoi definiv în februarie 2012. Peştii reprezintă zodia în care Neptun se simte bine, pe care o guvernează şi atunci când dă ce are mai bun, el reprezintă: compasiune, morală, aspiraţii, idealuri înalte; artă, speranţă, instituţii caritabile, creativitate artistică, lichide(alcool, petrol, apă, etc). Neptun afectat de aspecte nefericite cu alte planete sau prin poziţie aduce confuzie, nelegiuire, crimă, droguri, intoxicaţii, droguri. El mai este asociat şi cu societăţile secrete, instituţiile religioase, spitale, cămine pentru vârstnici. Neptun va sta 14 ani în zodia Peşti şi va predispune potrivit aspectelor majore pe care le va face cu alte planete grele(Jupiter, Saturn, Uranus sau Pluton). Voi studia şi voi analiza în alt material, pas cu pas, efectele lui Neptun.

Ceea ce este clar este faptul că lumea, la toate nivelurile(fizic, economic, climă, convingeri, idealuri) se schimbă. Anul viitor va începe să se formeze o cuadratură(un unghi de 90 de grade) între Uranus şi Pluton: prima dată în iunie 2012 şi de multe ori până în martie 2015 care va aduce transformări profunde, radicale. Acesta este considerat un ciclu al mişcărilor sociale, dar nu numai. Anii 2012-2013-2014 vor fi unii care se vor dovedi traumatizanţi, mai ales pentru cei care fac faţă greu la schimbări. Cei puternici şi deschişi provocărilor, cei care se implică, sunt activi şi perseverenţi, cu siguranţă vor ieşi mai puternici din aceste provocări existenţiale.

 

Orice coincidenţă cu evenimente reale va fi pur întâmplătoare!

 

 

AstroVesta®                                                      14.03.2011Horoscop zilnic

Facebook