Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!

FAȚA FRUMOASĂ A DIAVOLULUI


04.09.2011


         Vineri 20 iulie 2011, la orele 15:27, o explozie a zguduit centrul capitalei Norvegiei, Oslo, avariind grav mai multe clădiri guvernamentale. La mai puţin de o oră,  acelaşi atacator intră într-o sală la o tabără de vară de pe insula Utoya, din apropierea capitalei şi deschide focul asupra tinerilor. Iese apoi şi îi vânează şi pe cei care săriseră în apă şi voiau să scape. Bilanţul actual al acestui carnagiu este de de 93 de morţi, majoritatea tineri, iar atacatorul declară că „atacurile au fost oribile, dar necesare”.

         Dar cine este acest tânăr? El se numeşte Anders Behring Breivik şi s-a născut pe 13 februarie 1979, la Oslo, are o înalţime de 1,83m şi 80 de kg. În poze, arată o figură de arian tipică, blond, cu ochi albaştri şi faţă rotundă, departe de tipul teroristului văzut ca un musulman cu barbă, nasul coroiat şi măsliniu la faţă. Nu a avut probleme cu legea, cu excepţia unor nevinovate amenzi rutiere, este fumător, neconsumator de droguri şi bea alcool ocazional. Se declară naţionalist convins, fundamentalist creştin şi admirator al masoneriei. El este noul terorist de tip fundamentalist creştin, care îşi masacrează proprii conaţionali în numele unor convingeri pe care le exprimă pe un ton impasibil acum şi de câţiva ani buni. A fost botezat în biserica protestantă, conform voinţei sale libere, dar ulterior şi-a exprimat dezgustul faţă de propria biserică. Spunea el: „astăzi biserica protestantă este o glumă, cu preoţi în blugi şi cu biserici care arată ca centre comerciale în miniatură” pe Facebook, reţea de socializare care a ajuns o portavoce a convingerilor sale. Era un fan al jocurilor video violente şi foştii săi vecini l-au văzut adesea îmbrăcat în stil militar. În poze, apare bine îmbrăcat, subţire, finuţ chiar, proaspăt bărbierit, o poză a unui tânăr întreprinzător aşa cum voia să treacă.

         Afacerile sale totuşi nu s-au prea bucurat de succes, fiind desfiinţate una câte una în urma câte unui eşec. În cele din urmă, s-a stabilit pe o afacere de tip fermă şi s-a mutat din Oslo, însă scopul afacerilor sale a fost de a sprijini activităţile sale politice. Între 1999-2006 a fost membru activ al Partidului Progresist, formaţiune naţionalistă de extremă dreaptă. Şi-a manifestat dezaprobarea faţă de politica Partidului Laburist aflat la putere pentru îmbrăţişarea multiculturalismului şi a „islamizării” Norvegiei. În postările sale pe web, el se descrie ca un naţionalist şi a scris jignitor la adresa imigranţilor somalezi (da, aceea e ţara în care se moare de foame în masă!) care primesc permise de şedere complete în Norvegia, stau acasă şi trag foloase din munca norvegienilor şi trimit bani grupărilor islamiste. Una din ţintele furiei lui Breivik a reprezentat-o fostul ministru norvegian şi în ziua atentatului actualul prim-ministru ar fi trebuit să facă o vizită la tabăra de vară de pe insula unde a avut al doilea atentat. În ultima postare pe web, a citat pe John Stuart Mill, filozof britanic care a pus bazele doctrinei iberale: „O persoană cu credinţă este egală cu 100.000 de persoane care au doar interese”.

         Anders Behring Breivik se adaugă astfel milioanelor de oameni care au ucis alte sute de milioane de semeni în numele credinţelor sau convingerilor lor religioase sau de altă natură, considerând că ale lor sunt mai bune decât ale celorlalţi sau că nu e loc de mai multe pe acest pământ. Pentru a înţelege profilul unui criminal, se studiază mediul în care a crescut şi convingerile sale pentru a înţelege ce l-a motivat şi ce a sperat el să obţină prin gestul său. Aceasta se poate face prin metode clasice de investigaţie, apanajul criminologiei (ştiinţă care studiază criminalitatea, cauzele şi metodele de prevenire a acesteia) sau prin...astrologie, deşi cel mai bine ar fi poate prin amândouă. Astrologic, manifestările agresive ale unui individ sunt studiate prin prisma planetelor Marte, Uranus şi Pluton; afectările mentale prin intermediul lui Mercur şi Uranus; pentru opoziţii faţă de structuri precum statul, studiem pe Saturn şi Jupiter; Jupiter şi semnul Săgetătorului sunt revelatoare pentru convingeri, viziuni, concepţii şi credinţe.

          Breivik are o conjuncţie Marte-Soare-Mercur în Vărsător, semn de Aer, mental, rece, detaşat. Mercur este situat după Soare şi slăbit de acesta, ceea ce fragilizează mentalul. Martele este la 18 grade Vărsător, grad zodiacal care desemnează caracterul exploziv. În plus, atât Marte cât şi Soarele sunt în careu (aspect dificil) cu Uranus situat în Scorpion, semne fixe. Careul Soare-Uranus este destul de nefavorabil pentru un bărbat, în temperament sau destin, arătând dezordine nervoasă, inadaptare la cerinţele vieţii (posibil şi tendinţe spre paranoia, dar neştiind ora de naştere, nu pot şti exact ce domenii ale vieţii afectează). Mai dă interes pentru ocultism (accentuat şi de zodiile implicate), caracterizând o personalitate complexă şi independentă, aşa numitul „lup singuratic”. Careul Marte-Uranus arată însă pe „lupul singuratic şi rău” arătând un temperament agresiv, hotărâre şi voinţă de a merge înainte indiferent de consecinţe. Îl desemnează pe anarhistul cu o violenţă crudă, rece, fără o scânteie de iubire adevărată în afara idealului său.

           La prima vedere, Nodul său Nord(sensul vieţii) situat în blânda Fecioară pare de neînţeles, căci acesta înseamnă a servi oamenii, dar tocmai asta e convingerea lui Breivik şi anume că prin gestul său de scelerat va servi trezirii în conţtiinţa conaţionalilor săi, dar şi a cetăţenilor Europei, a ideii că trebuie să pună stop spolierii lor de către imigranţi, de către noii veniţi de pe alte meleaguri. În apropierea Nodului Nord se află teribilul Saturn, simbol al restricţiilor, dar şi al morţii, al călăului nemilos, iar sensul vieţii însuşi în aspect nefavorabil cu Neptun (confuzie, ideal alterat) în Săgetător(străini, imigraţie, alte culturi). În plus, Fecioara are vocaţia martiriului şi devine evident cu fiecare declaraţie care o face, că acest asasin crede că a făcut un sacrificiu spre binele omenirii. Care omenire? Cea aleasă, cea superioară, potrivit ideilor sale şi iată cum nazismul renăscut din cenuşa pe care a păstrat-o caldă mereu, autoadmiraţia nesăbuită a propriilor valori(dar ce valori pot fi acelea care le suprimă pe ale altora?) naşte monştri la început de secol XXI.

imagine

           În apropierea lui Saturn retrograd(karmă dificilă şi datorată unor greşeli repetate de-a lungul a mai multor vieţi) se află Luna, indiferent de ora naşterii sale, ceea ce accentuează ideea de frustrări afective, o insatisfacţie compulsivă, obsesională percepută ca imperfecţiune a celorlalţi: „cei din jur nu sunt aşa cum trebuie, aşa că trebuie ..ajustaţi”. Nu am găsit date despre cum a decurs relaţia cu mama sa, dar tatăl a divorţat de mamă în momentul naşterii lui şi a pierdut contactul cu fiul său din 1995, când avea 16 ani. Nu a locuit niciodată împreună cu fiul său, dar a avut câteva „contacte” cu el, în timpul copilăriei, când spune că „era un băiat obişnuit, dar închis în sine”. Nu spune ce înseamnă „câteva contacte”, dar e lesne de înţeles, mai ales când spune că a „fost şocat” să vadă pe internet poza fiului-asasin.

            Dar de ce nu s-a sinucis Breivik? Căci sunt atacatori care îşi pun în aplicare planurile diabolice şi apoi ies din scenă. Jupiter, într-o astrogramă, arată posibilităţile de creştere, de expansiune materială sau spirituală a unui individ. Puternic şi bine aspectat, dă înţelepciune, moralitate, umanism, respect pentru autoritate. Prost aspectat şi slăbit prin poziţie şi semn, Jupiter sugerează fanatism, idealism, un simţ al nedreptăţii omniprezent, lipsă de sociabilitate. În astrograma lui Breivik, Jupiter este în Leu şi nu face nici un aspect cu o altă planetă, fiind astfel planeta care domină harta natală. Neprimind aspecte de la alte planete, energia lui Jupiter a fost prea puţin sau deloc influenţată de exterior, tinzând să se manifeste într-un mod extremist: convingerile lui Breivik s-au format în interior şi nu au absorbit nimic care ar fi putut să le schimbe. El şi-a format un ideal potrivit frustrăilor sale şi Saturn retrograd vorbeşte suficient despre ele. Jupiter în Leu are nevoie de melodramă, de faimă, de a face spectacol. El se hrăneşte cu aşa ceva şi cum ar fi putut asasinul să se lipsească de „ovaţiile” mulţimii, de plăcerea de savura şocul spectatorilor cărora el le-a dăruit un asemenea „spectacol magnific”??

           Iată că determinarea, voinţa sa excepţională determinată şi de aspectele de trigon între Soare-Pluton şi Marte-Pluton(care echilibrează risipirea, dezordinea din aspectele cu Uranus) au făcut ca planurile lui să fie duse, fără greş, la îndeplinire, iar scopul său, pe care îl declară el însuşi, să fie atins şi anume cel „de a fi cel mai mare monstru după al doilea război mondial”. Rămâne de văzut cât timp oamenii vor mai acorda dreptul de a fi trataţi omeneşte monştrilor cu chip de om!”



Horoscop zilnic





Facebook