Cursuri de tarot profesionale! Servicii astrologice prin email si SMS! Studii de tarot prin email!
Mărime font:  

RĂZBUNAREA SINUCIGAŞULUI


30.03.2015


Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit marţi 24 martie 2015 într-o zonă muntoasă din sudul Franţei. La câteva zile de la această catastrofă, se cunoaşte că nu a fost vorba de o defecţiune tehnică, de influenţa vremii sau de o eroare de pilotaj, cauzele cele mai frecvente ale prăbuşirii avioanelor comerciale. Cauza accidentului este decizia copilotului de a se sinucide, ca urmare a unei depresii sentimentale, luând însă împreună cu el alţi 149 de oameni, absolut nevinovaţi de problemele pe care el le-ar fi avut.

 

Andreas Lubitz, copilotul avionului Germanwings, lucra la această companie aeriană din septembrie 2013. Avea în jur de 630 de ore de zbor. El a rămas calm în cabină, în timp ce pilotul încerca să spargă uşa pentru a reintra la comandă, iar pasagerii ţipau îngroziţi în spatele uşii. Anchetatorii au precizat că Lubitz nu avea niciun fel de antecedente şi că nu se afla pe nicio listă de monitorizare a teroriştilor sau a simpatizanţilor lor. Andreas Lubitz avea 28 de ani şi era un pilot talentat, spun foştii săi colegi. A terminat cursurile şcolii de pilotaj în 2012 şi după doar un an a fost angajat de compania Germanwings. Tot în 2013, el a câştigat un premiu din partea Administraţiei americane de aviaţie pentru abilităţile sale la manşă. Lubitz impresionase anterior şi la clubul de planorism, locul unde şi-a descoperit pasiunea pentru zbor pe când avea 14 ani. În 2009, el şi-a întrerupt studiile pentru câteva luni, din cauza unei depresii puternice. Totuşi, părea să fi depăşit acest episod, iar la angajare a trecut cu brio o serie de teste psihologice şi fizice dure. Compania aeriană la care era angajat a fost nevoită sa recunoască însă că după angajare, copilotul nu a mai fost supus şi altor evaluări psihologice.

 

Dacă aţi citit prezentarea generală a secţiunii de Astrologie criminalistică din acest site, aţi putut afla ce m-a determinat să fiu atrasă spre acest domeniu. M-am întrebat mereu de ce un om simte impulsul să ucidă alt om (am început să înţeleg motivaţiile), dar şi cum este capabil să-şi ducă la bun sfârşit un asemenea impuls (aici încă mai studiez). Cu atât mai puţin sunt de înţeles omorurile multiple, fie că e vorba de cele înfăptuite de un criminal în serie sau de unul în masă. Potrivit definiţiei, Andreas Lubitz este un criminal în masă, căci a ucis 149 de oameni într-un singur eveniment. Nu avea nimic de împărţit cu ei şi poate nici măcar nu îi privise. A reuşit să-l depăşească chiar şi pe alt criminal în masă despre care am scris, Anders Breivik, care a ucis 68 de persoane în capitala Norvegiei. Despre el, am scris aici: http://www.astrovesta.com/Fata-frumoasa-a-diavolului.pdf. Ok. Depresia poate să ducă la sinucidere, dar nu duce neapărat la o crimă în masă şi cu atât mai puţin asupra unor oameni care nu au nicio legătură cu cauza care a dus la depresie.

 

Dar să vedem ce „poveste” ne spune astrograma lui Andreas Lubitz, copilotul care a cauzat prăbuşirea avionului Airbus A320. El s-a născut pe data de 18 decembrie 1987, în oraşul Montabaur, Germania, ora naşterii încă necunoscută. Provine dintr-o familie înstărită – tatăl fiind un afacerist de succes şi mama profesoară de pian – şi a beneficiat de o bună educaţie. El are o aglomerare de planete în Săgetător, o zodie care dă înclinaţie spre aventură, călătorii, o viaţă sportivă şi o mare toleranţă. De fapt, la o primă vedere, ar putea părea o astrogramă minunată, fără aspecte dificile precum careurile sau opoziţiile. Am observat însă o grupare de 4 planete, toate în aceeaşi zodie. Ea poartă denumirea de stellium, o configuraţie care îmi este bine cunoscută atât teoretic cât şi practic, pentru că am şi eu aşa ceva, dar în altă zodie şi cu alte aspecte. Cât de benefic sau malefic este acest stelium, contează în funcţie de planetele din interiorul lui, de ordinea lor şi de aspectele pe care el sau planete din interiorul lui le fac la alte elemente din astrogramă.

 

imagine
Andreas Lubitz

 

Cele 4 planete în Săgetător sunt în ordinea Mercur-Saturn-Soare-Uranus, toate într-un interval de 4 grade, foarte apropiate una de cealaltă, ceea ce face ca acest stelium să fie foarte puternic şi dezechilibrant. Planeta care are cea mai mare influenţă, într-o asemenea configuraţie, este prima planetă din grup, sau o plnaetă aflată în domiciliul ei. Nu avem cel de-al doilea caz, căci Săgetătorul nu este domiciliul nici uneia dintre ele, deci Mercur preia rolul de planetă conducătoare. El se simte însă foarte prost în zodia Săgetătorului, marcând un psihic dual, multă energie nervoasă, versatilitate. Soarele în Săgetător şi întregul stelium conturează o personalitate activă, un om de acţiune, simpatic, jovial, dar foarte orgolios, cu tendinţe spre agresivitate. Steliumul se opune lui Chiron, element karmic, care semnifică o rană din alte vieţi şi care are nevoie să fie vindecată în această viaţă. Chiron retrograd semnifică o întârziere în a înţelege care este lecţia de viaţă ce are nevoie de „terapie”, de iertare şi eliberare. În anul 2009, anul în care Andreas Lubitz a intrat în depresie, Uranus din Peşti a făcut careu, de mai multe ori, la steliumul din Fecioară. Acesta este caracteristic celor care au conjuncţii, căci practic acest grup de 4 planete atât de apropiate este ca o conjuncţie, şi anume faptul că lucrurile bune, ca şi cele rele, vin în valuri. Tot atunci, un trigon Neptun/Chiron a activat acea rană străveche semnifiacă de Chiron, despre care nu putem şti însă în ce domeniu se manifesta, căci nu cunoaştem ora exactă a naşterii.

Mai observăm în astrograma copilotului o conjuncţie Marte-Pluton extrem de puternică, deoarece este în semnul Scorpionului unde amândouă planetele sunt în domiciliu. Şi separat, cele două planete adăugau un plus de agresivitate şi instinct de distrugere sau autodistrugere, cu atât mai mult împreună, suprapuse peste un exces de Foc (steliumul în Săgetător şi Jupiter în Berbec). Ce se întâmplă când amesteci Focul cu Apa? excesul de Foc va face ca Apa (emoţiile) să dea în clocot. Venus în Capricorn nu are importanţă prea mare pentru temperamentul unui bărbat şi ar fi fost foarte bine dacă exista un Saturn puternic şi în aspect bun la una din cele două grupări de planete (fie la stelium, fie la conjuncţia Marte-Pluton). Sau măcar dacă Marte ar fi fost într-o zodie Pământ mai puţin Capricornul, de Aer sau în celelalte două zodii de Apă, Rac sau Peşti. Trigonul format de Jupiter în Berbec cu cele 4 planete din stelium mai rău a făcut. El a oferit multe oportunităţi de viaţă (o copilărie fericită, o familie în care a fost răsfăţat, talente de a se afirma, etc), mărind aşteptările de la viaţă şi micşorând capacitatea de a suporta eşecurile.

De ce a ales să omoare şi oameni nevinovaţi şi nu s-a sinucis pur şi simplu? Deşi toată analiza pe care v-am prezentat-o începuse deja să-mi contureze răspunsul, până la urmă un criminalist mi l-a expus într-o formă scurtă şi la obiect:

„Actul de a ucide un număr mare de persoane este o ultimă acţiune de sfidare şi răzbunare. Este ultima demonstraţie de forţă, în care ucigaşul-sinucigaş ţine în mâinile lui decizia de a lua viaţa şi de a da moartea. El alege moartea cu un zâmbet de superioritate pe faţa lui. Este supărat pe toată lumea pentru felul cum s-a simţit el tratat de ea. Aceasta este răzbunarea. El se teme să apară la televizor, scos în cătuşe afară dintr-o clădire, lipsit de putere şi subjugat voinţei altor oameni. El comite actul de omucidere cu dorinţa stabilită de dinainte de a se sinucide, interzicând astfel lumii posibilitatea de a-l pedepsi.”

Ce vă spun astrologic cuvintele „acţiune”, „răzbunare”, „decizie”, „voinţă”, „putere”? mie îmi spun Marte şi Scorpion. Dar ce vă sugerează „sfidare” şi „superioritate”: mie îmi sugerează Mercur-Saturn-Soare în Săgetător şi Jupiter în Berbec. Fără să ştie, acest profesionist a punctat semnificaţiile analizei mele astrologice. Trebuie totuşi să mai adaug ceva: mulţi oameni s-au născut în acea zi şi un grup semnificativ ar putea avea şi o poziţionare asemănătoare a planetelor, dar nu au devenit şi nu vor deveni ucigaşi şi nu se vor sinucide. Pot experimenta situaţii grele în viaţa lor şi cam în aceleaşi perioade, dar liberul-arbitru îi poate ghida să le depăşească şi să devină mai puternici învăţându-şi lecţiile de viaţă.

 

Părintele psihanalizei, Sigmund Freud spunea: „Normalitatea este o ficţiune ideală; fiecare persoană poate fi psihotică într-un anumit moment al vieţii, într-o măsură mai mare sau mai mică.” Ce facem însă atunci este la latitudinea noastră.


Pentru a avea tabloul complet al acestui accident aviatic, citiţi în secţiunea

de Astrologie mundană articolul „Ultimul zbor”: http://astrovesta.com/articole.php?id=85

     AstroVesta®                                                                 30.03.2015Horoscop zilnic

Facebook